.png)
.png)
Jak to mniszki ... żyją na uboczu i rzadko się rozmnażająKaterina napisał(a): ... Mniszka śródziemnomorska - zwierzę z rodziny fokowatych, które jest niestety zaliczane do tych zagrożonych wyginięciem... Podobno jest już tylko około 500 dziko żyjących mniszek...
Co za potworyKaterina napisał(a): ... Słynny był przypadek sprzed paru lat, gdy jakąś zbłąkaną medvedjcę torturowali turyści na Cresie![]()
Hmm - taki trochę rozgardiasz panuje na niejKaterina napisał(a): ... Wysiadamy i lustrujemy od wejścia plażę.
Normalnie zaczynam się bać tej plażyKaterina napisał(a): Co jakiś czas trzeba przedmuchać ptaka w doopsko..
...
żeby jędrny był, nie sflaczały![]()
.
.png)
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Katerina napisał(a):Ponieważ widziałam już Modrą, myślę,że fajnie byłoby popłynąć kiedyś do innej groty - znajdującej się kawałek dalej, czyli...
...Medvidinej Špilji![]()
Pływałem w tej grocie, w jej części ze sklepieniem.![]()
Spora jej część jest pod ziemią, trzeba tam pływać ze sprzętem nurkowym.
Lazury piękne, myślałem, że takie tylko na Jońskim.
Mi się tam podobało. Bawiłam się jak dzieciak w tym piaskuTo było nasze pierwsze zetknięcie z piaskiem w Cro i pozytywne
.png)
Katerina napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Katerina napisał(a):Ponieważ widziałam już Modrą, myślę,że fajnie byłoby popłynąć kiedyś do innej groty - znajdującej się kawałek dalej, czyli...
O... to zazdroszczęKiedy to było i jak się tam dostałeś?
A może jakąś fotkę masz?![]()
).png)
Coś czuję, że jak Tobie ta noga po urlopie nie odpadła to będą z Ciebie ludzie jeszcze
Chociaż i tak ją lubię, i to bardzo, choćby za tę konobę. Żaden to lokal "ą-ę", klimat robi lokalizacja i dach z wysuszonych liścii. Ceny normalne, jedzenie dobre, a piwo? Siki z Karlovača nigdzie mi tak nie smakowały jak Kod Jakse
Czekam na c.d. - nie dane mi było przejść do Salbunary - czyli jednak jest coś, co na mnie jeszcze na Biševie czeka
), dwa - bałam się,że czasu nam zabraknie do powrotu naszego speedboata, a chciałam jeszcze raz popływać na Poracie przed powrotem do Komiży.Zostawiam na wrzesień, tak jak i resztę interioru.Na Twoich zdjęciach piaszczysta zatoczka prezentuje się całkiem nieźle, ale jednak ja też wolę otoczakowe
spędziliśmy nocleg w Lovrecinie na Brać na kotwicy. Wszyscy wstali rano i zakochaliśmy się w tej plaży po pierwszym spojrzeniu. Przez jakąś godzinę byliśmy na niej.....zupełnie sami. Było pięknieMyślę że ta Twoja również mogłaby nas zachwycić.....ale z samego rana

.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Katerina napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Katerina napisał(a):Ponieważ widziałam już Modrą, myślę,że fajnie byłoby popłynąć kiedyś do innej groty - znajdującej się kawałek dalej, czyli...
O... to zazdroszczęKiedy to było i jak się tam dostałeś?
A może jakąś fotkę masz?![]()
Dzięki uprzejmości kolegi baunty z naszego forum, w zeszłym roku zostałem zaproszony wraz z bratem i bratanicą na rejs RIB-em.
Start w Jelsie, potem z Hvar na Biševo i bliskie spotkanie z delfinami, do groty wpłynięcie z maską i rurką, wyspa opłynięta naokoło,
potem kurs na Vis do Vis i powrót do Jelsy.
Mam zdjęcia i filmiki, ale pokażę w relacji (tylko musi wena nadejść)
.png)
Katerina napisał(a):Z Hvaru na Vis RIB-em![]()
![]()
![]()
Nie ogarniam wyobraźnią jak ja bym to zniosła![]()
Ale super wycieczka to musiała być...
.png)
Nie lubię piaszczystych, ale to już wiesz
Chociaż jej widok z góry, hmmm... ten już wygląda całkiem interesująco
Jeśli dobrze pamiętam, to Kapitan baunty powiedział, że zrobiliśmy w tym dniu na morzu 170 km.
.png)
Katerina napisał(a):....Chodzi boso, a pięty ma jak spękana od suszy ziemia na pustyni...
...do tego w tych rozpadlinach widać zaschniętą krew....
Katerina napisał(a):Co jakiś czas trzeba przedmuchać ptaka w doopsko..
...........
..żeby jędrny był, nie sflaczały,
Katerina napisał(a):Obsychając na brzegu obserwuję współplażowiczów, a zwłaszcza tę małą dziewczynkę na brzegu..Zobaczcie co wyprawiała przez 15 minut
Katerina napisał(a):Zostawiam Was z tymi widokami - w następnym odcinku pójdziemy kawałek dalej![]()
.png)

Powrót do Nasze relacje z podróży