Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kemping Park Umag - wrażenia z pobytu 08.2014

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.04.2019 11:49

kmach77 napisał(a):Dzien dobry.
Odgrzeje kotleta..
Jakie aktualnie panuja warunki na kempingu?
Czy w okolicy mozna pojezdzic na rowerze z 6 latkiem na wlasnym rowerku?
Wybieram sie do domku poczatkiem czerwca.
Dziekuje i pozdrawiam.

Park Umag jest tak duży, że dla sześciolatka wystarczą alejki na kempingu.

Okolice >>> http://www.istria-bike.com/hr/staze?fil ... Tra%C5%BEi
kmach77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmach77 » 16.04.2019 14:34

Dziekuję za namiary.
kmach77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmach77 » 30.06.2019 16:33

Poczatek czerwca 2019.

Film na YT
tytuł
Camping Park Umag
autor
Krzysztof Mach
Banzu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Banzu » 16.06.2024 08:26

Hej
Wybieram sie w dniach 1.07-11.07 wlasnie do Umag park czy ktoś był niedawno? Jak wrazenie? Jakies tipy ?

Dzieki
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 05.05.2026 21:21

To i ja odgrzeję kotleta.

Byłem na kempingu dwukrotnie, w maju 2025 i 2026. Pobyt 6 dniowy, zahaczający o majówkę i jeśli pozwolicie, kilka spostrzeżeń ode mnie.

Kemping gigantyczny. Ja korzystałem z domków Eurocamp premium i były bardzo blisko recepcji, niemal w centrum. Od jednego basenu 3 minuty, od drugiego 7. Jednak znajomi, których poznaliśmy mieszkali na skraju i w momencie gdy mieliśmy się spotkać w centrum, ze względu na małe dzieci używali… samochodu, bo od nich to był kaaaawał drogi. Zatem rowery lub hulajnogi wskazane.

Co do samego domku, to byłem kilka razy z Eurocampu i ten bił na głowę inne. Był niemal nowy, niezniszczony, elegancki, toaleta i łazienka w domku 5/5. Trzy niewielkie sypialnie + salonik i kuchnia, ale duży taras ze stołem dla 6 osób i do tego z pomysłowo zbitym zestawem wypoczynkowym z desek. Do tego wszystkie niezbędne rzeczy: mop, miotła, płyn do mycia, gąbka, w toalecie papier kancelaryjny itp ;-).

Baseny – super, że na początku maja już są wszystkie otwarte. Temperatura wody – ja twierdzę, że lodówka, moje dzieciaki, że idealna. Same baseny świetne. Od jakiegoś czasu oprócz statku i basenu z wodospadem, otwarty również drugi, większy basen. Przy każdym bar i małe bistro. Cena piwka w 2026 w barze 5,20E.

Na terenie kampu dwa, albo trzy sklepy. Ten największy już w maju czynny od 7:30 do 21. Bardzo dobrze zaopatrzony. Ceny umiarkowane. Trochę wyższe niż w markecie. Z artykułów pierwszej potrzeby to Karlovaćko w puszce 0,5 za 1,89E (w Plodine za 1,45), ale np. Finlandia 0,7 w promce już 12,90E. Oprócz tego w punktach gastronomicznych kręcony ziemniak w zależności od wielkości 4-7E, fritule, czyli kilka małych pączków za 6E. Ale, co słusznie zauważyła moja pierwsza (jak na razie ostatnia) żona - na tereie bardzo mało koszy na śmieci.

Z restauracji w 2026 nie korzystaliśmy, a to dlatego, że w 2025 ani jakość, ani cena nas nie porwała mimo, że w restauracji przy głównym deptaku byliśmy dwukrotnie. Będąc w knajpie – choćby na piwku – oczekuję, że posłucham chorwackiej muzyczki, zamienię moim łamanym chorwackim dwa słowa itd. A tam szybko, dość drogo, muzyka miła, łatwa i przyjemna (ale nie chorwacka) i średnio smacznie.

Podczas majówki ludzi dość sporo, ale znośnie. Chyba nawet sobie nie wyobrażam ile wiary musi być w wakacje. Jeśli ktoś lubi tłok i ocieractwo będzie zachwycony. Ale… ja lubię ciszę i spokój i wystarczyło, że długi, majowy weekend się skończył i ludzi było jak na lekarstwo. Na basenie kilka osób, kamp prawie pusty, samochodów kilka – po prostu raj dla takich odludków jak ja!!! Mega cisza, śpiew ptaków, cudownie…

Co do okolicy kampingu. Jeśli ktoś lubi klimaty włoskich miasteczek, będzie zachwycony Umagiem i Novigradem. Jeśli ktoś kocha Dalmację, będzie czuł pustkę i niedosyt. Zgadnijcie, po której stronie barykady ja stałem ?

Cena wypoczynku – to jest najlepsze. W maju to koło tysiaka za 6 osób za 5 nocy. Nie będę tu porównywał ceny z Bałtykiem, bo nie ma najmniejszego sensu o tej porze roku.

Moja skromna rada na sam koniec – jeśli ktoś lubi ciszę i spokój, sprawdzić ceny w maju albo wrześniu. Zawsze sprawdzam prognozę pogody „za pięć dwunasta” i na Eurocampie trzeba zrobić rezerwację chyba max. na 3 dni przed przyjazdem. W tamtym i tym roku pogoda w maju zagrała w 100% 6 dni na 6 słonecznych.

Reasumując - ja byłem zachwycony, czego i Wam życzę .

A jeśli ktoś ma jakieś pytania - chętnie pomogę :-) .
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 06.05.2026 17:52

Wiem że to nie ten wątek , ale podobna destynacja - nie wiem czy jest wątek ZATON ale tu napiszę bo jest świeży wątek

Byliśmy 26.04-03.05 Zaton Holiday Resort k. Zadaru - cena za 8 noclegów mobile house Premium - 505 Euro , z wyżywieniem 840 Euro 4 osoby , w sezonie pewnie jest dramat z wyżywieniem bo jest tłok ale teraz było fajnie , jedzenie niesamowite:

Śniadania : wszystko co chciałeś , parówki , jajecznica, szynki do wyboru , prościuto , sery do wyboru , udziec świeżo gotowany czy coś (samemu trzeba było kroić plastry super szynki jeszcze ciepłej ) , piwo , wino :) soki, płatki, chlebki , bułeczki , owoce, sałatki .... móglbym wymieniać bez końca .

Obiady : ryby na rózne sposoby , małże , krewetki , mięsa, klopsy , owoce, ciasta, desery , piwo , wino :) - po prostu brzuch pękał - nie wiem jak za ok. 40 euro / os. / Śniadanie i obiadokolacja / opłaca im się takie jedzeni wystawiać .... idąc do restauracji zapłaciłbym więcej za obiad dla 2 osób a tu dla 4 osób przebieraliśmy w czym chcemy i to jeszcze z bogatym śniadaniem .

Resort super , domek mieliśmy nowy z 2025 roku więc aż pachniał nowością , basen był póki co 1 otwarty ale miał podgrzewana wodę , drugi kompleks basenowy pewnie w późniejszym sezonie otwierają . ale i tak było super - duży ogromny basen ze zjeżdżalniami nowo otwarty w 2025 r.

Co do Eurocamp i Roan to akurat tutaj w Zaton mają domki na samym końcu Resortu i stare , wszystkie domki rezerwowane bezpośrednio przez Zaton są bliżej centrum , basenów i plaży i są praktycznie wszystkie nowe , chyba co jakiś czas wymieniają bo te z Eurocamp to już gierka pamietają :)

Dodatkowo teraz widziałem budowę i będą przed sezonem nowe domki stawiać tuż obok basenów starych przy plaży , tam gdzie był minigolf i tereny z atrakcjami (wielka budowa) a domki już stały na kołach wzdłuż głownej drogi dojazdowej szykowane żeby je postawić na terenach szykowanych (budowa)

Reasumując byłem 1 raz w takim resorcie ale dzieci zachwycone , jedzenie mnie skolei zachwyciło , ale kurcze .... nie poczułem klimatu że jestem w CRO , dla mnie CRO to miasteczka , knajpki gwar chorwatów przy porannej kawie itp.

Dlatego w czerwcu jeszcze raz tylko na 5 dni Zaton (dla dzieci) a potem 12 dni Tucepi bo uważam że nie byłem na majówce w Chorwacji tylko w resorcie :)
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

Kemping Park Umag - wrażenia z pobytu 08.2014 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone