napisał(a) AdamSz » 22.02.2025 14:38
piotrf napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):Kiedyś podobnie myślałam o Mazurach niestety zostały zadeptane, zakrzyczane a motorowodniacy z dużej części jezior zrobili wręcz piekło. Boję się już tam pływać - właśnie z powodu niefrasobliwości i głupich zachowań tych z motorówek i skuterów.

Beata , nie strasz

, są jeszcze na Mazurach miejsca , gdzie można spokojnie , bez tłumów spędzić czas i na dodatek w zupełnej ciszy . . . ale nie powiem gdzie
Piotr
Piotr, dokładnie jest tak jak piszesz. Niestety i na swoje nieszczęście, znów muszę się wtrącić. Mógłbym epopeje pisać na temat autorskich przemyśleń autorki. Kategoryczne, nie znoszące sprzeciwu, a często oparte na półprawdach. Nie chcę już tu wyrokować, że niektóre impresje mają tu nawet kształt małych kłamstewek ?? Tu na przykład, w swoich porównaniach, autorce pomyliły się Mazury z Wielkimi Jeziorami Mazurskimi.

I to dodatkowo, z ich pewnymi rejonami (na tych WJM)
Mam niejednokrotnie wrażenie, że autorka pisze dużo, ale za szybko. A może faktycznie wielu rzeczy nie wie i dopiero się dowiaduje. Tak, jak z tymi pochylniami, jeziorami i kanałem
Ziemniak też tu dobrze pisze. Z tym, że druga fotka (w aspekcie Baltyk, plaża), jest trochę tendencyjna

Tak może być, ale tak nie musi być. Nawet w najwyższym sezonie, może być na bałtyckiej plaży tak, jak na fotce nr 1 z jeziorem.

Jest jeszcze wybór. Na szczęście i Ziemniak o tym wie

....Ale ok, rozumiem, że to tylko taka konwencja porównawcza. Ok //
.....