Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zmiany ciąg dalszy – sierpień 2024.

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 29.07.2025 12:59

piekara114 napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):No weź, powiedz, że żartujesz. A jeśli nie - to że ostatni raz wykupiłeś miejsca :oczko: Kupujesz bilet i tyle. Po co płacić grubą kasę za konkretne miejsce?
Powodów jest dużo, aby wykupować miejsca, sama w low costach to robię, w czarterach już nie....
Choćby po to, aby razem siedzieć i miło spędzić czas, zdrzemnąć się na kochanym ramieniu, mieć fajne widoki takie jak się lubi, nie martwić się w ostatniej chwili o odprawę jak neta zabraknie... czy choćby, jak swego czasu usłyszałam na Balicach "jak ginąć to choć trzymając za rękę swojego starego, a nie obcego chłopa" :lol: :lol:

Ostatni argument nie do odparcia :lol: :lol: :lol:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 29.07.2025 13:02

Trajgul napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a):No weź, powiedz, że żartujesz. A jeśli nie - to że ostatni raz wykupiłeś miejsca :oczko: Kupujesz bilet i tyle. Po co płacić grubą kasę za konkretne miejsce? My zawsze bierzemy co nam aplikacja da przy odprawie.

Kupując bilety, następnym krokiem jest wybór miejsc, stąd też kupowałem zawsze najtańsze miejsca standardowe (ze względu na dziecko również, które miało chyba miejsce bezpłatne lub rodzic, nie pamiętam). Nie miałem świadomości, że ten krok można pominąć, po prostu tego nie zauważyłem, byłem przekonany, że należy wybrać miejsca aby przejść do następnego kroku, żeby rezerwacja się dokonała :roll: :glupek:
P.S. Teraz czytam, że musiałem wykupywać miejsce obok dziecka poniżej 12 r.ż. (płaci tylko rodzic za miejsce), natomiast w kolejnych latach, gdy starsza córka przekroczyła 12 lat, "niepotrzebnie" kupowałem miejsce dla siebie i dla niej.

Nie przejmuj się, całe życie człowiek się uczy. :glaszcze:
Fajnie, że rozmowa o wydawałoby się błahym temacie przyniosła efekt w postaci Twojej wiedzy :cmok:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 29.07.2025 17:26

Jeszcze jeden argument za wykupem miejsc, o którym zapomniałam napisać, a w sumie dość istotny, zwłaszcza lecąc w sezonie na urlop low cost'em - zmniejszenie ryzyka (prawie do zera), że na mnie trafi owerbooking.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.07.2025 14:26

piekara114 napisał(a):Jeszcze jeden argument za wykupem miejsc, o którym zapomniałam napisać, a w sumie dość istotny, zwłaszcza lecąc w sezonie na urlop low cost'em - zmniejszenie ryzyka (prawie do zera), że na mnie trafi owerbooking.

Ten argument rzeczywiście mocno za. :tak:
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 30.07.2025 20:04

Grecja to moje miejsce, gwarantuje piękną pogodą, udany urlop, cudne widoki, życzliwych ludzi i pyszne jedzenie.
Wróciłam i jestem usatysfakcjonowana.
Beatko, dziękuję bardzo za wspaniałą grecko - wodną relację :cmok:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 31.07.2025 19:20

"wiola2012"]Grecja to moje miejsce, gwarantuje piękną pogodą, udany urlop, cudne widoki, życzliwych ludzi i pyszne jedzenie.
Wróciłam i jestem usatysfakcjonowana.

I moje, i moje :hearts: :hearts: :hearts:
Tu znalazłam swoje miejsce na ziemi, od pierwszej sekundy po wylądowaniu rok temu w Korfu czułam, że to jest to :verryhappy:
Gdzie byłaś na tym urlopie? W której części Grecji? Jeśli to nie tajemnica oczywiście :oczko:

Beatko, dziękuję bardzo za wspaniałą grecko - wodną relację :cmok:

Wiolu - to ja dziękuję za Twoją obecność :cmok:
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 03.08.2025 06:50

Kapitańska Baba napisał(a): W której części Grecji? Jeśli to nie tajemnica oczywiście :oczko:

Polecieliśmy na Rodos, a potem po 3 dniach popłynęliśmy na Karpathos. (Przyznaję się, ściągnęłam z Myszy i Potter :mg: )
Piękna jest ta wyspa :hearts: .
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 04.08.2025 12:32

wiola2012 napisał(a):
Kapitańska Baba napisał(a): W której części Grecji? Jeśli to nie tajemnica oczywiście :oczko:

Polecieliśmy na Rodos, a potem po 3 dniach popłynęliśmy na Karpathos. (Przyznaję się, ściągnęłam z Myszy i Potter :mg: )
Piękna jest ta wyspa :hearts: .

No tak, przecież pisałaś mi wcześniej :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Na wakacjach jestem totalnie rozkojarzona, przepraszam :glupek:
Poprzednia strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα