.png)
Kapitańska Baba napisał(a):megidh napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):Opuszczamy cywilizację, wpływamy z zdecydowanie dziksze rejony.
Bardzo mi się ta dzicz podoba. Niesamowicie wygląda tafla wody pokryta zieloną roślinnością.
W takim razie Gosiu dalsza część relacji powinna przypaść Ci mocno do gustu
.png)
wiola2012 napisał(a):Pięknie Ci zapozowała![]()
.png)
megidh napisał(a):Oj tak, bardzo mi się ta Wasza wyprawa podoba. Tyle ptactwa na tym akwenie i do tego chętnie pozującego do zdjęć, robi wrażenie.

.png)
.png)
.png)
No i wreszcie wiem, jak działają te pochylnie.Kapitańska Baba napisał(a):Suniemy po torach po trawie.
To chyba nie jest wygórowana cena ?.Kapitańska Baba napisał(a):Koszt wszystkich pięciu pochylni to 47 zł od łódki.
Dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość.piotrf napisał(a):Całuny , Jelenie , Oleśnica , kąty , Buczyniec , a potem jezioro Sambród . . .
Wiem , że to nie jest to samo , ale można też zakupić bilet i statkiem po trawie , z góry do dołu i z dołu do góry![]()
.png)
.png)
dangol napisał(a):Piękne masz fotki ptaszorów. Na Druznie było ich dużo i u nas, lecz ja nie mam zapału do robienia takich zdjęć
. Wydaje mi się jednak, że u Was i tak było ich znacznie więcej
. Może inna pora dnia? Bo przecież tam żyją gromadnie
i nie sądzę, żeby się przede mną chowały.

.png)
piotrf napisał(a):Całuny , Jelenie , Oleśnica , kąty , Buczyniec , a potem jezioro Sambród . . .
Wiem , że to nie jest to samo , ale można też zakupić bilet i statkiem po trawie , z góry do dołu i z dołu do góry![]()
Pozdrawiam
Piotr
.png)
"megidh"]No i wreszcie wiem, jak działają te pochylnie.
Te pochylnie to niesamowite urządzenia - działają bez prądu (tylko sygnalizatory świetlne wymagają energii), samą siłą wody. Warto choć raz je pokonać, zajrzeć do budynku i zerknąć na całe urządzenia.
Twórca pochylni naprawdę był mądrym człowiekiem
To chyba nie jest wygórowana cena ?.
Dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość.

.png)
dangol napisał(a):Cena za 5 pochylni nie jest duża, w 2018 płacilismy 36 zł.
Samodzielne pokonanie pochylni jest oczywiście bardzo fajne, ale rejsik z Białą Flotą to również niezła atrakcja. Można i w górę i w dół, albo tylko w jednym kierunku, a wówczas w drugą stronę jest zapewniony transport autokarem. Jeśli Gosiu będziecie w tamtych okolicach, warto skorzystać

.png)
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Przyroda cały czas nas zachwyca.
Jest tak pięknie, że najchętniej uchwyciłabym w kadrze każdy centymetr naszej wodnej drogi. To są zdecydowanie moje klimaty.
Kapitańska Baba napisał(a):Zza zakrętu wyłania się krowa.