Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowy odcinek autostrady

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 26.07.2007 14:10

jacek77 napisał(a):
jdubowski napisał(a):
Grzegorz Ćwik napisał(a):Czy jest zjazd z autostrady na wysokości Breli, wiem że był planowany, ale czy jest już aktualny i można nim zjechac z ww.???

Tak jak wyżej napisałem - z końcowego zjazdu autostrady przez Górną Brelę zjeżdżasz do Breli zasadniczej...

No i tam właśnie troche sie korkuje Jadranka, bo duże ciężarówki mają problem z wyrobieniem zakrętu. Policajci kierują ruche i zatrzymują raz jeden raz drugi kierunek. W wekendy robią sie korki

...ufff ... nie to chciałem przeczytać ... tego się właśnie obawiałem ... ufff ...
mario5791
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mario5791 » 26.07.2007 17:42

Również potwierdzam wracałem 13/07/07 z Makarskiej tą nową autostradą. Jak ktoś jedzie do Makarskiej lub dalej na południe niech śmiało wali do końca. Jest znak ze zjazdem na Makarską.

Autostradę budują dalej. Plany na mapach 8/2008 Dubrownik. Ze św. Jurij kliknąłem parę fotek. Widać prace Dudowlane w kierunku Dubrownika.
romek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek » 26.07.2007 20:04

Odnośnie korków to jeszcze raz potwierdzam,że nie ma ich poza weekendem a na zjeździe do Dolnej Breli na tych ostrych zakrętach w poniedziałek 9 lipca widziałem stłuczkę na jednym z nich tuż przy dojeździe do Jadranki. Autostradę budują wg mojej mapy do Ploce,wylot gdzieś w okolicy Bacina(jeziorka turkusowe jak adria),widać ogrom prac ale chyba nie zdążą do 2008.Z uwagi na klimat bo tam nie ma zimy prace trwają zapewne okrąły rok,a więc może zdążą. Ciekawe czy ktoś wie kiedy oddadzą drugie nitki dwóch feralnych tuneli?
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 26.07.2007 20:27

jacek77 napisał(a):
jdubowski napisał(a):
Grzegorz Ćwik napisał(a):Czy jest zjazd z autostrady na wysokości Breli, wiem że był planowany, ale czy jest już aktualny i można nim zjechac z ww.???

Tak jak wyżej napisałem - z końcowego zjazdu autostrady przez Górną Brelę zjeżdżasz do Breli zasadniczej...

No i tam właśnie troche sie korkuje Jadranka, bo duże ciężarówki mają problem z wyrobieniem zakrętu. Policajci kierują ruche i zatrzymują raz jeden raz drugi kierunek. W wekendy robią sie korki

Zjeżdżałem tamtędy w niedzielę 1 lipca.Jak widać żadnych korków nie było :D :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za to widoki - cudo :D

Obrazek

:papa:
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 28.07.2007 08:23

wojan napisał(a):
jacek77 napisał(a):
jdubowski napisał(a):

Zjeżdżałem tamtędy w niedzielę 1 lipca.Jak widać żadnych korków nie było :D :D

Obrazek

;)
Ja też zjeżdżałem tam 1 lipca i też mam identyczne zdjęcie - zrobione o 15.36 ;)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 28.07.2007 09:59

jdubowski napisał(a):
;)
Ja też zjeżdżałem tam 1 lipca i też mam identyczne zdjęcie - zrobione o 15.36 ;)

Ha... to ja tam byłem kilka godzin wcześniej, bo o 12:13 :D :D
:papa:
Pablomedicu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pablomedicu » 30.07.2007 21:14

szaki17 napisał(a):Nie ma LPG,tankuj przed Splitem lub w Baśka Woda

jest na tym nowym odcinku jedna stacja i ma LPG, tylko że w stronę powrotną, czyli od Breli do Splitu, w "tamtą stronę stacja się chyba buduje i za rok już zapewne będzie
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 05.08.2007 19:52

Widoki na zjeździe do Ploce są rzeczywiście cudne. Na trasie warto od razu zobaczyć wodospady Gubavica oraz zaopatrzyć się w domace trunki. Ale 21 lipca korek sięgał już od ronda na zjeździe z autostrady (a więc jakies 8 km dlugości)....woleliśmy wrócić do Blato na Cetini i serpentynkami zjechać do Omisa. Znając wjazd z tej trasy na jadranke w Dubci wybralismy jazdę zamiast korka (kolejnego w tym dniu)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nowy odcinek autostrady - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone