Re: Mandat z żółtego pudła.
napisał(a) Torac » 20.01.2015 21:46
Na razie wysmarowałem na profilu fejsbukowym straży miejskiej (przed poradą prawną

na cro.pl)
taki tekst:
Wodzisław Śląski 20.01.2015
Do Straży Miejskiej m.st. Warszawy
W nawiązaniu do pisma z dnia 12.01.2015 opatrzonego sygnaturą 133834/14, nie jestem w stanie podać osoby, która kierowała samochodem marki blablablabla o nr.rej. blabla
Moja niewiedza w tym zakresie spowodowana jest nieobecnością w samochodzie we wskazanym czasie. Mam nadzieję, że macie Państwo fotografię kierowcy i szybko, wspólnie znajdziemy sprawcę wykroczenia. Osobiście siedziałem w kawiarni popularnej sieciówki.
Po zakończeniu konsumpcji zauważyłem pewne zmiany w samochodzie. Na dywaniku kierowcy i pasażera zauważyłem źdźbła siana a w zasadzie słomy.
Przez myśl przeszło mi, że ktoś moim samochodem jechał ale dopiero w/w korespondencja z Wami rzuciło pewne światło na sytuację.
Mamy do czynienia z (prawdopodobnie) czasowym zawłaszczeniem mojego mienia i spowodowanie nim wykroczenia drogowego. Liczę, że Wasza praca z moim zaangażowaniem znajdziemy sprawcę.
Może parę słów o moich podejrzeniach. Wykluczam całkowicie szajki parające się kradzieżą aut. Mam całkiem eleganckie alufelgi, wspomniani, na pewno by je ukradli.
Pozostawiona słoma, miejsce zdarzenia, problemy z kilometrówką, kierują moje domysły na ulicę Wiejską. Proszę aby szczególną uwagę poświęcić badając klub Parlamentarny Platformy Obywatelskiej.
Jednocześnie proszę, aby odnalezionego sprawcę obciążyć dodatkową kwotą 61,50 brutto tytułem moich kosztów związanych z udostępnienie danych leasingobiorcy przez leasingodawcę oraz 20,50 tytułem spalonego paliwa. (przejechane kilometry,cena ropy na dzień zdarzenia, spalanie w cyklu miejskim podczas dynamicznej jazdy- szybką jazdę zdedukowałem na podstawie pomiaru prędkości Waszego urządzenia)
Bardzo proszę o informowanie mnie o postępach w postępowaniu.
Z wyrazami szacunku; również walczący z piractwem drogowym – imię i nazwisko
Ostatnio edytowano 21.01.2015 16:35 przez
Torac, łącznie edytowano 1 raz