Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser
Re: Chorwacja którą miejscowość wybrać

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.03.2019 08:02

shrek napisał(a):"Bol na Braču"
Byliśmy tam na wycieczce , było tam dosyć drogo.
A sam Zlatni Rat mocno przereklamowany

To doprecyzuj swoją definicję miejsca, że nie może być drogo i plaże mają być nieprzereklamowane. :lol:
Długo już szukasz?
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 11.03.2019 09:39

Tak jak pisałem wcześniej, chodzi mi o podobne miejscowości jak Tucepi, Podgora, Brela, Gradac
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.03.2019 13:26

shrek napisał(a):Tak jak pisałem wcześniej, chodzi mi o podobne miejscowości jak Tucepi, Podgora, Brela, Gradac

Baška Voda.
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 11.03.2019 16:50

Mieszkając w Breli chodziliśmy codziennie do Baśki.
Casian
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Casian » 15.03.2019 07:54

Witam

Kilka lat już jeżdżę z Rodziną do Chorwacji i w tym roku brak pomysłów gdzie jechać. Niestety stałem się wybrednym i nie wszystko mi pasuje. Może ktos podsunie pomysł gdzie jechać, rodzina 2+2 żona, córka 8 lat, syn 5 i ja. Chcemy jechać na 3 tyg i być po 7 dni gdzie indziej. Warunki jakie muszę mieć to plaża żwirkowa, nie skały i betony. Fajnie byłoby aby miejscowość posiadała a`la deptak, tak aby wieczorami można było gdzie wyjść, coś zjeść. Byliśmy już, zaczynając od północy to wyspa KRK Baśka, tam mi się podoba ale niestety mój apartament już jest zajęty, Sukosan, niestety ale nie fajna miejscowość jak dla nas, Pakostane byliśmy ciekawa miejscowość, Tribunj, Vodice, Srima, ciekawe miejscowości ale lekko wiało nudą, Primosten ten sam problem z kwaterą co na KRK, Rogoznica super miejscowość, Trogir, Okrug Gornij i Donji, Split, Omiś, Celina, Lokva Rogoznica, Brela piękna miejscowość niestety poza zasięgiem cenowym dla nas w tym roku, Baska Voda, Tucepi podobne jak Brela ale za to mega dużo ludzi. Wyspy nie są brane pod uwagę gdyż żona boi się promów. Zastanawiam się na PAG ale do google view słabo widać plaże. Wiem wiem marudzę ale może ktoś coś podpowie gdzie pojechać. Z góry bardzo dziękuje.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 15.03.2019 09:58

Casian napisał(a):Witam

....Zastanawiam się na PAG ale do google view słabo widać plaże. Wiem wiem marudzę ale może ktoś coś podpowie gdzie pojechać. Z góry bardzo dziękuje.

Jedźcie na Pag. Kwatery szukaj w mieście Pag (nie będziecie się nudzić wieczorami) ,
a na plaże 15 min. samochodem do Bošany. W Rogoźnicy miałem plażę pod nosem, ale daleko jej było do tych na Pagu 50-plaz-paga-t54499-765.html#p2045095
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2019 10:51

Casian napisał(a):Witam
Zastanawiam się na PAG ale do google view słabo widać plaże. Wiem wiem marudzę ale może ktoś coś podpowie gdzie pojechać. Z góry bardzo dziękuje.

klub-milosnikow-wyspy-pag-t36028.html
Arias
Globtroter
Pierwsza połowa czerwca - prośba o porady

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arias » 21.03.2019 10:17

Witam wszystkich!

Planujemy wyjazd do Chorwacji w pierwszej połowie czerwca 2019 - między 03.06 a 13.06 (najprawdopodobniej). Będzie to dla nas małe wyzwanie ponieważ jedziemy z synkiem (1,5 roku) oraz z następnym dzieckiem jeszcze w brzuszku mojej żony (5 miesiąc). Chcemy również zabrać rodziców żony żeby zobaczyli piękno Chorwacji. Będziemy jechać jednym samochodem. Termin jaki mamy do dyspozycji to niestety pierwsza połowa czerwca, wolałbym druga połowę bo pogoda jednak już trochę raczej pewniejsza ale wolne mamy od początku czerwca więc tak pojedziemy.

Dla mnie i dla żony będzie to kolejny wyjazd do Chorwacji, ostatnio byliśmy w 2016 roku w Breli i było super. Ja byłem również dawno temu (2006 rok) w Lokvie Rogoźnicy i kilka lat później na kempingu w Zivogosce.

Zastanawiam się gdzie jechać. Pierwotnie pomyślałem o Vacansoleil i domku na kempingu koło Trogiru (Belvedere). W tym terminie ceny są atrakcyjne. Potem jednak zacząłem się zastanawiać nad kwaterą, a teraz jeszcze myślę czy aby nie jechać w ciemno (choć to za bardzo ryzykowne z małym dzieckiem i żoną w ciąży).

Jakie miejsce wybrać? Oto jest pytanie. Z jednej strony miejsce w miarę spokojne gdzie można odpocząć, z drugiej fajnie jakby było coś do zwiedzania, moi teściowie należą do ludzi lubiących coś zwiedzić, zobaczyć i nie wiem czy duży kemping byłby dla nich odpowiedni.

Wytypowałem sobie takie miejsca jak:

Wyspa KRK (Baska) - nie byliśmy nigdy w tych okolicach, plus taki, że trochę bliżej niż na południe. Tylko nie wiem czy jest tam co zwiedzać w razie niepogody.

Okolice Trogiru - wspomniany kemping Belevedere (Seget Vranjica) lub jakiś apartament w samym Trogirze? Byliśmy dosłownie jedną noc w Togirze, wracając z Breli. Starówka, knajpki, dużo ludzi. Na początku czerwca nie powinno być jeszcze tłoku ale dla mnie sam Trogir trochę chyba za duży. No i nie nie wiem jak tam wyglądają plaże - bo też chcielibyśmy oczywiście poplażować. Może ten kemping byłby dobrym pomysłem? Trochę na uboczu większego miasta, blisko do plaży - tylko czytałem, że dosyć stromo na kempingu. No i trochę się boję jakiś imprez, hałasu - choć może na początku czerwca nie będzie tak źle? Muszę poczytać w dziale o kempingach.

Okolice Makarskiej - w Breli było dla nas pięknie, tylko obawiam się, że trochę za stromo jednak. Ale może jakaś spokojniejsza miejscowość w okolicy? To jest dobry punkt wypadowy, można pojechać do BiH, do Dubrovnika.

Co byście doradzili? Z jednej strony myślę o wyspie KRK (bo nigdy nie byliśmy, bo bliżej niż Trogir czy Brela). Ale to gorszy punkt wypadowy, można co prawda pojechać do Słowenii ale już do Dubrovnika czy Bośni raczej za daleko.

Sam dojazd planuję rozłożyć na 3 dni (tzn. raczej 2 noclegi na trasie, chyba, że postawimy na Baskę, to być może z jednym noclegiem) - to jeszcze musimy przemyśleć ale chcę spokojnie sobie dojechać, żeby żona, młody i teściowie nie mieli dosyć po samym dojeździe. Ostatnio jechaliśmy na raz ale te czasy już się chyba skończyły.

Co radzicie?

Pozdrawiam
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 21.03.2019 12:42

Relacja, dość szczegółowa, z wyspy Krk - przeczytaj i już będziesz wiedział co na niej można zobaczyć. :wink:

przez-2-wiolonczele-runal-nasz-plan-i-co-z-tego-wyniklo-wsp-t51743-135.html
piekara114
Opiekun działu
Re: Pierwsza połowa czerwca - prośba o porady

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 21.03.2019 15:01

Arias napisał(a):Co byście doradzili? Z jednej strony myślę o wyspie KRK (bo nigdy nie byliśmy, bo bliżej niż Trogir czy Brela). Ale to gorszy punkt wypadowy, można co prawda pojechać do Słowenii ale już do Dubrovnika czy Bośni raczej za daleko.
Tucepi. Dość płasko, plaża pod piniami, dla żony i malucha dobra bo zacieniona częściowo, jest promenada na popołudniowo-wieczorne spacery z wózkiem. Dobra baza wypadowa. W tym okresie to jeszcze powinieneś coś w pierwszej czy drugiej linii brzegowej za spoko kasę znaleźć. Najwięcej o Tucepi to chyba Agata będzie ci mogła powiedzieć, znajdź jej relacje.
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 25.03.2019 15:41

Jeszcze jakieś propozycje proszę.
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 25.03.2019 16:29

shrek napisał(a):Jeszcze jakieś propozycje proszę.

Supetar na Brać
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.03.2019 21:35

witajcie :)
Trochę nie wiem jak zadać pytanie, mam nadzieję, że mi się uda ;)
Gdzie mieszkać? Nie chcemy siedzieć na miejscu tylko jeździć, ale nie chcemy też mieszkać w tłumie. Na pewno chcemy zobaczyć: riwierę makarską, wyspy, najciekawsze plaże na wybrzeżu. Mieszkać byśmy chcieli tam gdzie cicho i spokojnie, ale jednocześnie nie mieć godziny drogi do miasta (sklep, knajpki) i nad morze. Nie potrzebujemy mieszkać na wybrzeżu ani mieć widoku na morze. Potrzebujemy ciszy ;)

Czy da się tak w rejonie Makarska czy trzeba szukać czegoś zupełnie dalej od wybrzeża?
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 26.03.2019 21:41

San.Min. napisał(a):witajcie :)
Trochę nie wiem jak zadać pytanie, mam nadzieję, że mi się uda ;)
Gdzie mieszkać? Nie chcemy siedzieć na miejscu tylko jeździć, ale nie chcemy też mieszkać w tłumie. Na pewno chcemy zobaczyć: riwierę makarską, wyspy, najciekawsze plaże na wybrzeżu. Mieszkać byśmy chcieli tam gdzie cicho i spokojnie, ale jednocześnie nie mieć godziny drogi do miasta (sklep, knajpki) i nad morze. Nie potrzebujemy mieszkać na wybrzeżu ani mieć widoku na morze. Potrzebujemy ciszy ;)

Czy da się tak w rejonie Makarska czy trzeba szukać czegoś zupełnie dalej od wybrzeża?

Jeśli Cie interesuję położenie Lokvy Rogoznica to mogę podać Ci na priv namiary na kwaterę spełniającą Twoje wymogi, jedyna róznica to widok na morze i odległość ok 300 od wody
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.03.2019 21:52

San.Min. napisał(a):Czy da się tak w rejonie Makarska czy trzeba szukać czegoś zupełnie dalej od wybrzeża?

Podstawowe pytanie: termin wyjazdu?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać. - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone