Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga do Chorwacji jak pole minowe

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.01.2013 11:27

Serce w pasy napisał(a):
Upraszczasz, a wiesz, że nie o to...

Teraz wiem do czego się odnosiłeś.
Wg mnie nic nie upraszczam. Zauważ, że wszyscy kierowcy zawsze wiedzą, że jadą bezpiecznie, szybko ale bezpiecznie, znaki które ich ograniczają, wszystkie są źle ustawione, no i oczywiście , dajcie nam dobre drogi to będziemy przestrzegali przepisów. I to co mówi marze_na, ja muszę przekraczać przepisy bo muszę zdążyć.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2013 11:34

Bocian napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):
Upraszczasz, a wiesz, że nie o to...

Teraz wiem do czego się odnosiłeś.
Wg mnie nic nie upraszczam. Zauważ, że wszyscy kierowcy zawsze wiedzą, że jadą bezpiecznie, szybko ale bezpiecznie, znaki które ich ograniczają, wszystkie są źle ustawione, no i oczywiście , dajcie nam dobre drogi to będziemy przestrzegali przepisów. I to co mówi marze_na, ja muszę przekraczać przepisy bo muszę zdążyć.

Nie wiem jak inni, ale moje zdanie znasz(znacie) z innych wątków i nie ma sensu tego powtarzać
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.01.2013 11:36

http://moto.onet.pl/13409817,51829,4,fi ... 51829#play
Jechał szybko? Jechał bezpiecznie? Jechał szybko i bezpiecznie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.01.2013 11:38

Serce w pasy napisał(a):Nie wiem jak inni, ale moje zdanie znasz(znacie) z innych wątków i nie ma sensu tego powtarzać

Moim zdaniem Bocian w swoim zdaniu nie upraszcza :idea:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.01.2013 11:39

Janusz Bajcer napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Nie wiem jak inni, ale moje zdanie znasz(znacie) z innych wątków i nie ma sensu tego powtarzać

Moim zdaniem Bocian w swoim zdaniu nie upraszcza :idea:

Powszechnym jest twierdzenie, że gdyby były dobre drogi to jeździlibyśmy przepisowo i , że ludzie się spieszą i dlatego przekraczają przepisy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2013 11:43

Odpuszczam
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 03.01.2013 11:48

Bocian napisał(a):Powszechnym jest twierdzenie, że gdyby były dobre drogi to jeździlibyśmy przepisowo

I to jest jakieś niewyobrażalne kuriozum. Bo skoro mamy drogi wąskie, kręte, dziurawe, bez poboczy, wyłącznie przez wsie i miasta itd. itp. to jest to raczej powód aby zdjąć nogę z gazu :roll: . Dla bezpieczeństwa swojego i innych.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.01.2013 11:59

marze_na napisał(a):
Bocian napisał(a):Powszechnym jest twierdzenie, że gdyby były dobre drogi to jeździlibyśmy przepisowo

I to jest jakieś niewyobrażalne kuriozum. Bo skoro mamy drogi wąskie, kręte, dziurawe, bez poboczy, wyłącznie przez wsie i miasta itd. itp. to jest to raczej powód aby zdjąć nogę z gazu :roll: . Dla bezpieczeństwa swojego i innych.

Czyli ta teoria zakłada, że jeśli przez wioskę lecimy 100 to jak zrobią drogę szybkiego ruchu, to tez będziemy lecieli 100 i to wtedy jest z przepisami...Z tym, że ja stawiam bardziej na 150.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2013 11:59

Bocian napisał(a):http://moto.onet.pl/13409817,51829,4,filmy_specjalne.html?node=51829#play

To czysta demagogia. Trochę tak jak pokazują w TV gościa co ma 4 promile i zaraz pojawia się informacja, że policja zatrzymała w ciągu łykendu ileś tam tysięcy pijanych kierowców. Widzowie patrzą na pijaka i słyszą kila tysięcy osób zatrzymanych. Zgroza. Zatrzymanych ale za co ? Niemal wszyscy mają poniżej 0,5 promila, mała grupka powyżej 0,5 a tych prawdziwych pijaków morderców co to mają 4 promile jest sztuk jeden. W większości europejskich krajów kierowcę który ma poniżej 0,5 promila uważa się za trzeźwego. Podobnie sytuacja wygląda w przypadku przekraczania prędkości, ale nawet gdyby jakimś cudem udało się spacyfikować społeczeństwo i wpływy z mandatów spadną to jest na to rada wystarczy :
Cyt z netu. :
„ Jak będzie za mało to zmieni się dopuszczalną prędkość w zabudowanym - może 20 km/godz? Może 15? Wtedy zapłacą też rowerzyści, rolkarze i co szybsi joggerzy. A poza miastem - 40 max. „

Tak często cytujecie tu rozwiązania z innych krajów. No to zróbmy np. tak jak Austrii gdzie mandaty za drobne przekroczenia dozwolonej prędkości są niskie. Niższe niż u nas, a poważne wykroczenia, to poważne kary wprost proporcjonalne do zagrożenia.
Tylko, że cała ta akcja z fotoradarami nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem. Rząd szuka pieniędzy i wymyślił, że fotoradary mu w tym pomogą i tyle.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.01.2013 12:03

Bocian napisał(a):Czyli ta teoria zakłada, że jeśli przez wioskę lecimy 100 to jak zrobią drogę szybkiego ruchu, to tez będziemy lecieli 100 i to wtedy jest z przepisami...Z tym, że ja stawiam bardziej na 150.

A tłumaczenie będzie takie, że na dobrej drodze szybkiego ruchu 100 k/h to stanowczo za mało.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.01.2013 12:07

realista2 napisał(a):
Bocian napisał(a):http://moto.onet.pl/13409817,51829,4,filmy_specjalne.html?node=51829#play

To czysta demagogia.

To też?

realista2 napisał(a):Tylko, że cała ta akcja z fotoradarami nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem. Rząd szuka pieniędzy i wymyślił, że fotoradary mu w tym pomogą i tyle.

A z tym się zgadzam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.01.2013 12:08

realista2 napisał(a):Tylko, że cała ta akcja z fotoradarami nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem.

To jaka akcja będzie coś miała z poprawieniem bezpieczeństwa na drogach :?:
marcinbb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinbb » 03.01.2013 12:20

Janusz Bajcer napisał(a):
realista2 napisał(a):Tylko, że cała ta akcja z fotoradarami nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem.

To jaka akcja będzie coś miała z poprawieniem bezpieczeństwa na drogach :?:

Pewnie że tak więcej kasy w budżecie z mandatów = jeszcze więcej fotoradarów. Co skutkować będzie kolejnymi zakupami fotoradarów i zastawią wszystkie nawet osiedlowe drogi aby kompleksowo poprawić bezpieczeństwo w całym kraju.
A jak to nie pomoże to tak jak ktoś napisał zmniejszymy prędkość max autostrada 70km/h w mieście 30km/h bo ekologicznie i bezpiecznie. A jak się zakorkują nam miasta i miasteczka to znaczy że mamy za wiele samochodów i trzeba będzie ograniczyć ilość punktów karnych do max 10 i zabierają prawko na 3 lata. Później to już tak jak w Rosji 0 promila alko w wydychanym powietrzu a nie jak do tej pory 0,19 więc zaczniemy jeździć PKP a co za tym idzie PKP nie będzie już takie złe jak do tej pory ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.01.2013 12:26

W "Trójce" u Kuby audycja o radarach.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.01.2013 12:29

marcinbb napisał(a):Pewnie że tak więcej kasy w budżecie z mandatów = jeszcze więcej fotoradarów.

Pytałem jaka inna akcja poprawi bezbieczeństwo :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Droga do Chorwacji jak pole minowe - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone