Aż strach się bać co będzie później czyli roczniki 2016 -
Będziesz miał problem....
.png)
wikol napisał(a):Aż strach się bać co będzie później czyli roczniki 2016 -
.png)
boboo napisał(a):Na pewno nie przeze mniesito_zabrze napisał(a):Odpowiedź jest prosta
Moze zostane zlinczowany ale Dacia to po prostu dobre auto![]()
.png)
sito_zabrze napisał(a):wikol napisał(a):Aż strach się bać co będzie później czyli roczniki 2016 -
Fiat Tipo![]()
Suzuki Baleno 1,2
Civic X co prawda ma turbo ale myśle ze bedzie do opanowania ( w końcówce rocznika 2018 zaczęli dodawać do turbo benzyny DPF )![]()
Lub spełnie marzenie i polecę w hybrydowego Lexa , nie ze względu na spalanie, tylko na mało problematyczny napęd
A za 15 lat to juz chyba bedą tylko elektryki....![]()
A ja blisko emerytury takze wtedy styknie mi nawet skuter, elektryczny.....
.png)
wikol napisał(a):Hyundai Elantra - 1,6 MPI 2017- silnik na wielopunkcie. Prosty jak cep i mało pali.
Sąsiad ma, jest zachwycony.
.png)
wikol napisał(a):Hyundai Elantra - 1,6 MPI 2019 silnik na wielopunkcie. Prosty jak cep i mało pali.
.png)
.png)
majki13 napisał(a):... przy jeździe 100-110km/h po autostradzie można było zejść do 5,2 litra na 100km...
.png)
piotrulex napisał(a):wikol napisał(a):Hyundai Elantra - 1,6 MPI 2019 silnik na wielopunkcie. Prosty jak cep i mało pali.
Pozachwalaj za 10 lat
Ale spoko, jeździłem nową i30 w TD i wielkich zastrzeżeń nie miałem. Jedynie pomimo ostrej jazdy i wielu autostrad comiesięczne wypalanie DPF, jakieś tryby awaryjne czy cieknące coś tam przy sprzęgle, które się ślizgało. Tak to cacy auto było

.png)
sito_zabrze napisał(a):piotrulex napisał(a):wikol napisał(a):Hyundai Elantra - 1,6 MPI 2019 silnik na wielopunkcie. Prosty jak cep i mało pali.
Pozachwalaj za 10 lat
Ale spoko, jeździłem nową i30 w TD i wielkich zastrzeżeń nie miałem. Jedynie pomimo ostrej jazdy i wielu autostrad comiesięczne wypalanie DPF, jakieś tryby awaryjne czy cieknące coś tam przy sprzęgle, które się ślizgało. Tak to cacy auto było
Piotrulex, my z Wikolem się sprzeczamy ale w jednym jesteśmy zgodni
Odrzuciliśmy z automatu wszystkie diesle.....
Bo one, nieważne w jakiej marce , są problematyczne , mniej lub bardziej.... a kupowane jako używane od Turka bankowo bedą kapryśne
Ja całe życie jezdziłem dieslami, ale teraz odpycha mnie u nich konieczność dolewania do osobnego zbiornika szczochów....
.png)
piotrulex napisał(a):sito_zabrze napisał(a):wikol napisał(a):Aż strach się bać co będzie później czyli roczniki 2016 -
Fiat Tipo![]()
Suzuki Baleno 1,2
Civic X co prawda ma turbo ale myśle ze bedzie do opanowania ( w końcówce rocznika 2018 zaczęli dodawać do turbo benzyny DPF )![]()
Lub spełnie marzenie i polecę w hybrydowego Lexa , nie ze względu na spalanie, tylko na mało problematyczny napęd
A za 15 lat to juz chyba bedą tylko elektryki....![]()
A ja blisko emerytury takze wtedy styknie mi nawet skuter, elektryczny.....
No Tipo to bym nie chał jeździć
Patrząc na auto to do Baleno też niekoniecznie bym chciał wsiąść
Civic pewnie lepiej wykonany, ale na obecna chwile to dla mnie, wygląda fatalnie
Choć co będzie za 10 lat? Kto wie
Skuter taki na 2 kołach czy może 3-4?
.png)
sito_zabrze napisał(a):
Widzisz, ja nie oglądam auta tylko nim jeżdżę. Teraz mam jedno z najbrzydszych aut ,w TOP GEAR zajęło chyba 3 miejsce.
Opel Vectra C w sedanie.... przedlift![]()
Chyba lepiej jeżdzić brzydkim fiatem ( rzecz gustu ) niż patrzeć jak w serwisie stoi ładna alfa czy tam inne TFSI
.png)
piotrulex napisał(a):majki13 napisał(a):... przy jeździe 100-110km/h po autostradzie można było zejść do 5,2 litra na 100km...
To tylko dziękować Bogu, że ciężarówki mają blokadę na 90 bo by cały kraj w korkach stanął
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.