Mikromir napisał(a):Byście może dali Piterowi w spokoju pisać dalej, co?...![]()
Wreszcie ktoś przerwał. Dzięki.
Piter_M - przepraszam za zaśmiecanie.
(Moderator może usunąć tą "wymianę zdań". Niczemu nie służy).
.png)
woka napisał(a):gusia-s napisał(a):Woka a w którym miejscu Piter_M określił siebie znawcą miejsc.
... na litość. Jak nie jest napisane wprost - Ty nie widzisz. ehhh
.... ja piszę do Pitera_M a ten jak zauważyłaś pisze merytorycznie i nie obraża się. Przecież ja też Go nie obrażam. Po prostu piszę swoje zdanie i wyrażam uznanie. To, że mam nieco inne spojrzenie ....... nie mogę go mieć![]()
![]()
Nie rozdrabniaj "włosa na czworo" .... w ten sposób zaczniemy zwykłe przekonywanie się.
PS
...[b] trzeba chwalić każdego i wszytko [/b] w przeciwnym wypadku![]()
![]()
Ja wolę jednego niepokornego od stu "lizusów". Z niepokornym można porozmawiać, z lizusem ..... o niczym lub "baju-baju".
.png)
woka napisał(a): Reporterem jesteś wspaniałym ale za osobę super wiarygodną bym Cię nie uważał. Ty nie tyle zwiedzasz, poznajesz - co "zaliczasz". Odhaczone ...... idziemy dalej.
Fotki piękniejsze niż rzeczywistość ( zresztą jak zawsze u Ciebie)
gusia-s napisał(a):Woka a w którym miejscu Piter_M określił siebie znawcą miejsc.
gusia-s napisał(a): Czyli nadal twierdzisz, że autor ma się za znawcę tylko nie pisze tego wprost.
woka napisał(a): Twoje zdjęcia są naprawdę super ( jak dla mnie i moim zdaniem). Nie jestem fachowcem od zdjęć ale gdzieś wyczytałem, że obraz "zamknięty" w zdjęciu jest jakby skumulowany. Oko ludzkie w naturze widzi więcej, szerzej .... obraz rozproszony. Zdjęcie pozwala zauważyć to czego czasem "nie widzimy".
Powtórzę ..... dla mnie reporterem jesteś świetnym. Potrafisz zrobić zdjęcie przysłowiowego kamienia w taki sposób, że aż trudno uwierzyć, że to ten sam kamień co znam doskonale i obok którego przechodzę codziennie nie zwracając na niego najmniejszej uwagi.
gusia-s napisał(a):Co tu jest mało wiarygodne w tej relacji pokaż palcem bom ślepa - może kolory na fotkach? ale to chyba normalne, że zdjęcia się różnią od tego co ludzkie oko potrafi zobaczyć. Więc co jeszcze?

.png)
woka napisał(a):Piter_M napisał(a):A czy ktoś kto "zalicza", "odhacza" jakieś ciekawe miejsce nie może być jednocześnie wiarygodny
Zapewne może ale dla mnie mniej. Będąc raz w danej miejscowości nie wiesz więcej od tego co był w niej np. dwa razy. Byłeś, widziałeś ...... ale do końca nie poznałeś. To chyba normalne.
Są na forum osoby które odwiedzają tą samą miejscowość kilka razy ( nie mam na myśli siebie). Czy myślisz, że ten kto przyjedzie do tej miejscowości pierwszy raz wie już tyle co tamci.![]()
Przecież ja też coś odwiedzam jeden raz ....... widziałem. Nie znaczy, że znam.
gusia-s napisał(a):Woka a w którym miejscu Piter_M określił siebie znawcą miejsc. Pokazuje jak spędził wakacje z rodziną, gdzie był i co widział, czytałam też relacje z Krk i nigdzie nie zauważyłam jakichś przechwalek wiec z tą wiarygodnością to trafiłeś jak kulą w płot. Czy ktoś kto był 1x w danej miejscowości opowiadając swoją historię nie może być wiarygodny?
woka napisał(a):Z mojej strony - koniec.
.png)
woka napisał(a):Piter_M napisał(a):A czy ktoś kto "zalicza", "odhacza" jakieś ciekawe miejsce nie może być jednocześnie wiarygodny
Zapewne może ale dla mnie mniej. Będąc raz w danej miejscowości nie wiesz więcej od tego co był w niej np. dwa razy. Byłeś, widziałeś ...... ale do końca nie poznałeś. To chyba normalne.
Są na forum osoby które odwiedzają tą samą miejscowość kilka razy ( nie mam na myśli siebie). Czy myślisz, że ten kto przyjedzie do tej miejscowości pierwszy raz wie już tyle co tamci.![]()
Przecież ja też coś odwiedzam jeden raz ....... widziałem. Nie znaczy, że znam.
woka napisał(a):Piter_M napisał(a):woka napisał(a):Fotki piękniejsze niż rzeczywistość ( zresztą jak zawsze u Ciebie)
Zapewniam Cię, że w wielu przypadkach rzeczywistość była piękniejsza niż te nasze fotki.
.. ej, tam. Przecież wiesz, że KRK znam od lat i nawet nie wiedziałem, że tam jest tak ładnie ( relacja z KRK). Twoje zdjęcia są naprawdę super ( jak dla mnie i moim zdaniem). Nie jestem fachowcem od zdjęć ale gdzieś wyczytałem, że obraz "zamknięty" w zdjęciu jest jakby skumulowany. Oko ludzkie w naturze widzi więcej, szerzej .... obraz rozproszony. Zdjęcie pozwala zauważyć to czego czasem "nie widzimy".
Powtórzę ..... dla mnie reporterem jesteś świetnym. Potrafisz zrobić zdjęcie przysłowiowego kamienia w taki sposób, że aż trudno uwierzyć, że to ten sam kamień co znam doskonale i obok którego przechodzę codziennie nie zwracając na niego najmniejszej uwagi.
.
.png)
gusia-s napisał(a):Największym atutem Pagu są właśnie jego plaże, więc nie dziwne, że chciałoby się zobaczyć ich jak najwięcej.
Lednice napisał(a):... moim zdaniem Piter BARDZO dokładnie zwiedza miejsca, gdzie spędza urlop
i w niczym to nie przypomina ekspresowego zaliczania miejsc przez azjatyckich turystów w stylu dziś w Paryżu, jutro w Londynie, pojutrze w Berlinie![]()
.png)
Bea.ta napisał(a):Dlatego też lubie relacje, w których się coś dzieje, a nie dzień pierwszy, drugi, trzeci, ..... siedemnasty - ta sama plaża, ten sam grajdołek, o tej samej porze wchodzenie do wody.
Mikromir napisał(a):Byście może dali Piterowi w spokoju pisać dalej, co?...![]()
Fajnie się ten Pag oglądało... W końcu po to człowiek jeździ po tej wyspie tu i tam, żeby ją poznać, nie?
woka napisał(a):Piter_M - przepraszam za zaśmiecanie.
Paulka napisał(a):Czytając wcześniej relacje innych pagomaniaków nabrałam przekonania, że o Pagu należy pisać tajemniczo. A jednak nie ... i nawet Ci mroczni nie protestują.Piękne zdjęcia
Bea.ta napisał(a):no i czyż Pag nie dostarcza emocji??![]()
![]()
przyjdzie Piter i się wkurzy ...![]()
.png)
Bea.ta napisał(a):Dlatego też lubie relacje, w których się coś dzieje, a nie dzień pierwszy, drugi, trzeci, ..... siedemnasty - ta sama plaża, ten sam grajdołek, o tej samej porze wchodzenie do wody.
.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży