Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nieznajomość prawa, czyli....może zaboleć.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.06.2013 11:12

Kenik napisał(a):
kinga35 napisał(a):
Bocian napisał(a):Żadnych.

A blokada, zbanowanie ?

Tutaj bany są wycofywane, więc jak można liczyć na Admina. :D

Nie wycofywane a skracane.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 11:20

...(wzorem Klasyka)
Ostatnio edytowano 11.07.2013 11:04 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 11:23

Bocian napisał(a):
kinga35 napisał(a):Dlaczego admin tego forum nie moze zareagować ( jak zechce) na zgłoszenie abuse ?

To pytanie do admina. Ale ze swojej strony mogę powiedzieć tyle co wiem od niego. Nie jest w stanie ustalić chronologii zdarzeń na PW.

To miałoby sens gdybym wdała się z kims w pyskówkę na PW.
Jeżeli dostanę obraźliwą informację na czyjś temat , połączoną z inwektywami i sama na nią nie odpowiem tylko przekaże ją adminowi nie będzie chronologii zdarzeń.
Od razu uprzedzam na tym wątku, że naruszę tajemnicę korespondencji jeżeli dostanę taką wiadomość.
A co zrobi z tym admin, to jego sprawa. Powinno mu zależeć na przestrzeganiu netykiety.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.06.2013 11:39

kinga35 napisał(a):Dlaczego admin tego forum nie moze zareagować ( jak zechce) na zgłoszenie abuse ?

Dokładnie jak Bocian pisze. Nie jestem w stanie stwierdzić czy PW skierowane do Ciebie nie jest odpowiedzią na jakieś wcześniejsze PW z Twojej strony w formie równie wyszukane jak to które do mnie zgłosisz. Jestem administratorem forum i moim celem jest utrzymanie porządku na forum. Gdybym miał rozstrzygać spory wynikające z PW to z dużą dozą prawdopodobieństwa:
1. Musiałbym mieć tu dyżur "OPEN 24",
2. Musiałbym mieć wgląd do baz gdzie zapisują się dane źródłowe a ku temu nie mam ani wiedzy ani ochoty,
3. Za chwilę doszłoby do tego że interwencje zaczęłyby dotyczyć SMSów, wiadomości GG czy wpisów na fejsie i byłoby to równie uzasadnione, bo dla przykładu: Bociana poznałem przez forum i tylko dlatego mam Jego nr telefonu. Czy jak mu napiszę że jest głupim ujem przez SMSa to będzie mniej obraźliwe niż fakt że On mnie nazwie pocurvieńcem przez PW ? Nie sądzę.
4. Więc podkreślę raz jeszcze. PW można wyłączyć. Nadawców niechcianych można uznać za wroga i PW od wybranych nie dostaniemy.

Jest jedno odstępstwo od przyjętej przeze mnie zasady - jeśli będziecie otrzymywać niechciane wiadomości, które będzie można uznać za działalność spamerską danego usera to będę interweniował.

Edit: Oczywiście zgłoszenia można wysyłać bym miał ogląd sytuacji poza ogólnoforumowej, bo bez tego nawet "spamerów" nie da się odstrzelić. Nie miejcie jednak pretensji jeśli nie będzie interwencji po Waszym zgłoszeniu bo wynikać to będzie z tego co napisałem powyżej.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 18.06.2013 11:44

Rysio napisał(a):

Dokładnie jak Bocian pisze. Nie jestem w stanie stwierdzić czy PW skierowane do Ciebie nie jest odpowiedzią na jakieś wcześniejsze PW z Twojej strony w formie równie wyszukane jak to które do mnie zgłosisz. Jestem administratorem forum i moim celem jest utrzymanie porządku na forum. Gdybym miał rozstrzygać spory wynikające z PW to z dużą dozą prawdopodobieństwa:
1. Musiałbym mieć tu dyżur "OPEN 24",
2. Musiałbym mieć wgląd do baz gdzie zapisują się dane źródłowe a ku temu nie mam ani wiedzy ani ochoty,
3. Za chwilę doszłoby do tego że interwencje zaczęłyby dotyczyć SMSów, wiadomości GG czy wpisów na fejsie i byłoby to równie uzasadnione, bo dla przykładu: Bociana poznałem przez forum i tylko dlatego mam Jego nr telefonu. Czy jak mu napiszę że jest głupim ujem przez SMSa to będzie mniej obraźliwe niż fakt że On mnie nazwie pocurvieńcem przez PW ? Nie sądzę.
4. Więc podkreślę raz jeszcze. PW można wyłączyć. Nadawców niechcianych można uznać za wroga i PW od wybranych nie dostaniemy.

Jest jedno odstępstwo od przyjętej przeze mnie zasady - jeśli będziecie otrzymywać niechciane wiadomości, które będzie można uznać za działalność spamerską danego usera to będę interweniował.

PW można wyłączyć, zostaje e-mail. Jego też wyłączyć? Przecież komunikatorów nie używa się tylko do obrażania kogoś? Mnie służą do czegoś zgoła innego.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.06.2013 11:53

jara napisał(a):PW można wyłączyć, zostaje e-mail. Jego też wyłączyć? Przecież komunikatorów nie używa się tylko do obrażania kogoś? Mnie służą do czegoś zgoła innego.

Jarku, tylko do tego trzeba dorosnąć a jak widać po temacie nie wszystkim się udało.
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 18.06.2013 12:58

i chciało by się napisać...

Obrazek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.06.2013 14:10

Chciałoby.
Pisz więc a nie wstawiasz obrazki. Masz coś do powiedzenia?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 18.06.2013 14:16

Bocian napisał(a):Chciałoby.
Pisz więc a nie wstawiasz obrazki. Masz coś do powiedzenia?

Bo to jest pismo obrazkowe...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 14:33

...(wzorem Klasyka)
Ostatnio edytowano 11.07.2013 11:05 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 18.06.2013 14:39

Kenik napisał(a):Tu już chyba wszystko zostało powiedziane. Anakin założył nowy wątek i wzywa. Trzeba przyznać, że ma chłop głowę do wymyślania tytułów. :lol:

jest - jak powiedziałeś :)

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 14:42

...(wzorem Klasyka)
Ostatnio edytowano 11.07.2013 11:05 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 18.06.2013 14:47

Kenik napisał(a):
cronaturki napisał(a):
Kenik napisał(a):Tu już chyba wszystko zostało powiedziane. Anakin założył nowy wątek i wzywa. Trzeba przyznać, że ma chłop głowę do wymyślania tytułów. :lol:

Czy możesz mi nie zmieniać płci ?

upsss.. to ten las w avatarze mnie zmylił :) a las to ON :)

...i postanawiam się poprawić :)

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2013 14:54

...(wzorem Klasyka)
Ostatnio edytowano 11.07.2013 11:06 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 18.06.2013 14:56

Kenik napisał(a):
cronaturki napisał(a):

Czy możesz mi nie zmieniać płci ?

Zmień na inne np. Kenika bo przez omyłkę jeszcze mogę Ciebie opier...lić jak faceta. Już zdarzało mi się powstrzymywać koleżanko Kenik.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nieznajomość prawa, czyli....może zaboleć. - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone