.png)
.png)
dids76 napisał(a):Najlepiej z Katowic jechać A1 na Ostravę (mostu w Mszanie raczej do tego czasu nie zrobią, o ile w ogóle on kiedykolwiek zostanie oddany). W Czechach do Olomouca droga b.dobra, potem w kierunku Brna płyty, ale da się przeżyć. Droga w okolice Trogiru zajmowała mi przeważnie 11 do 12 godzin.
.png)
.png)
andywiki napisał(a):niewiem czy zdecyduje sie omijac autostrade w Słoweni bo jak bym wyjechal poznym popoludniem z Katowic to moge byc tam okolo polnocy bedzie noc , zmeczenie, zeby gdzies nie pobladzic,wiec moze lepiej autostrada jak na pierwszy raz,choc z kolei bylo juz tu bardzo dobrze opisywane jak objezdzac .
.png)
andywiki napisał(a):Wiadomo ze szkoda te 30euro,wyczytalem tez ze policja sie czepia,choc tu kolego rodaivuk pisze ze to mity to moze sie zdecyduje,jeszcze troche czasu mam,ale dziekuje wam koledzy za pomoc.
.png)
. Objazdem jedziesz jakieś 30 minut dłużej niż autostradą oszczędzasz 15 euro, wybór należy do Ciebie .png)
.png)
andywiki napisał(a):Witam koledzy ja jestem tu nowy i mam pytanie odnosnie drogi jaka wybrac w tym roku jechalem do Drvenika 30 km za Makarska,moja droga z Katowic wygladala nastepujaco : Na Zory-Cieszyn-Zyline-Bratyslaw-Gyor-z Gyoru autostrada na Budapeszt i tam zjazd na MO-pozniej caly czas wzdurz balatony na Letyne -Zagrzeb i tam dalej autostrada do Makarskiej.
CZY
Katowic-Ostrawa-Brno-Wieden-Graz-Maribor ???-Zagrzeb.
Roznica w kilometrach to na kozysc drugiej trasy i prawdo podobie szybciej, co wazne to jezdze z dzieci i moj maly mowi ze w przyszlym roku on niejedzie bo to daleko.
Z gory dziekuje za odpowiedzi.pozdrawiam.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi