napisał(a) Muliness » 07.05.2011 23:05
Trafiłam na to forum rok temu zaraz po wczasach w Bulgari Wypisze Ci plusy i minusy mimo, że zapewne werdykt już zapadł i wczasy zaplanowane
Na Plus dla Bułgari
1 niskie ceny nie porównywalne do Cro ani też do Polski
2 Bankowa pogoda żar z nieba temperatura wyższa niż w Cro w sezonie letnim ( nie wiem czy to plus ale zdecydowanie większosć osób jest za)
3 masa kurortów są osoby które lubią ten rodzaj wypoczynku luksus z basenem połączony z wypadem nad morze Apartamentowce to baza noclegowa najbardziej popularna oczywiście są też rownież kwatery ale Bułgaria od kilku lat zdecydowanie stawia na apartamentowce
4 dla mnie to podstawowy plus unikalne zabytki przez wiele stuleci Bułgaria była pod panowaniem Turcji co widać na każdym kroku
Zdecydowanie na minus moim skromnym zdaniem
1 odległosc przejazd przez Rumunię jest dosć uciążliwy masa tirów
oczywiście jest możliwość również przejazdu przez Serbię ale to nużący przejazd przez kukurydzę . Samolot zdecydowanie odradzam ponieważ uniemożliwia jakiekolwiek wypady w celu zwiedzenia czegoś więcej niż miejscowosc w której mieszkasz
Jeśli wybierasz sie do Bułgari proponuję zastanowić sie nad wyborem miejscowosci mają różny klimat od cichych zacisznych po kurorty z 20 dyskotekami.Uważaj żeby w okolicy nie budowały się mega luksusowe apartamenty bo trafisz na plac budowy
Te dwa kraje to zupełnie inne bajka Morze Czarne to nie Adriatyk więc
nie spodziewaj się podobnych widoków;)
Mimo , że to forum poświęcone jest Chorwacji od A do Z uważam ,że jest wiele pięknych miejsc na świecie i absolutnie nie dziwię się , że po jakimś czasie człowiek chce zobaczyć coś innego Bułgaria jak i Chorwacja mają swoje specyficzne kuchnie inny klimat i inną kulturę .
Dla mnie rozpatrywanie czy fajniejsza jest Chorwacja czy Grecja czy Chiny to pojęcie względne i subiektywna opinia wybór i tak należy do Ciebie;)