, ale ten huk to moim zdaniem pozostawiona na pokładzie katamaranu butelka różowego wina musującego , które podczas drgań zostało otwarte ( różowe - konieczność mycia pokładu ) Pozdrawiam
Piotr
.png)
piotrf napisał(a):To tylko teoria, ale ten huk to moim zdaniem pozostawiona na pokładzie katamaranu butelka różowego wina musującego , które podczas drgań zostało otwarte ( różowe - konieczność mycia pokładu )
![]()
Pozdrawiam
Piotr
Piotrze - niezły z Ciebie detektyw 
.png)
.png)
?
..png)
Zacne widoki mieli z góryKapitańska Baba napisał(a):Po pokazach Kapitan z Ewą idą wysoko wysoko na górę nad miasto.
Lubię takie miejscowe imprezy, ale one najczęściej przypadają w miesiącach letnich, więc nie mamy okazji na nie trafić, bo jeździmy poza sezonem.wiola2012 napisał(a):Impreza w Zakhyntos to taki nasz odpust. Kiedyś i u nas był obchodzony z wielką pompą, teraz jest tak jakby przy okazji innych obchodów i już nie ma tego klimatu. Przynajmniej w mojej opinii.
Fajna sprawa móc uczestniczyć w takich obchodach.
.png)
.png)
"wiola2012"]Cześć Beatko![]()
Widzę , że wróciłaś. Na długo
?
Nie wiem
Jeszcze nie potwierdziłam wolnego w pracy ale jest szansa że jeszcze w czerwcu wrócę do Prevezy, oby się udało Impreza w Zakhyntos to taki nasz odpust. Kiedyś i u nas był obchodzony z wielką pompą, teraz jest tak jakby przy okazji innych obchodów i już nie ma tego klimatu. Przynajmniej w mojej opinii.
Fajna sprawa móc uczestniczyć w takich obchodach.

.png)
"megidh"] Zacne widoki mieli z góry
Lubię takie miejscowe imprezy, ale one najczęściej przypadają w miesiącach letnich, więc nie mamy okazji na nie trafić, bo jeździmy poza sezonem.

.png)
dangol napisał(a):Święto pokazane przez Beatę było z "przytupem", jak na wyspę i jej patrona przystało. Mnie w Grecji udało się tylko raz uczestniczyć w ważnym dla wyspy wydarzeniu, konkretnie na Milos w monastyrze św. Jana Żelaznego (milos-u-schylku-sezonu-2014-t46917-195.html#p1497670). Minęły lata, ale wciąż fajnie to wspominam.

.png)
.png)
.png)
.png)
wiola2012 napisał(a):Hm
Myślałam, że orki nie atakują takich łódek.
Bardzo mnie zainteresowało to co napisałaś. Prędzej bym się spodziewała, że orki będą atakowały ludzi, ale one atakują podobno łódki a szczególnie stery. „ Naukowcy monitorują sytuację, bo to jedno z najbardziej niezwykłych zachowań społecznych obserwowanych u dzikich orek w ostatnich latach.”
I zatapiają
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):wiola2012 napisał(a):...
Myślałam, że orki nie atakują takich łódek...
Niestety, atakują i to dość częstoI zatapiają
![]()
.... Oby tym orkom w końcu minęło....
. Muszą coś wymyślić naukowcy, odpowiednie służby bo ochrona ochroną, ale taka agresja jest niedopuszczalna tak blisko lądu..png)