napisał(a) Damian78 » 13.02.2015 22:45
Po jednym z upalnych dni spędzonych na plaży w ID w drodze powrotnej do Jelsy zahaczyliśmy o Zavale i Gromin Dolac. Zavala jakoś wybitnie do gustu mi nie przypadła, może dlatego że jakoś specjalnie nie chodziliśmy po samej miejscowości i plaży a zatrzymaliśmy się w centrum, które sprawiało wrażenie zabetonowanego. Pojechaliśmy więc szutrówką do GD, po drodze jedna mijanka, ciężko było bo droga wąska i nie bardzo jest gdzie zjechać. Dojechaliśmy do opisywanego na forum miejsca a jest to skrzynka podłączeniowa na słupie elektrycznym, od niej biegnie droga w dół w kierunku morza, powiedzmy, że jest gdzie samochód zostawić, chociaż miejsca mało bo w okół krzaki. Zbiegłem drogą do plaży na rekonesans, ale powrót nie był łatwy, jest pod górkę

Plaża bardzo klimatyczna pod skarpą, totalne odludzie. Nie udało mi się dotrzeć do plaży pod agawami, ale jak przeglądam zdjęcia to jest ona położona dużo dalej i trzeba jeszcze pojechać szutrówką, która robi się ekstremalnie wąska od miejsca, w którym zostawiłem samochód, nie zdecydowałem się na dalszą jazdę.
- Załączniki:
-

-

- Droga w kierunku palży
-

-

-

-