.png)

.png)
Bierut napisał(a):Zaraz za granicą w Redics jest po lewej stronie stacja benzynowa, a za nią te rondo. Odległość taka, że z granicy dorzuciłbyś kamieniem. Na rondzie trzeba skręcić w lewo oznaczone na znaku Dolga Vas (bez numeru drogi, żółte pole). Jadąc przez Dolga Vas dojeżdzasz do ronda w Lendavie i skręcasz w prawo. Po drodze są jeszcze bodajże 2 ronda. Potem skręcasz w lewo na Mursko Sredice (nie mylić Murska Sobota) i dalej kontynuujesz zwykłą drogą. do granicy. Natomiast autostradę masz cały czas równolegle z prawej strony.
.png)
TTT napisał(a):Radzicie, żeby na pierwszym rondzie za przejściem w Redics walić w lewo na Dolga Vas.
A na zdjęciach Sebbecka są zjazdy na Dolga Vas w prawo.
Więc jak to w końcu jest ? Bo już powoli wariuję
.png)
.png)
TTT napisał(a):Ok.
A więc przejście w Redicks , potem kilkaset metrów drogą aż do ronda, i w lewo na rondzie na Dolga Vas , potem do dołu na Lendave (do ronda) , skręcam w prawo na rondzie i jadę prosto (prawdopodobnie przejeżdżam jeszcze przez dwa ronda prosto) i skręcam w lewo na Mursko Sredice.
Dzięki
Pozdrawiam
Tomek
.png)
.png)
.png)
.png)
Archangel napisał(a):mam jedno pytanko do tych co jechali przez Redics, znajomy jechał i mówił,że tak jest zrobione to pierwsze rondo żeby wyprowadzić na H7 ponoć są postawione barierki zagradzające wjazd na Dolga Vas. I jak to jest z tym zjazdem, chciałem w tym roku wypróbować na przyszłość.Zdjęcia pokazują zjazd z autostrady
.png)
.png)
JacYamaha napisał(a):Nie chcę siać fermentu ale jadąc od Letenye to bodajże za Kormend i za Szombathely jest na słupie tabliczka że droga z winietą (na jednym jest auto i 3,5 t a na drugim dodatkowo autobus) czy te auta z obrazka mają mieć winiete czy są zwolnione? Jak to jest?
.png)
.png)
marcin25 napisał(a):Witam! Wyjeżdżam za tydzień do Breli i czy ktoś może coś powiedzieć odnośnie tankowania na Węgrzech, lepiej w Polsce wymienić złotówki na forinty czy płacić kartą i jak jest z winietką też można kartą zapłacić i gdzie ją wykupić, przekraczam granice Słowacko-Węgierską w miejscowości Sahy?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi