Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Privlaka, sierpień 2010 (czyli pierwszy raz w Cro na lądzie)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 17.09.2010 12:01

piotrulex napisał(a):
Marsallah napisał(a):... 50-70km autostrady za Bratysławą jest marnej jakości (trzy pasy, ale skrajny prawy na poboczu, a pobocza...nie ma ...

Sorki, ze nie w temacie ale wlasnie w tym miejscu rozerwalo nam opone w aucie. Ciezko sie zmienia kolo na autostradzie bez pasa awaryjnego. jak zjechalem troche na trawe i zaczalem podnosci auto to przechylilo sie, zaczelo zjezdzac do rowu zakliszczajac mi pod autem lewarek.

Podczas kolejnej proby musialem wjechac kawalek na ten skrajny pas i krecac kluczem caly czas patrzylem czy jakis TIRowiec nie chce pozbawic mnie zycia. Raz musialem szybko wstac i przykleoiuc sie do auta gdyz pewnie niestety facet za pozno zauwalyl mnie i ostrzegawczy trojkat ...

Ugh, współczuję. Najważniejsze, że udało się Wam z tego wyjść cało, a teraz jest co wspominać 8)

A swoją drogą, to nie wiem w jaki sposób droga bez pobocza może się kwalifikować do miana autostrady :roll:
asiah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiah » 08.01.2011 17:41

napiszcie jeszcze proszę coś o możliwościach zakupów w okolicy Nin i Privlaka, czy jest tam jakiś Konzum?
Zuzek13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zuzek13 » 09.01.2011 08:29

Z tego co napisałeś na początku to pojechaliście z trzyletnim i rocznym dzieckiem. W tym roku ja też się wybieram z roczną córką. I pytanie: jak Twój skarb zniósł wysokie temperatury, podróż i czy mu się podobało?icon_smile.gif

Pozdrawiam
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 10.01.2011 07:34

witam mam to samo pytanie jak najmniejsza pociecha zniosła urlop.bo moje dziecko bedzie miało w wakacje 13 miesiecy i zastanawiam sie czy da rade przy tych upałach,no i droga też długa.pozdro
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.01.2011 07:44

anubis2423 napisał(a):witam mam to samo pytanie jak najmniejsza pociecha zniosła urlop.bo moje dziecko bedzie miało w wakacje 13 miesiecy i zastanawiam sie czy da rade przy tych upałach,no i droga też długa.pozdro

Jedź na noc!
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 21.04.2011 12:57

asiah napisał(a):napiszcie jeszcze proszę coś o możliwościach zakupów w okolicy Nin i Privlaka, czy jest tam jakiś Konzum?

Widzę, że sezon się zbliża, nie było mnie tu z pół roku. Już odpisuję :)

Tańsze zakupy (tudzież większy wybór) będziesz mieć dopiero na przedmieściach Zadaru, jadąc od Ninu na wjeździe jest bodajże Konzum właśnie, a gdzieś dalej (nie byłem) w Zadarze także Kaufland i inne tego typu sklepy.

W Privlace same małe sklepy, u wjazdu do Nin (od strony Privlaki) najlepiej zaopatrzony w okolicy Plus (ale też dośc drogi). Polecam jatkę usytuowaną przy tym sklepie (pisałem o tym na pierwszej stronie wątku).

@Zuzek, anubis: Jechaliśmy na noc. Z rocznym dzieckiem po prostu nie da rady inaczej - byłby ryk przez 4h, potem sen, ale w takich warunkach nie byłbym w stanie prowadzić, tudzież słyszeć jak się dziecko męczy. Wam też doradzam jazdę przynajmniej częściowo w nocy.

My mamy o tyle łatwiej, że nie jedziemy na raz - nocujemy w Wiedniu. A w tym roku młodsze dziecko będzie miało już 2 lata, widzimy że kilkugodzine trasy po PL znosi bez problemów, więc będziemy jechać skoro świt-popołudnie. Bo jednak nocą kierowcy bywa ciężko, łatwo usnąć gdzieś tak koło szóstej godziny drogi (zwłaszcza, kiedy przypada ona na 4-5 rano).
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Privlaka, sierpień 2010 (czyli pierwszy raz w Cro na lądzie) - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone