Trajgul napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):Trajgul napisał(a):Polecam powrót do serialu Szaleństwa Majki Skowron, można się rozmarzyć.
Ja od zawsze byłam tak słabo telewizyjna, że nie znamAle chyba mnie zaintrygowałeś i poszukam
To odwrotnie niż ja, mimo, że akurat Majka Skowron była popularna jeszcze przed moimi narodzinami lub we wczesnym dzieciństwie. Ale tak, uwielbiam wracać wspomnieniami do filmów, seriali czy programów telewizyjnych z końcówki lat 80-tych czy z lat 90-tych. Dla mnie wartość sentymentalną tamta telewizja ma ogromną, prawie jak muzyka albo jeszcze większą
Dziękuję za przypomnienie filmu
Mamy podobnie , również lubię wracać do filmów z dzieciństwa , kilka z nich pamiętam do tego stopnia , że rozpoznaję je po cytatach . . . Szaleństwo Majki Skowron to serial telewizyjny z 1976 roku w reżyserii Stanisława Jędryki . Takie Mazury jak te pokazane w filmie , niemal dziewicze i dzikie bardzo dobrze pamiętam ( starsze również
) , podobnie jak podróżowanie autostopem za jeden uśmiech
, "ogniskowe" śpiewy przy dźwiękach gitary , która jest ze mną do dziś . . . Beata , ten film warto zobaczyć
Pozdrawiam
Piotr

.png)

.png)