Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie na trasie można przekimać?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kropeczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropeczka » 11.08.2008 12:18

maczos napisał(a):
kropeczka napisał(a):Ponieważ jechaliśmy z jednym kierowcą wybraliśmy opcję ze spaniem , dla wygody nie w wypakowanym bagażami samochodzie a w hotelu.Wybór padł na Nagykanizsa hotel "Touring"...może nie jakies luksusy, ale wyszło ok 40PLN za osobe za pokój z łazienką.Pościel czysta , ręczniki i lazienka też, taki wyspać się i zapomnieć :D .Samo miasto blisko granicy, "Tesco" czynne 24h,więc mozna zrobic zakupy, obok sklepu "McDonald" czynny od 7 do 24.

cześć kropeczka
też mam zarezerwowany ten hotel. Dołączyliśmy jeszcze sobie opcję ze śniadaniem. Miałem trochę obaw bo fotki zachęcają tak średnio ale teraz trochę mi lepiej :D. Pozdrawiam zabrzankę :)

Cześc maczos,witam Zabrzanina, z czystej ciekawosci zapytam w ktore miejsce w Cro jedziecie?
Hotel wygląda jak na zdjęciach...niestety,taki jak hotele robotnicze w latach 70-tych, razem z kluczem do pokoju dostaniesz pilota do TV :D a w recepcji wieczorem siedzi taka urocza blondyka władająca mieszanina języków angielkiego-rosyjskiego-polskiego, o wegirerskim nie wspomnę :D Ale bardzo miła.My nie bralismy sniadania, tam obok holu jest taka niby stołówka ,ale cudów sie nie spodziewaj. Łazienka tez maleńka, ale jest.Pod hotelem sa miejsca do parkowania i spoko zostawilismy tam wypakowany bagażami samochód, nic sie nie stało, taka senna okolica.Nie ma jakiegos strzezonego parkingu.To dość popularne miejsce , bo dużo spotkalismy Polaków.
Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi i udanych wakacji
elbek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elbek » 17.08.2008 12:40

Nocleg w Zagrzebiu - czysty i ładny - Mirna Noc - http://www.mirnanoc.com/

Na maile odpisują szybko. Od centrum kilkanaście minut samochodem.
yacek63
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yacek63 » 19.08.2008 14:06

Ja mimo wszystko proponuję OEKOTEL. Jechalem do Makarskiej /ok 1600km/. Do chorwacji nocowalismy w Graz / od Polski 900km, do Makarskiej zostaje 700/. W drodze powrotnej k/ Wiednia na wylotówce na Pragę./Od makarskiej 900 i zostaje na drugi dzień 700/. To dobre wyjście , bo jazda po polskich drogach jak wiecie nie należy do przyjemności- jechałem do Płocka i kilometry podałem włśnie stąd. Dlatego tam, że omija się korki na trasie do przejścia w Mikulowie / trasa w przebudowie/ no i wolnocłowe sklepy w Znojmo. Wybór większy niż w Mikulowie i ładniejsze sklepy ale za to w Mikulowie było taniej
yacek63
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yacek63 » 19.08.2008 14:46

Podam link do galerii. tam zdjęcia sklepów wolnocłowych w ZNOJMO i fotki z Drasnic 2008
forum/album_personal.php?user_id=15118
silgin
Podróżnik
oekotel rezerwacja czy z trasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) silgin » 19.08.2008 14:59

Czy w tym oekotel warto rezerwowac pokoj czy tez zazwyczaj maja wolne pokoje i mozna znalezc miejsce z biegu?
moscatel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moscatel » 19.08.2008 15:50

Chyba lepiej zarezerwować, zwłaszcza, jeśli nocleg z piątku na sobotę. Rezerwacja jest bez wpłaty zaliczki, najwyżej nie dojedziesz albo wcześniej odwołasz.
mauri_b
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mauri_b » 16.03.2009 22:17

Odświeżam.

Mam pytanko odnośnie Oekotel`u. Na ich stronie przeczytałem, że trzeba być przed 18-tą, czy ktoś z Was był później (20-21) ? Czy jest to jakiś problem dla tego hotelu? Jadę z okolic 3-miasta i mam do Graz prawie 1400 km, gdyż będziemy jechać przez Niemcy. Wyjeżdżając około 5-6-tej rano, będziemy w Graz około 20-21-ej (tak sądzę). W zeszłym roku spaliśmy w Wels w hotelu Traunpark, ale niestety, hotel ten przeszedł modernizację i pokoje podrożały kilkakrotnie w stosunku do zeszłego roku :/
moscatel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moscatel » 16.03.2009 22:33

Jeśli zadzwonisz z trasy i uprzedzisz, to nie będzie problemu.
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 16.03.2009 22:45

moscatel napisał(a):Jeśli zadzwonisz z trasy i uprzedzisz, to nie będzie problemu.

Z gadzam się nie ma problemu ... przetestowane rok temu ... jest tak dlatego ponieważ w hotelu tym nie ma obsługi w godzinach wieczornych ...
mauri_b
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mauri_b » 16.03.2009 22:48

bieder1 napisał(a):
moscatel napisał(a):Jeśli zadzwonisz z trasy i uprzedzisz, to nie będzie problemu.

Z gadzam się nie ma problemu ... przetestowane rok temu ... jest tak dlatego ponieważ w hotelu tym nie ma obsługi w godzinach wieczornych ...

Ale w recepcji ktoś chyba siedzi ? ;)
beatrycze
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatrycze » 17.03.2009 21:12

Nie siedzi! Z tego co pamiętam (byłam tam 2 lata temu) trzeba pojawić się chyba do 19.00. Jeśli później, to trzeba zadzwonić . Podają wtedy kod otwierający skrytkę, w której schowany jest klucz do pokoju. Coś w rodzaju "Sezamie otwórz się" :D . Nie sprawdzałam jak to działa, ale przy rezerwacji podano nam wtedy takie właśnie rozwiązanie (chyba nic nie pokręciłam). :roll: Potwierdzam , że hotel jest b. dobrym miejscem na nocleg. Warunki dość dobre-skromnie , ale czysto i jest wszystko co potrzeba. Obsługa była miła. Śniadanie w postaci szwedzkiego stołu ale z gigantyczną ilością jedzenia i to bardzo różnorodnego. Ogólnie OK! 8)
:idea: Przy Hotelu jest małe lotnisko, ale samolotów nie było słychać. Dla dzieciaków dodatkowa frajda, bo można oglądać z bliska samoloty. Jedyny mały minusik to lekko zakręcony dojazd. ALe koniec języka za przewodnika :wink: Tuż przy hotelu jest spokojny i bezpieczny parking. Okolica też bardzo spokojna. Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie na trasie można przekimać? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone