Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Droga do Chorwacji jak pole minowe

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2013 00:02

No to jak zwykle Panowie resortowi sobie pogadali.
A co do jazdy Bocian to co byś nie zrobił to goście z rejestracjami na W mają opinię jaką mają. I możesz na uszach stanąć, a i tak opinie macie jaką macie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.01.2013 00:05

Serce w pasy napisał(a):No to jak zwykle Panowie resortowi sobie pogadali.

No i?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2013 00:17

anakin napisał(a):No i?

Zesrało się i stoi.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.01.2013 00:18

Serce w pasy napisał(a):Zesrało się i stoi.

Przykro mi.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.01.2013 00:20

anakin napisał(a):

Przykro mi.

A mnie zaczyna śmierdzieć :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2013 00:21

anakin napisał(a):

Przykro mi.

Inteligentne pytanie, inteligentna odpowiedź.
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 06.01.2013 00:24

Tutaj też na te na W tak mówią ,a i na Krakusach suchej nitki nie zostawią...

Tyle że i u mnie jest sporo aut na W - w leasingu , więc jak widzisz auto na W jak śmiga to nie musi to być ktoś od Bociana ,a może być to twój ziomal ,co się trochę dorobił i szpanuje ,żeby się poczuć lepszym , a ludzie myślą to co myślą ...

a chłop ze wsi wyjedzie , a wieś z chłopa nigdy ... taka prawda .
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 06.01.2013 10:25

cyt. z serwisu wp.pl :
"Obecnie, by doszło do ukarania za wykroczenie drogowe, musi być wskazany sprawca i jego wina. Resort przygotował projekt założeń do ustawy, w którym zaproponował całkowitą zmianę trybu karania za wykroczenia drogowe. Dotychczasowe postępowanie wykroczeniowe miałoby zostać zamienione na postępowanie administracyjne. Zmiana byłaby rewolucyjna, bo w postępowaniu administracyjnym nie ma znaczenia wina ani nawet świadomość czynu. Kara byłaby nakładana automatycznie na właściciela lub posiadacza pojazdu."

Tu tkwi problem. Państwo ma prawo wymagać przestrzegania prawa tylko wówczas jeśli samo go przestrzega. Zaledwie 3 lata temu w 2009 Trybunał Konstytucyjny orzekł, że wprowadzenie trybu administracyjnego w miejsce sądowego jest niezgodne z Konstytucją i podstawowym prawem obywatela, prawem do obrony.
Trzy lata i zapomnieli ? To jest praworządność ?

PS.
Sędzia wyrokujący w sprawie doktora G. o sposobie prowadzenia postępowania przez organy państwowe wyrażał się używając przymiotników stalinowskie, nieludzkie, bezprawne.
Minęły lata, zmienił się rząd i mamy powtórkę z rozrywki.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.01.2013 11:23

Serce w pasy napisał(a):No to jak zwykle Panowie resortowi sobie pogadali.
A co do jazdy Bocian to co byś nie zrobił to goście z rejestracjami na W mają opinię jaką mają. I możesz na uszach stanąć, a i tak opinie macie jaką macie.

Fiński biegacz :mrgreen:
A tak na marginesie, rejestracje na W
http://na-mapie.info/tablice/mazowieckie/WBR
Nie ma to wiele wspólnego z Warsiawką. I tak jak już mówiono tu wcześniej. Leasing :) Ci rajdowi kierowcy PH z południa w swych błyszczących bolidach Panda :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2013 12:08

..to ja chyba po innej Warszawie jeździłem ostatnio 8O 8O ..parę lat po kilka razy w tygodniu..szybko, bezpiecznie ...nikt na mnie nie trąbił..ze zmiana pasa żadnych problemów...na lubelskich blachach... tylko że... no właśnie..przyjedzie gostek z małego miasta i się gubi..bo szerokie ulice, 4-pasmowe jezdnie..sznur samochodów i w dodatku nie wie gdzie jedzie. Nie ma co się oszukiwać..prędkość jazdy w Warszawie czy choćby po moim Lublinie to dwa światy, nie wspominając o innych aspektach jazdy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2013 13:34

lubelski napisał(a):..to ja chyba po innej Warszawie jeździłem ostatnio 8O 8O ..parę lat po kilka razy w tygodniu..szybko, bezpiecznie ...nikt na mnie nie trąbił..ze zmiana pasa żadnych problemów...na lubelskich blachach... tylko że... no właśnie..przyjedzie gostek z małego miasta i się gubi..bo szerokie ulice, 4-pasmowe jezdnie..sznur samochodów i w dodatku nie wie gdzie jedzie. Nie ma co się oszukiwać..prędkość jazdy w Warszawie czy choćby po moim Lublinie to dwa światy, nie wspominając o innych aspektach jazdy.

w małym mieście też się można zgubić:) w mojej wsi, czyli Mińsku Mazowieckim rejestracje np. LLU odczytuje się jako "ludzie lekko upośledzeni", taki styl jazdy mają, mimo, że Mińsk to nie Warszawka:)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 06.01.2013 14:26

arturac napisał(a):
lubelski napisał(a):..to ja chyba po innej Warszawie jeździłem ostatnio 8O 8O ..parę lat po kilka razy w tygodniu..szybko, bezpiecznie ...nikt na mnie nie trąbił..ze zmiana pasa żadnych problemów...na lubelskich blachach... tylko że... no właśnie..przyjedzie gostek z małego miasta i się gubi..bo szerokie ulice, 4-pasmowe jezdnie..sznur samochodów i w dodatku nie wie gdzie jedzie. Nie ma co się oszukiwać..prędkość jazdy w Warszawie czy choćby po moim Lublinie to dwa światy, nie wspominając o innych aspektach jazdy.

w małym mieście też się można zgubić:) w mojej wsi, czyli Mińsku Mazowieckim rejestracje np. LLU odczytuje się jako "ludzie lekko upośledzeni", taki styl jazdy mają, mimo, że Mińsk to nie Warszawka:)

Potwierdzam , ludzie z Lubelskiego mają kopa , ich styl jazdy to pedał w podłodze i wszystko na drodze co się rusza i na drzewo nie ucieka biorą jednym cięgiem , większość to jedzie VW :lol: , OOOOO :lol: -audi OZ - opel i koniecznie TDI , lub benzyna i gaz ... ale nie są oni z Lublina centro a okolic - Biłogoraj ,Kraśnik itd,itp.

Kiedyś woziłem do szpitala w Lublinie wujka - ten maił kartę choroby w zamojskim szpitalu a była potrzebna za 2 godziny bo miał być zabieg ,
Oni do mnie żeby jechać
- ja nie obróce za 2 godz , mówię
lekaż radzi - siadaj w busa zamknij oczy i za 2 godziny jesteś :lol:

żebyście widzieli jak u nich komunikacja prosperuje - busy latają jak TGV :lol: :lol: :lol:
"nie cza metra ani nic" :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.01.2013 14:31

Bocian napisał(a):Fiński biegacz :mrgreen:
A tak na marginesie, rejestracje na W
http://na-mapie.info/tablice/mazowieckie/WBR
Nie ma to wiele wspólnego z Warsiawką. I tak jak już mówiono tu wcześniej. Leasing :) Ci rajdowi kierowcy PH z południa w swych błyszczących bolidach Panda :mrgreen:

Ja tylko mówię jakie są stereotypy.
To tak jak na nas mówią centusie. I co by nie zrobił tak już jest.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.01.2013 14:35

Serce w pasy napisał(a):I co by nie zrobił tak już jest.

Wystarczy w Cro, na 2 lipy reszty, przy kasie nie czekać przez 10 minut :mrgreen: :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 06.01.2013 14:42

Serce w pasy napisał(a):
Ja tylko mówię jakie są stereotypy.
To tak jak na nas mówią centusie. I co by nie zrobił tak już jest.

Wystarczy w Cro, na 2 lipy reszty, przy kasie nie czekać przez 10 minut

Centusie to są dopiero w Skarżysku Kamienna , taki Krzysio w okularkach to nie dość że czekał , to jak nam przynosił kawę to doliczał po 10 centów , potem stwierdził że podrożała i za tyle samo przynosił w mniejszych kubkach :!: :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Droga do Chorwacji jak pole minowe - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone