Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga do Chorwacji jak pole minowe

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.01.2013 17:26

Bocian napisał(a):
bluesman napisał(a):Nowe genialne pomysły :) http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... ia,1877403

Jestem za.

Wyczuwam legislacyjnego bubla albo kolejne pierdolety napisane przez niedouczonego redaktorzynę. Hipotetycznie: przyleciał z Ameryki wujek i pożyczyłem mu samochód. Po miesiącu dostaję 127 punktów i mandaty na łączną wartość 14800 zł. Mam problem bo samolot którym wracał wylądował w oceanie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.01.2013 17:29

realista2 napisał(a):
bluesman napisał(a):Nowe genialne pomysły :) http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... ia,1877403

Doskonały przykład jak władza ma w nosie obywateli i prawo. Cytat z tego artykułu :

Ja wyżej zamieściłem inny - jako doskonały przykład jak obywatel ma w nosie państwo.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2013 17:33

Janusz Bajcer napisał(a):Konstytucja wyraźnie mówi w jakich sprawach jest przeprowadzane referendum.

No właśnie. W dodatku Sejm (czyli po prostu rządząca większość) może nie przychylić się do niego i nie podjąć uchwały o zarządzeniu referendum. Mamy internet nie ma przeszkód żeby referendum odbywało się przy pomocy tego medium. To byłaby prawdziwa demokracja.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2013 17:38

Rysio napisał(a):Wyczuwam legislacyjnego bubla albo kolejne pierdolety napisane przez niedouczonego redaktorzynę. Hipotetycznie: przyleciał z Ameryki wujek i pożyczyłem mu samochód. Po miesiącu dostaję 127 punktów i mandaty na łączną wartość 14800 zł. Mam problem bo samolot którym wracał wylądował w oceanie.

ma być tak cyt : "Właściciel auta płaciłby karę także wówczas, gdy sprawca - mimo że ustalony - nie mógłby zostać pociągnięty do odpowiedzialności w trybie prawa wykroczeń, bo byłby np. cudzoziemcem."
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2013 17:41

Janusz Bajcer napisał(a):Ja wyżej zamieściłem inny - jako doskonały przykład jak obywatel ma w nosie państwo.

Ryba psuje się od głowy.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.01.2013 18:01

Janusz Bajcer napisał(a):
realista2 napisał(a):

Doskonały przykład jak władza ma w nosie obywateli i prawo. Cytat z tego artykułu :

Ja wyżej zamieściłem inny - jako doskonały przykład jak obywatel ma w nosie państwo.

W ferworze walki zapomniałeś o jednym. To państwo ma służyć obywatelom a nie odwrotnie. Nakładanie kary bez udowodnienia winy to była domena Stalina. Teraz to dokładnie wygląda tak samo. Nie wiemy komu? to przyp..... temu co jest najbliżej albo temu który jest najsłabszy.
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 03.01.2013 18:51

realista2 napisał(a): (...) Chcesz mieć wolność to o nią walcz puki nie jest za późno.

"Puki"?????
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2013 21:26

ania77 napisał(a):"Puki"?????

No póki, ale o co chodzi?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.01.2013 21:33

ania77 napisał(a):
realista2 napisał(a): (...) Chcesz mieć wolność to o nią walcz puki nie jest za późno.

"Puki"?????

Literówka lub 100 innych rzeczy, merytorycznie zmienia to coś ? odnieś się do meritum sprawy, a nie rób z siebie Pani od polskiego ..........

Ryszardzie :) mamy podobne poglądy :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.01.2013 21:42

Literówka to jest wtedy, gdy się sąsiadujące z sobą na klawiaturze "n" z "m" pomyli, a tym konkretnym przypadku, to jest po prostu błąd ortograficzny. :!:
Jest tu taki Pan, który błędy wszystkim wytyka, chyba przeoczył ten przypadek. To już ktoś inny uwagi zwrócić nie może :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2013 21:44

Kolejny bubel prawny w 3 minuty do obalenia przez Trybunał Konstytucyjny. Nie ma co się nawet nim zajmować bo ma od zajeb... wad prawnych. Już widzę jak karają na podstawie decyzji administracyjnej gościa co ma na lotnisku sto aut i je wypożycza i przyszło mu 90 decyzji do zapłaty mandatów bo jest ich właścicielem. Nie ma co strzępić klawiatury na opisywanie absurdów takiego przepisu.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.01.2013 21:54

walp napisał(a):Literówka to jest wtedy, gdy się sąsiadujące z sobą na klawiaturze "n" z "m" pomyli, a tym konkretnym przypadku, to jest po prostu błąd ortograficzny. :!:
Jest tu taki Pan, który błędy wszystkim wytyka, chyba przeoczył ten przypadek. To już ktoś inny uwagi zwrócić nie może :?:

Ooooczywiście, że może :) Toż to dla niektórych sens życia właśnie ..............
Tak by the way co z tego błędu wynika dla sprawy ? znalazca owegoż błędu powinien zostać wyróżniony na onym forum wszak to mistrz nad mistrze :mrgreen: , a temu co tak napisał wszystko zostanie umniejszone przecie to prosty bałwan w piśmie nie uczony :lol:

lub 100 innych rzeczy ale tego nie doczytałeś :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.01.2013 22:04

Nikt nie powinien zostać wyróżniony, ani nikomu nic nie umniejszą, a z całą pewnością znalazca błędu nie zamierzał nazywać autora postu bałwanem. :)
Jeśli mi ktoś zwraca uwagę, że popełniłem błąd, to dziękuje i przepraszam, a nie szaleje z tego powodu. :mrgreen:
P.S.
Ale dobrze wiedzieć, że od zwracania uwagi są tutaj inni.
P.S. 2
errata:
dziękuję, szaleję
literówka :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.01.2013 22:08

walp napisał(a):Nikt nie powinien zostać wyróżniony, ani nikomu nic nie umniejszą, a z całą pewnością znalazca błędu nie zamierzał nazywać autora postu bałwanem. :)
Jeśli mi ktoś zwraca uwagę, że popełniłem błąd, to dziękuje i przepraszam, a nie szaleje z tego powodu. :mrgreen:
P.S.
Ale dobrze wiedzieć, że od zwracania uwagi są tutaj inni.

Nie obraź się, nie w tym rzecz :) Fajnie jak byłoby trochę więcej tolerancji, nikt nie jest idealny :) nie byłoby Ci głupio gdyby ktoś wytknął Ci pojedynczy błąd ? Swoją drogą nie popełniasz błędów? nigdy ?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.01.2013 22:11

bluesman napisał(a): nie byłoby Ci głupio gdyby ktoś wytknął Ci pojedynczy błąd ? a swoją drogą nie popełniasz błędów? nigdy ?

1. Nie, nie byłoby mi głupio. Mam koleżankę po logopedii, błędy wytyka mi często.
2. Popełniam błędy, ale nie szaleję z tego powodu.

P.S.
Osobiście błędu nie wytykałem, zareagowałem tylko na dziwne zacietrzewienie, z tego powodu.
P.S. 2
Nie obrażam się. Miłego pierwszego, noworocznego weekendu. :)
Ostatnio edytowano 03.01.2013 22:16 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Droga do Chorwacji jak pole minowe - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone