Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Laptop - jaki kupić?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.01.2011 17:56

ZTCW możesz nawet windę powiesić, ale po co...
Co potrzebujesz do firmy?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.01.2011 18:18

zebik napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):[Zembika

Plisss.. zebika

:D :D

..eeeeeeeee tyż piknie.... :wink:.... zembik :D :D :wink:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 17.01.2011 18:38

FUX napisał(a):ZTCW możesz nawet windę powiesić, ale po co...
Co potrzebujesz do firmy?

Mam program, który otrzymałem z firmy w której pracuję i pod linux np nie działa.Nie jest to pakiet biurowy.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.01.2011 18:42

Ale co to?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.01.2011 18:43

Lubuszanin napisał(a):... i pod linux np nie działa ...

Emulator sobie najpierw wrzuć.

Zdaje się, że to się WinE nazywa.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.01.2011 18:53

weldon, ja jestem laik; ma działać.. :wink:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 17.01.2011 19:03

Ale ja chcę mieć cudownego Mac-a! Wydaję 4-8 tyś. i muszę zainstalować program, który w Win7 da się zainstalować.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.01.2011 19:07

FUX napisał(a):weldon, ja jestem laik; ma działać.. :wink:

Jest taki dowcip - kończy się: "to nie am stać, to ma być czyste ..." - ale nie opowiem :wink:
Lubuszanin napisał(a):Ale ja chcę mieć cudownego Mac-a! Wydaję 4-8 tyś. i muszę zainstalować program, który w Win7 da się zainstalować.

Trochę nie obserwowałem dyskusji, ale, o ile dobrze pamiętam, Mac'i teraz na Intelach robią,
więc w czym problem z zainstalowaniem Windowsa?

Instalujesz i masz ... pytanie tylko, po co zapłaciłeś 4 tysiacze za ... możliwość używania loga? 8O :lol:

Muszę poczytać, coście naskrobali ...
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 17.01.2011 20:08

Weldon, ja nie chcę instalować WIN 7 w Mac-u. Zakładając, że ktoś po tych pochwałach na tym forum komputerów Apple kupi sobie laptopa tej marki i zechce zainstalować jakiś program do prowadzenia firmy, to czy nie spotka go przykrą niespodzianką, bo poprostu się nie da.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.01.2011 20:18

Lubuszanin napisał(a):Ale ja chcę mieć cudownego Mac-a! Wydaję 4-8 tyś. i muszę zainstalować program, który w Win7 da się zainstalować.

MBP styka; Air nie kupuj, szkoda kasy...
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 17.01.2011 20:40

Lubuszanin napisał(a):
FUX napisał(a):Śmiem twierdzić, że następny będzie drugi mac w rodzinie.

Czy na takim Mac-u można zainstalować każdy program napisany pod WIN?Chodzi mi o firmowe programy.

Spokojnie, ale musisz mieć zainstalowany system Windows. To podstawa. Można to zrobić na dwa sposoby:

1)Przez Bootcamp. Instalujesz Windows na drugiej Maczkowej partycji i wybierasz system przy uruchamianiu komputera. Zaleta- działa dokładniutko tak samo jak na każdym innym PC.

2) Korzystasz z wynalazku typu Parallels Desktop (dość rozsądne wyjście, choć płatne. Sam z takiego korzystam. Działają oba systemy na raz (no może ujmę to skrótowo-lakonicznie tak, że okienko z Windows działa w OS X), możliwe jest niby-zintegrowanie obu systemów, przenoszenie plików etc. Wypada mieć ze 4GB Ramu.
Ostatnio edytowano 17.01.2011 20:51 przez Pepe12345, łącznie edytowano 5 razy
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 17.01.2011 20:51

Lubuszanin napisał(a):Weldon, ja nie chcę instalować WIN 7 w Mac-u. Zakładając, że ktoś po tych pochwałach na tym forum komputerów Apple kupi sobie laptopa tej marki i zechce zainstalować jakiś program do prowadzenia firmy, to czy nie spotka go przykrą niespodzianką, bo poprostu się nie da.

Jeśli ktoś kupuje komputer za 5 tysięcy polegając na opiniach z grupy i argumentach p.t "bo jest fajny" to jest po prostu albo nierozsądny albo ułomny. Oczywiście że się nie da zainstalować programu napisanego dla systemu Windows na OS X i nie będzie on pod OS X działał. A pod Linuxem się da ? Też nie. A pod DOSem ? Również nie. A pod AmigaOS ? Też nie. A pod TOS ? Też nie.
A autem beznynowym da się jeździć na oleju napędowym czy odwrotnie ?
Takie pytania to raczej świadczą nie za bardzo po pytającym, niestety...
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 17.01.2011 20:51

FUX napisał(a):

MBP styka; Air nie kupuj, szkoda kasy...

Dziękuję za te cenne informacje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.01.2011 21:04

Pepe12345 napisał(a):
Lubuszanin napisał(a):Weldon, ja nie chcę instalować WIN 7 w Mac-u. Zakładając, że ktoś po tych pochwałach na tym forum komputerów Apple kupi sobie laptopa tej marki i zechce zainstalować jakiś program do prowadzenia firmy, to czy nie spotka go przykrą niespodzianką, bo poprostu się nie da.

Jeśli ktoś kupuje komputer za 5 tysięcy polegając na opiniach z grupy i argumentach p.t "bo jest fajny" to jest po prostu albo nierozsądny albo ułomny. Oczywiście że się nie da zainstalować programu napisanego dla systemu Windows na OS X i nie będzie on pod OS X działał. A pod Linuxem się da ? Też nie. A pod DOSem ? Również nie. A pod AmigaOS ? Też nie. A pod TOS ? Też nie.
A autem beznynowym da się jeździć na oleju napędowym czy odwrotnie ?
Takie pytania to raczej świadczą nie za bardzo po pytającym, niestety...

Ok Panie Fachowiec :D
Mam 5 tysiecy i jestem wziętym prawnikiem (załóżmy) i nie znam się na komputerach bo mnie one g...... obchodzą , a muszę kupić komputer to na czym ma polegać (na czym mam oprzeć) wiedzę o komputerach i innych laptopach - jaki kupić :?:
Jeżeli mojej żony brata syna wujek :D ma laptopa firmy X i on mu działa i służy to po jakiego grzyba kopać w otwarte drzwi - idę, kupuję i po ptokach. :D
Założyłem ten temat bo brat mojej żony nie ma syna i cały misterny plan w pizdu............... :D :D :D :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.01.2011 21:13

zebik, bo japko rulez, jest dobre, trendy i inne takie.
Prawnicy to "dziwna" grupa i łyknie wszystko, co im się wmówi, mimo, że g. sie zna... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone