.png)
Kapitańska Baba napisał(a):megidh napisał(a):Piotr Boisz się, żeby tłumy się tam nie zjechały.
Rozumiem, też pewnie bym strzegła takich miejsc.
Piotr z Osiołkiem ma nieograniczone możliwości wyszukiwania maleńkich zacisznych jeziorek
My z jachtem niestety już nie za bardzo
Kilka takich zbiorników w Polsce jest
, więc z nich ( póki jeszcze są ) z przyjemnością korzystamy wiola2012 napisał(a):Uwaga Piotra, napisana z przymrużeniem oka, jest bardzo celna. Sami jesteśmy sobie trochę winni, że te najpiękniejsza miejsca są "zadeptane". Opisujemy je w relacjach, zachęcamy zdjęciami, wklejamy namiar .... no i potem do kogo mozna mieć pretensję, że się zachęcił, skorzystał ze wskazówek i pojechał.
. Korzystaliśmy z aplikacji Park4night i kilka bardzo przyjemnych , cichych lokalizacji też poleciliśmy , ale gdy odwiedziliśmy je ponownie , niektóre z nich wyglądały jak wielkie , dzikie wysypiska śmieci ziemniak napisał(a):Wiola: facebook, youtube i mapy google. Ja pewne jeziorko znalazłem przypadkowo jeżdżąc po mapach, nie było zdjęć, nie ma drogi dojazdowej. W pewnym momencie ktoś wrzucił na fb i już tam nie warto jeździć.
.png)
"ziemniak"]'97 rokja wtedy u komunii byłem, pierwsza dalsza wyprawa, oczywiście za pieniądze z komunii z rodzicami maluchem do Ustronia Morskiego. Beczałem jak bóbr, bo rodzice skręcili zamiast jechać nad morze do Kołobrzegu.
Biedactwo, taki zawód od rodziców
Nawet w 2011 roku gdy po raz pierwszy trafiłem do Chorwacji to było zupełnie inne podróżowanie. Większość informacji zdobyłem tutaj na forum, a na miejsce prowadził nas Krzysztof Hołowczyc.

.png)
wiola2012 napisał(a):Uwaga Piotra, napisana z przymrużeniem oka, jest bardzo celna. Sami jesteśmy sobie trochę winni, że te najpiękniejsza miejsca są "zadeptane". Opisujemy je w relacjach, zachęcamy zdjęciami, wklejamy namiar .... no i potem do kogo mozna mieć pretensję, że się zachęcił, skorzystał ze wskazówek i pojechał.
O ile taka relacja tutaj nie sprawi, że stracimy swój raj bo tu jednak niewielu czytelników o tyle już wrzucanie w Google, podawanie szczegółów w różnych aplikacjach podróżniczych czy miejscach gdzie ludzie szukają takiej wiedzy to już niestety strzał we własne kolano 
.png)
ziemniak napisał(a):Wiola: facebook, youtube i mapy google. Ja pewne jeziorko znalazłem przypadkowo jeżdżąc po mapach, nie było zdjęć, nie ma drogi dojazdowej. W pewnym momencie ktoś wrzucił na fb i już tam nie warto jeździć.

.png)
megidh napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):
.png)
"piotrf"]
Gosiu , ze znalezieniem cichego , sielskiego miejsca ( takiego na wyłączność) jest coraz gorzej , całkowicie zgadzam się z też Beatą w kwestii motorówek i skuterów . Wiem że każdy chce poszaleć na takim szybkim sprzęcie , ale ochlapywanie wędkarzy , czy opalających się na pomostach , to moim zdaniem zwykłe chamstwo i z dowcipem nie ma nic wspólnego
. Mandaty nie załatwiają sprawy , bo są jak musztarda po obiedzie . . .
Beata , jedynym wyjściem jest wynajdywanie jezior w strefie ciszy , gdzie do poruszania się po wodzie używa się siły mięśni albo wiatruKilka takich zbiorników w Polsce jest
, więc z nich ( póki jeszcze są ) z przyjemnością korzystamy
Wiolu , jest dokładnie tak , jak piszesz. Korzystaliśmy z aplikacji Park4night i kilka bardzo przyjemnych , cichych lokalizacji też poleciliśmy , ale gdy odwiedziliśmy je ponownie , niektóre z nich wyglądały jak wielkie , dzikie wysypiska śmieci
. . .
Kuba , media , jak wszystko - są narzędziem w rękach ludzi . Niestety , biorąc pod uwagę zachowania , chyba nie wszyscy na to miano zasługują .

.png)
.png)
piotrf napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):Kiedyś podobnie myślałam o Mazurach niestety zostały zadeptane, zakrzyczane a motorowodniacy z dużej części jezior zrobili wręcz piekło. Boję się już tam pływać - właśnie z powodu niefrasobliwości i głupich zachowań tych z motorówek i skuterów.![]()
Beata , nie strasz, są jeszcze na Mazurach miejsca , gdzie można spokojnie , bez tłumów spędzić czas i na dodatek w zupełnej ciszy . . . ale nie powiem gdzie
![]()
Pozdrawiam
Piotr
.png)
Trajgul napisał(a):Polecam powrót do serialu Szaleństwa Majki Skowron, można się rozmarzyć.

.png)
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Trajgul napisał(a):Polecam powrót do serialu Szaleństwa Majki Skowron, można się rozmarzyć.
Ja od zawsze byłam tak słabo telewizyjna, że nie znamAle chyba mnie zaintrygowałeś i poszukam
.png)