Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy zamienilibyście morze na jakieś zwiedzanie miasta?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 22.02.2012 23:31

Janusz Bajcer napisał(a):
WolfAtTheDoor napisał(a):A czy to moje pytanie było do Ciebie?

To ja mam pytanie do Ciebie - gdzie w Chorwacji jest raj :?: :wink:

Nie będę reklamował bo później miejsca na plaży nie będzie...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.02.2012 23:35

Czyli jednak warto jechać do Chorwacji :lol:
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 22.02.2012 23:39

Janusz Bajcer napisał(a):Czyli jednak warto jechać do Chorwacji :lol:

Oczywiście że warto. Czy my się bawimy w jakieś podchody?:P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.02.2012 23:46

WolfAtTheDoor napisał(a):

Szukamy pierwszego postu na forum :wink:
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 22.02.2012 23:58

Janusz Bajcer napisał(a):

Szukamy pierwszego postu na forum :wink:

No to mnie nie bierz pod uwagę - zbyt mały staż.
Jeden z tych twoich 35495 może być w pierwszej setce. To już jakiś ślad :P
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 23.02.2012 00:00

WolfAtTheDoor napisał(a):Moje pytanie kierowałem z ciekawości do użytkowników, którzy się w tym temacie wypowiadali że nie lubią leżeć na plaży tylko lubią zwiedzać. Stąd moje zainteresowanie czemu akurat wybierają Chorwację.

Rany, czuję się wywołana do tablicy :oops: :lol:
Po pierwsze zwiedzać można nie tylko zabytki. Generalnie lubię łazić, a w Chorwacji jest gdzie. Na przykład cały dzień kręciłam się po uliczkach Trogiru, który Ciebie znudził. Podobnie z Dubrownikiem, choć tu dzień to trochę za mało, jeśli chce się jeszcze człowiek przespacerować przez Bosankę na Srd. Można wejść na Eliasza czy inną górę i popodziwiać sobie tą Chorwację z góry. Można połazić po chorwackich parkach narodowych, KRK, Plitwice ... Można jeździć poprostu od miasteczka do miasteczka i po prostu cieszyć się słońcem, klimatem, głosem cykad, zapachem lawendy czy w końcu oradą albo proskiem w malutkiej konobie. Dużo można by pisać, bo Chorwacja to kraj gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Zabytki też się znajdą, niektóre nawet są na liście unesco wiesz?
To, że nie smażę się na plaży nie oznacza wcale, że nie mam czego szukać w Chorwacji co usiłujesz sugerować :evil:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.02.2012 00:01

WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 23.02.2012 00:11

Janusz Bajcer napisał(a):http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=498267&highlight=#498267

:wink:

i Tu mnie masz...
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 23.02.2012 00:12

turan napisał(a):turan tylko nie o to chodzi... w moim przypadku są to rybki albo akwarium bo nie mam maszynki do robienia pieniędzy... tym bardziej nie wierzę w 300 zł/osoby za 3 dniową wycieczkę do Budapesztu (w tym dojazd, jedzenie, noclegi, zwiedzanie).

Poza tym nie cierpię wielkich miast.

W takim razie wybór oczywisty - Chorwacja!!!
A zwiedzanie zostaw sobie na starość.

PozdraV
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 23.02.2012 00:24

marze_na napisał(a):
WolfAtTheDoor napisał(a):Moje pytanie kierowałem z ciekawości do użytkowników, którzy się w tym temacie wypowiadali że nie lubią leżeć na plaży tylko lubią zwiedzać. Stąd moje zainteresowanie czemu akurat wybierają Chorwację.

Rany, czuję się wywołana do tablicy :oops: :lol:
Po pierwsze zwiedzać można nie tylko zabytki. Generalnie lubię łazić, a w Chorwacji jest gdzie. Na przykład cały dzień kręciłam się po uliczkach Trogiru, który Ciebie znudził. Podobnie z Dubrownikiem, choć tu dzień to trochę za mało, jeśli chce się jeszcze człowiek przespacerować przez Bosankę na Srd. Można wejść na Eliasza czy inną górę i popodziwiać sobie tą Chorwację z góry. Można połazić po chorwackich parkach narodowych, KRK, Plitwice ... Można jeździć poprostu od miasteczka do miasteczka i po prostu cieszyć się słońcem, klimatem, głosem cykad, zapachem lawendy czy w końcu oradą albo proskiem w malutkiej konobie. Dużo można by pisać, bo Chorwacja to kraj gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Zabytki też się znajdą, niektóre nawet są na liście unesco wiesz?
To, że nie smażę się na plaży nie oznacza wcale, że nie mam czego szukać w Chorwacji co usiłujesz sugerować :evil:

Gdzie napisałem że mnie Trogir znudził?
(chociaż muszę się przyznać że chodząc po Trogirze ciągnęło mnie do Primostenu, w którym byłem zakotwiczony).

"niektóre nawet są na liście unesco wiesz?"
coś mi się obiło o uszy ;-)

OK, przekonałaś mnie, po prostu lubisz "klimat" Chorwacji. Powiem Ci ze taką aktywność zwiedzania to ja też lubię i praktykuję - szwendanie się po nowo poznanych klimatycznych miasteczkach po wąskich uliczkach, spacerowanie, siedzenie w konobach itd. (Chociaż ja zawsze wybieram taką miejscowość, w której mam to wszystko na miejscu i w sumie nie muszę szukać w innych czegoś czego bym nie miał w swojej...) ale nie wiedziałem ze mogę to zakwalifikować pod zwiedzanie. Bez żadnej ironii mówię.
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 23.02.2012 00:25

turan napisał(a):
turan napisał(a):turan tylko nie o to chodzi... w moim przypadku są to rybki albo akwarium bo nie mam maszynki do robienia pieniędzy... tym bardziej nie wierzę w 300 zł/osoby za 3 dniową wycieczkę do Budapesztu (w tym dojazd, jedzenie, noclegi, zwiedzanie).

Poza tym nie cierpię wielkich miast.

W takim razie wybór oczywisty - Chorwacja!!!
A zwiedzanie zostaw sobie na starość.

PozdraV

OK, dzięki za jasną odpowiedź, która utwierdziła mnie w przekonaniu że to jedyny słuszny wybór, a nie tam jakieś Budapeszty.

Pozdrawiam.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.02.2012 08:42

Można poświecić część urlopu na zwiedzanie Chorwacji, niekoniecznie nadmorskiej, a później pojechać nad morze i się byczyć. Tak zacząłem robić i bardzo sobie to chwalę. W zeszłym roku byliśmy w Slavonji a w tym planujemy Zagorje. Zwiedzanie to nie tylko wielkie zabytki, to wszystko co nas interesuje, ciekawi. W Dakovie zwiedzaliśmy np. ergrlę. Piękne konie...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.02.2012 21:42

WolfAtTheDoor napisał(a):mój rocznik to 1989

I wszystko w temacie. :roll:
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 24.02.2012 09:39

anakin napisał(a):
WolfAtTheDoor napisał(a):mój rocznik to 1989

I wszystko w temacie. :roll:

No i co, znowu masz jakiś problem? Czy chciałeś tym tylko zaakcentować żeś starszy ale durniejszy?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.02.2012 10:17

Rzeczywiście inne są zapatrywania dzieciaka co ma 23 lata a zgreda po 40ce...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czy zamienilibyście morze na jakieś zwiedzanie miasta? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone