Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowy odcinek autostrady

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
TomaszFa
Odkrywca
Nowy odcinek autostrady

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomaszFa » 22.07.2007 19:48

Słyszałem że oddano kawałek autostrady za Splitem, którym można dojechać na wysokość Makarskiej. Czy ktoś może to potwierdzić?
Tomasz.M
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz.M » 22.07.2007 20:22

Tak do Sestonovac. Jakieś 30-35 mionut bez korków przed Makarską. Oby tak dalej!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2007 20:52

TomaszFa napisał(a):... Czy ktoś może to potwierdzić?

forum/viewtopic.php?t=15964&highlight=
:wink:
piotrek.k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek.k » 23.07.2007 05:40

Potwierdzam jechałem do Makarskiej przez Split a z powrotem wyskoczyłem na nowy odcinek autostrady napewno jest szybciej.
Z Makarskiej jakieś 45 km jest do autostrady a gdy jechałem przez Split to ok 90.
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 23.07.2007 07:49

TomaszFa napisał(a):Słyszałem że oddano kawałek autostrady za Splitem, którym można dojechać na wysokość Makarskiej. Czy ktoś może to potwierdzić?

Potwierdzam, autostradą dojechać możesz do zjazdu Sestanovac, skąd stromą serpentyną zjeżdżasz do Breli.
kolo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolo » 23.07.2007 15:49

jdubowski napisał(a):
TomaszFa napisał(a):Słyszałem że oddano kawałek autostrady za Splitem, którym można dojechać na wysokość Makarskiej. Czy ktoś może to potwierdzić?

Potwierdzam, autostradą dojechać możesz do zjazdu Sestanovac, skąd stromą serpentyną zjeżdżasz do Breli.

A czy są już może tam jakieś nowe stacje zwłaszcza z lpg uruchomione na tym nowym odcinku czy trzeba tankować jeszcze przed splitem
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2007 16:34

Nie ma LPG,tankuj przed Splitem lub w Baśka Woda
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 23.07.2007 17:00

Jechalem do zjazdu na Omis,Blato n\d Cetina,albo podobnie sie ten zjazd nazywal,malo wazne,bo dokladnie chodzi mi,ze juz tym zjazdem nigdy nie pojade.Dlatego,ze wiecej stracilem czasu na ten zjazd niz jakbym zjechal w Splicie i dalej do Omisia.Droga w gorach,kreta,waska,mialem nawet lusterka skladac,zeby sobie nie porysowac,w niektorych miejscach ustawione lustra do widoku czy jedzie cos z naprzeciwka,jedzie sie naprawde bardzo wolno.Ale autostrada-jazda jak po blacie stolu...
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 23.07.2007 18:02

Czy jest zjazd z autostrady na wysokości Breli, wiem że był planowany, ale czy jest już aktualny i można nim zjechac z ww.???
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 23.07.2007 18:27

Grzegorz Ćwik napisał(a):Czy jest zjazd z autostrady na wysokości Breli, wiem że był planowany, ale czy jest już aktualny i można nim zjechac z ww.???

Tak jak wyżej napisałem - z końcowego zjazdu autostrady przez Górną Brelę zjeżdżasz do Breli zasadniczej...
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 23.07.2007 18:29

kolo napisał(a):A czy są już może tam jakieś nowe stacje zwłaszcza z lpg uruchomione na tym nowym odcinku

Są stacje pod marką PETROL - ale na LPG nie zwróciłem uwagi (auto mam benzynowe). Są też parkingi i miejsca odpoczynku, ale cokolwiek niedokończone...
kolo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolo » 23.07.2007 19:12

szaki17 napisał(a):Nie ma LPG,tankuj przed Splitem lub w Baśka Woda

Dzięki szaki17 w środę palę silniki i czarter o 12 pewnie orebić lub trpanj zobaczę na miejscu. Ale dobrze wiedzieć że trzeba zatankować przed Splitem. Do usłyszenia po powrocie.
piotrek.k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek.k » 24.07.2007 04:34

Spokojnie zjazd nie jest taki zły, nawet jadąc powoli oszczędza się dużo km a tak na marginesie droga do Splitu też nie jest za ciekawa.

Przed Makarską jest znak LPG 2 km w stronę gór byłem tankowałem. Jest to mała stacja tylko LPG cena 3,35 kuny.
romek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek » 24.07.2007 10:17

Wróciłem,potwierdzam, zjazd z Sestanovaca , nieprzyzwoicie gładki dywanik 12 km do Jadranki, a potem ok. 20 km do Makarskiej ,czyli od autocesty do Makarskiej jest 32 km.
Zrobiłem wycieczkę wzdłuż budowanej dalej autostrady do Ploce- przez góry, robi to niesamowite wrażenie ogrom prac budowlanych.Droga boczna wzdłuż planowanej trasy troche gorsza, wjechałem na duży kamień i zniszczyłem oponę ale było warto nią jechać dla samych widoków. Napiszę obszerną relację z pobytu -14 nocy pod Gradacem,7 wycieczek gdy wrócę do Lublina, moje kobiety już niestety skończyły zakupy i muszę kończyć
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 25.07.2007 19:47

jdubowski napisał(a):
Grzegorz Ćwik napisał(a):Czy jest zjazd z autostrady na wysokości Breli, wiem że był planowany, ale czy jest już aktualny i można nim zjechac z ww.???

Tak jak wyżej napisałem - z końcowego zjazdu autostrady przez Górną Brelę zjeżdżasz do Breli zasadniczej...

No i tam właśnie troche sie korkuje Jadranka, bo duże ciężarówki mają problem z wyrobieniem zakrętu. Policajci kierują ruche i zatrzymują raz jeden raz drugi kierunek. W wekendy robią sie korki
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone