Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ocena trasy i ostatnie pytania PRZED wyjazdem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 14.05.2009 11:19

Mosqito napisał(a):Tuż obok jest słynne Neusiedler See (Jezioro Nezyderskie). W Eisenstadt jest piękny pałac. Tyle :-)

Właśnie droga nad jeziorem interesuje mnie szczególnie. Z googla wynika że z jednej strony mamy taflę wody, a z drugiej chyba całkiem stromą górkę :wink:

http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=ptuj,+slo&sll=52.025459,19.204102&sspn=10.582138,21.862793&ie=UTF8&ll=47.819149,16.745224&spn=0.360552,0.878906&t=p&z=11
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 14.05.2009 11:25

w km to chyba rózniyc dużej nie ma a czasowo pewnie na to samo wyjdzie:(
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 14.05.2009 19:48

el_guapo napisał(a):
Właśnie droga nad jeziorem interesuje mnie szczególnie. Z googla wynika że z jednej strony mamy taflę wody, a z drugiej chyba całkiem stromą górkę :wink:

Tafla to gdzieś tam majaczy na horyzoncie. Jest raczej słobo widoczna. Ta górka też jakoś nie specjalnie się rzuca w oczy. Już ciekawiej wyglądają przydrożne winnice. Właściwie pierwsze wieksze areały winnej latorośli na drodze z PL na południe Europy.
tomb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomb » 15.05.2009 12:45

Też nie pamiętam jakiegoś szczególnie zachwycającego pejzażu tego jeziora.
Wybór tej trasy to kwestia gustu, czasowo wychodzi podobnie, ale jest krócej, więc spali się parę litrów mniej i trochę odpocznie się od autostrad. Co dla ludzi, którzy nie wytrzymują nerwowo jazdy poniżej 100 km/h, może być poważną wadą :wink:
Przejeżdża się przez 4 czy 5 miasteczek z ograniczeniem do 50 km/h, do którego wszyscy się bardzo stosują (szok w porównaniu z Polską), ja osobiście również nie ryzykuję.
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 17.05.2009 08:56

A droga do Wiednia jest juz skończona, da sie przejechać bez korków? W ubiegłum roku w sierpniu było ciasno, ale budowa szła pięknie - nie jak u nas:-(
m@rcin
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 12.07.2009 14:01

jackiller napisał(a):propozycja Sebbecka wymusza chyba jednak zakup dodatkowo winiet w Słowacji ?? czy może się mylę ?? (nie jest to majątek ale zawsze... i ew. kłopot jak by nie było tych krótkich).

Cytuję sam siebie bo polecam ten wariant. Bez porównanie z tym g... jakie jest na odcinku Mikulov-Wiedeń(totalna fakin porażka w zupełnej rozsypce). Sprawdziłem w tym roku oba warianty i bez znieczulenia mówię - wariant z ominięciem Wiednia przez Bratysławę jest lepszy.

Co do LPG - to pierwsza stacja jest ze 140km za granicą slo-cro (mówię o autostradzie). Mi zabrakło gazu dokładnie na przejściu granicznym slo/cro i ujechałem jakieś 90milzanim coś znalazłem. Są po drodze wcześniej - ale trzeba zjechać z autostrady. Nie wiąże się to z żadnymi dodatkowymi kosztami na bramkach tylko zabiera troszkę więcej czasu.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ocena trasy i ostatnie pytania PRZED wyjazdem - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone