Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dlaczego nie? Bułgaria

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 07.05.2011 14:05

Imotski napisał(a):Po pięciu kolejnych wyjazdach do Cro moja pani powiedziała STOP. Widoki zarąbiste, wrażenia fajne. Czujemy się w Cro jak u siebie.
Ale patrząc na to co się dzieje z cenami to jestem w szoku. Mam przegląd pięcioletni i uważam , że chorwatom się w dupie poprzewracało, tak samo jak góralom w zakopcu. I na tym koniec. STOP. Teraz Bułgaria, Montenegro we wrześniu. I tyle.
Za apartman na 4 osoby w resorcie z basenami i innymi bajerami płacę 1000 za 10 dni. W Chorwacji 2X więcej.
Proszę tylko aby osoby andrzejj., bocian i janniko nie wypowiadały się w tym wątku. Pozdrawiam.

Z uwagi na?
bzyq74
Cromaniak

Postnapisał(a) bzyq74 » 07.05.2011 14:40

Też jestem tego samego zdania, ale niestety podaż idzie w parze z popytem.
W Zakopcu czy nad morzem mamy to samo, kroją turystów jak doliniarze w MPK.
Najazd turystów na Egipt czy Tunezje zmaleje i gdzieś oni muszą się podziać.
i zyskaja na tym całe Bałkany.
Taniej już nie będzie, ale jak piszesz alternatywą stanie się Czarnogóra, Albania, Bułgaria czy Krym
myszkin
Cromaniak

Postnapisał(a) myszkin » 07.05.2011 14:59

bzyq74 napisał(a):Też jestem tego samego zdania, ale niestety podaż idzie w parze z popytem.
W Zakopcu czy nad morzem mamy to samo, kroją turystów jak doliniarze w MPK.
Najazd turystów na Egipt czy Tunezje zmaleje i gdzieś oni muszą się podziać.
i zyskaja na tym całe Bałkany.
Taniej już nie będzie, ale jak piszesz alternatywą stanie się Czarnogóra, Albania, Bułgaria czy Krym

Nasi kochani Chorwaci poczuli wiatr w żagle w tym sezonie i za czeli z nas kroić , robią to systematycznie co roku , tylko żeby im to bokiem nie wyszło bo alternatywy są tak jak mówicie .
Ale pozostaje cały czas niestety sentyment który się może skączyć .
Pepe12345
zbanowany

Postnapisał(a) Pepe12345 » 07.05.2011 15:07

Ja się w tym roku zastanawiałem nad Chorwacją, ale ... hmmm... mam domek na kempingu we Włoszech za 55 Euro z klimą. Warunki gorsze, bo nie ma kuchni jak w apartamencie w Chorwacji, ale za to taniej w sklepach. Także w tym roku- tylko Włochy, bez Chorwacji.
AndrzejPK
Croentuzjasta

Postnapisał(a) AndrzejPK » 07.05.2011 16:58

Bocian napisał(a):
Imotski napisał(a):Po pięciu kolejnych wyjazdach do Cro moja pani powiedziała STOP. Widoki zarąbiste, wrażenia fajne. Czujemy się w Cro jak u siebie.
Ale patrząc na to co się dzieje z cenami to jestem w szoku. Mam przegląd pięcioletni i uważam , że chorwatom się w dupie poprzewracało, tak samo jak góralom w zakopcu. I na tym koniec. STOP. Teraz Bułgaria, Montenegro we wrześniu. I tyle.
Za apartman na 4 osoby w resorcie z basenami i innymi bajerami płacę 1000 za 10 dni. W Chorwacji 2X więcej.
Proszę tylko aby osoby andrzejj., bocian i janniko nie wypowiadały się w tym wątku. Pozdrawiam.

Z uwagi na?

witaj Bocian :) - Twoje pytanie pozostało niestety bez odpowiedzi dlatego postaram się je uzupełnić o tzw. Wolny wniosek: temat poruszony jest drażliwy i w sumie bardzo rzeczowy - Chorwaci podnoszą ceny ok = nie jestem idiotą (chyba) i wiem o tym - ale jesli ktoś dobrze czuje sie w pewnym miejscu, chce tam wracać i chce płacić za pewne bliskie - drogie mu doznanie to dlaczego tego nie wykorzystac? Będę tam jedzie nawet na kilka dni aby poczuć zapas sił na resztę roku - a cena ? Jest względna za długopis, który tak podobnie pisze też można zapłacić 3 jak i 300 pln...
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 07.05.2011 17:20

Sporo w tym racji. Ale trzeba wziąć pod uwagę jeszcze dojazd. Do Bułgarii jest o wiele gorszy.
No ale też trzeba sobie odmienić raz na jakiś czas. Jak to ktoś powiedział:
Żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka raz chłopaczek... :wink:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 07.05.2011 17:20

Imotski napisał(a):Proszę tylko aby ...

Prosić możesz, ale to w pewnym zakresie demokratyczne forum i niekoniecznie Twoje prośby muszą zostać wysłuchane, więc profilaktycznie spuść z tonu to po pierwsze.

Po drugie świat stoi otworem więc masz pełne prawo pojechać do Bułgarii, Montenegro a nawet na Madagaskar, tyle że nie wiem czy będziesz zadowolony jak Ci napiszę że z tej demokratycznej wolności Ci się w
Imotski napisał(a):dupie poprzewracało
Chcesz być szanowany szanuj innych, to tak w skrócie.

Pozdrawiam.
jacky z DG
Cromaniak

Postnapisał(a) jacky z DG » 07.05.2011 21:40

cytując Tomasza W.
Sporo w tym racji. Ale trzeba wziąć pod uwagę jeszcze dojazd. Do Bułgarii jest o wiele gorszy.

i zaczyna się klasyka ...
a jak wiadomo - apartamentowcy nie myślą o dojeździe, chyba, że poruszana jest kwestia dojazdu na lotnisko...
szurający po asfalcie mogą co prawda mieć dylemat - wszak czas przejazdu do BG w porównaniu do HR wydłuża się licząc i w kilometrach i godzinach ...
ale ile jest atrakcji na trasie...
a są co najmniej trzy opcje:
- podziwiając relaksujące widoki pól kukurydziano - słonecznikowych,
- ulegając strachowi ducha Draculi,
- lecąc po niskiej cenie paliwa na zielonej sąsiedniej krainie...
...
trzymajmy się tematu BG, co najwyżej porównań do innych z Bałkanu, wszak Italia to już inna bajka...
...
:wink: :wink: :wink:
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 07.05.2011 22:09

Imotski , nie słuchaj żony :!: Całe szczęście , że do wakacji pozostało jeszcze trochę ... musisz wybić babie Bułgarię z głowy :D
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 07.05.2011 23:05

Trafiłam na to forum rok temu zaraz po wczasach w Bulgari Wypisze Ci plusy i minusy mimo, że zapewne werdykt już zapadł i wczasy zaplanowane :)
Na Plus dla Bułgari
1 niskie ceny nie porównywalne do Cro ani też do Polski
2 Bankowa pogoda żar z nieba temperatura wyższa niż w Cro w sezonie letnim ( nie wiem czy to plus ale zdecydowanie większosć osób jest za)
3 masa kurortów są osoby które lubią ten rodzaj wypoczynku luksus z basenem połączony z wypadem nad morze Apartamentowce to baza noclegowa najbardziej popularna oczywiście są też rownież kwatery ale Bułgaria od kilku lat zdecydowanie stawia na apartamentowce
4 dla mnie to podstawowy plus unikalne zabytki przez wiele stuleci Bułgaria była pod panowaniem Turcji co widać na każdym kroku
Zdecydowanie na minus moim skromnym zdaniem
1 odległosc przejazd przez Rumunię jest dosć uciążliwy masa tirów :(
oczywiście jest możliwość również przejazdu przez Serbię ale to nużący przejazd przez kukurydzę . Samolot zdecydowanie odradzam ponieważ uniemożliwia jakiekolwiek wypady w celu zwiedzenia czegoś więcej niż miejscowosc w której mieszkasz

Jeśli wybierasz sie do Bułgari proponuję zastanowić sie nad wyborem miejscowosci mają różny klimat od cichych zacisznych po kurorty z 20 dyskotekami.Uważaj żeby w okolicy nie budowały się mega luksusowe apartamenty bo trafisz na plac budowy
Te dwa kraje to zupełnie inne bajka Morze Czarne to nie Adriatyk więc
nie spodziewaj się podobnych widoków;)
Mimo , że to forum poświęcone jest Chorwacji od A do Z uważam ,że jest wiele pięknych miejsc na świecie i absolutnie nie dziwię się , że po jakimś czasie człowiek chce zobaczyć coś innego Bułgaria jak i Chorwacja mają swoje specyficzne kuchnie inny klimat i inną kulturę .
Dla mnie rozpatrywanie czy fajniejsza jest Chorwacja czy Grecja czy Chiny to pojęcie względne i subiektywna opinia wybór i tak należy do Ciebie;)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.05.2011 10:27

AndrzejPK napisał(a):
Bocian napisał(a):

Z uwagi na?

witaj Bocian :) - Twoje pytanie pozostało niestety bez odpowiedzi dlatego postaram się je uzupełnić o tzw. Wolny wniosek: temat poruszony jest drażliwy i w sumie bardzo rzeczowy - Chorwaci podnoszą ceny ok = nie jestem idiotą (chyba) i wiem o tym - ale jesli ktoś dobrze czuje sie w pewnym miejscu, chce tam wracać i chce płacić za pewne bliskie - drogie mu doznanie to dlaczego tego nie wykorzystac? Będę tam jedzie nawet na kilka dni aby poczuć zapas sił na resztę roku - a cena ? Jest względna za długopis, który tak podobnie pisze też można zapłacić 3 jak i 300 pln...

Chodzi o to, że ja nie biorę udziału w dyskusjach o Bułgarii bo wyjazd do Bułgarii mnie nie interesuję. Nikogo do takiego wyjazdu nie zniechęcam. Ja po prostu mam za nowy i za fajny samochód aby jechać do Bułgarii i spędzać urlop w oknie hotelu patrząc czy jeszcze stoi... :):) A gość wyjeżdża z takim tekstem jakbym był pierwszym oponentem.... :)
Muliness
Cromaniak

Postnapisał(a) Muliness » 08.05.2011 10:56

Bocian napisał(a): Ja po prostu mam za nowy i za fajny samochód aby jechać do Bułgarii i spędzać urlop w oknie hotelu patrząc czy jeszcze stoi... :):) A gość wyjeżdża z takim tekstem jakbym był pierwszym oponentem.... :)

Oj Bociek Bociek a kiedy Ty w tej Bułgari byłeś:), że masz takie obiekcje :)Drogi są 100% lepsze niż u nas to jak Ty się poruszasz po naszych drogach;)tym pięknym nowym autem.
Co do hoteli nasze nie dorastają tamtym do pięt mimo , że nie lubię takiego wypoczynku bądź sprawiedliwy :)

Obrazek

"Fatalne "Bułgarsie drogi

Obrazek

"Zapyziały" hotel

Obrazek
"Nudne zabytki " bo tylko z antyku;)
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 08.05.2011 16:32

Imotski , aby póżniej nie było , że nie ostrzegałem :wink:

Trzymaj się Imotski :D ...
SDI
Croentuzjasta

Postnapisał(a) SDI » 08.05.2011 16:49

..Mulinnes rewelacyjna riposta też zastanawiałem się nad Bułgarią ba nawet Krymem,ala ten dojazd -dlatego znów ,po raz 4 Cro okolice Splitu pojade jeszcze raz do Mostaru i pierwszy do Czarnogóry,mi się tam nie nudzi może już stary jestem 47 l na karku.Co roku albo nawet kilka razy jestem np.w Szwajcari okolice Lauzanne ,chodze po winnicach,podziwiam góry ,wdycham powietrze zajadając fondju{nie wiem czy tak się pisze}popijając wino i ładuje baterie na maksa a co do pięknych jest też bardzo wiele w Polsce gdzie nie byłem i raczej nie będe
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2011 20:40

mkm napisał(a):Imotski , aby póżniej nie było , że nie ostrzegałem :wink:

Piasek jest?
Jest!
To o co chodzi? ;)
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone