Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy zamienilibyście morze na jakieś zwiedzanie miasta?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.02.2012 22:45

WolfAtTheDoor napisał(a):No tak, zapomniałem że Chorwacja ma bogatszą historię niż Włochy Anglia i Rosja.

O Anlantydzie zapomniałeś.

WolfAtTheDoor napisał(a):Jak zwykle czepianie się słówek zamiast konkretnej odpowiedzi czemu jeżeli zwiedzanie to akurat Chorwacja jeśli bliżej też są zabytki i nie trzeba tak daleko jechać.

Ano są.

WolfAtTheDoor napisał(a):Dzięki że wpadliście, narka.

Nie no co Ty!
Cała przyjemność po naszej stronie. :D
Narka. 8)
medof
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) medof » 22.02.2012 22:45

WolfAtTheDoor napisał(a):Nie wiem może jestem w błędzie.

Masz odpowiedź na swoje pytanie :)
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 22.02.2012 22:57

BeJur napisał(a):
WolfAtTheDoor napisał(a):No tak, zapomniałem że Chorwacja ma bogatszą historię niż Włochy Anglia i Rosja.

Jak zwykle czepianie się słówek zamiast konkretnej odpowiedzi czemu jeżeli zwiedzanie to akurat Chorwacja jeśli bliżej też są różne zabytki, nawet w Polsce i nie trzeba tak daleko jechać.

Dzięki że wpadliście, narka

spoko .... tak to czasami bywa na forum chorwackim, moze na forum włosko-angielsko-rosyjskim jest inaczej :)

No i mnie właśnie zaciekawiło to, po co ludzie jadą do Chorwacji jak nie lubią siedzieć na plaży tylko lubią zwiedzać. Mnie się wydaje, że jak ktoś lubi zwiedzać to może lepszym wyjściem było by poznawanie różnych miejsc rozsianych po całej Europie a nie tylko skupionych w obrębie jednego Państwa. Dla mnie jako osoby która kompletnie nie lubi zwiedzać prawdziwe perełki to Mont Saint-Michel i zamek neuschwanstein - i od tego bym chyba zaczął jak miałbym ochotę na zwiedzanie.

PS. nigdzie nie napisałem że jestem jakimś cromaniakiem czy znawca Chorwacji, więc nie wiem jaką genezę mają te docinki - chyba macie jakieś kompleksy.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.02.2012 23:04

Byłeś kiedyś w Chorwacji?????
Moje dziecko mówi - tam jest wszystko :)
Lubie się wygrzac na plaży, wymoczyc w jadranie, napić czegoś dobrego i podotykać rozgrzane mury :)
Nie jestem doopa wołowa bo z historii sztuki broniłam się no i lubie robić to na co mam ochotę :)
Czasami bywam w mniej morskich miejscach, gdzie można w ubraniach pochodzić i powiedzać.

Na początku krytykowałes Barcelonę zachwalając plażowanie, teraz mam wrazenie - zakręciłeś się :)
Ale.... każdy robi to co lubi i nikt nie chce narzucać nikomu swojego zdania, prawda???? ;)
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 22.02.2012 23:09

BeJur napisał(a):Byłeś kiedyś w Chorwacji?????
Moje dziecko mówi - tam jest wszystko :)
Lubie się wygrzac na plaży, wymoczyc w jadranie, napić czegoś dobrego i podotykać rozgrzane mury :)
Nie jestem doopa wołowa bo z historii sztuki broniłam się no i lubie robić to na co mam ochotę :)
Czasami bywam w mniej morskich miejscach, gdzie można w ubraniach pochodzić i powiedzać.

Na początku krytykowałes Barcelonę zachwalając plażowanie, teraz mam wrazenie - zakręciłeś się :)
Ale.... każdy robi to co lubi i nikt nie chce narzucać nikomu swojego zdania, prawda???? ;)

A czy to moje pytanie było do Ciebie?
Moje pytanie kierowałem z ciekawości do użytkowników, którzy się w tym temacie wypowiadali że nie lubią leżeć na plaży tylko lubią zwiedzać. Stąd moje zainteresowanie czemu akurat wybierają Chorwację.

No widzisz, twoja odpowiedź wygląda zupełnie inaczej, bo Ty lubisz plażować z tego co mówisz, oni napisali że nie lubią i że ich to nudzi - więc jeszcze raz powtarzam - z ciekawości napisałem czemu akurat wybierają Chorwację skoro lubią zwiedzać a w okolicy (bliżej) jest pełno zabytków.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.02.2012 23:13

WolfAtTheDoor napisał(a):Moje pytanie kierowałem z ciekawości do użytkowników, którzy się w tym temacie wypowiadali że nie lubią leżeć na plaży tylko lubią zwiedzać. Stąd moje zainteresowanie czemu akurat wybierają Chorwację.

No widzisz, twoja odpowiedź wygląda zupełnie inaczej, bo Ty lubisz plażować z tego co mówisz, oni napisali że nie lubią i że ich to nudzi - więc jeszcze raz powtarzam - z ciekawości napisałem czemu akurat wybierają Chorwację skoro lubią zwiedzać a w okolicy (bliżej) jest pełno zabytków.

Sorry,ale generalnie to co napisałeś brzmi mniej więcej tak:

Wszystko co mówisz jest słuszne. Aczkolwiek nie pozbawione pewnych sprzeczoności. Albowiem chaotyczne kombinacje efemerycznych pryncypiów nie są w stanie zneutralizować absurdu Kordialnego mój drogi. Bo, czy adekwatne reperkusje są interferentne a może lapidarne a może są protaberacyjne do metafor zawartych w pieśniach Horacego.

:D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.02.2012 23:16

WolfAtTheDoor napisał(a):A czy to moje pytanie było do Ciebie?

To ja mam pytanie do Ciebie - gdzie w Chorwacji jest raj :?: :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.02.2012 23:20

Moje pytanie kierowałem z ciekawości do użytkowników, którzy się w tym temacie wypowiadali że nie lubią leżeć na plaży tylko lubią zwiedzać. Stąd moje zainteresowanie czemu akurat wybierają Chorwację.

skup się człowieku :)
lubię jedno i drugie
plażuje i zwiedzam :) nie nudzi mnie ani jedno ani drugie, potrafię połączyć przyjemne z pożytecznym i odwrotnie :)
ale widać, niezbyt jasno piszę :)

dobranoc :)
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 22.02.2012 23:20

anakin napisał(a):
WolfAtTheDoor napisał(a):Moje pytanie kierowałem z ciekawości do użytkowników, którzy się w tym temacie wypowiadali że nie lubią leżeć na plaży tylko lubią zwiedzać. Stąd moje zainteresowanie czemu akurat wybierają Chorwację.

Sorry,ale generalnie to co napisałeś brzmi mniej więcej tak:

Wszystko co mówisz jest słuszne. Aczkolwiek nie pozbawione pewnych sprzeczoności. Albowiem chaotyczne kombinacje efemerycznych pryncypiów nie są w stanie zneutralizować absurdu Kordialnego mój drogi. Bo, czy adekwatne reperkusje są interferentne a może lapidarne a może są protaberacyjne do metafor zawartych w pieśniach Horacego.

:D

Brzmi rezolutnie. Pochlebiasz mi. Ale jak chcesz mi dopiec to nie bądź taki poprawny politycznie... chamstwa nie musisz przecie maskować czułostkowymi docinkami - to pospolita i powszechnie akceptowalna ostatnio forma na forach internetowych. Sam stosuję czasem.
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 22.02.2012 23:24

Moj drogi zwiedzać to nie tylko podziwiac to o czym pisza w przewodnikach,mnie kreci szukanie samodzielne i nawet nie wyobrażasz sobie jaką radoche mialem kiedy w Biogradzie na Moru udało mi sie odnależć nagrobek z XVI wieku o ktorym pojecia nie mial nawet tamtejszy proboszcz.Nie wyobrazasz sobie ile zadowolenia miaŁem kiędy na Hvarze dyskutowalem z dyrektorem instytutu historycznego na temat spomenika djevojki i andjela i kiedy on po ciekawj i dośc zazartej dyskusji przyznał mi racje że to nie ja myliłem się co do okresu kiedy ta rzeżba powstala,Widzisz wiec ,ze zwiedzanie ma różne oblicza i wcale nie koliduje z innymi formami wypoczynku.
jarecky9
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarecky9 » 22.02.2012 23:24

Jednym się podoba Radiohead

a drugim Motorhead

i po co bić pianę :!:
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 22.02.2012 23:24

BeJur napisał(a):

skup się człowieku :)
lubię jedno i drugie
plażuje i zwiedzam :) nie nudzi mnie ani jedno ani drugie, potrafię połączyć przyjemne z pożytecznym i odwrotnie :)
ale widać, niezbyt jasno piszę :)

dobranoc :)

Jak dla mnie to jasno, tylko dalej nie wiem po co Ty mi odpowiedziałaś na pytanie skoro lubisz plażować i lubisz zwiedzać. Ja to moje pytanie kierowałem do osób które się wypowiadały tutaj wcześniej i które mówiły że nie lubią plażować, a lubią zwiedzać. Ty lubisz plażować, lubisz zwiedzać a w Chorwacji też jest co więc wybierasz kompaktowy produkt jakim są wakacje w Chorwacji - coś jak aparat z funkcją nagrywania filmów. Jednak osoba która kręci wyłącznie filmy a nie lubi cykać zdjęć nigdy nie kupi aparatu z taką funkcją tylko kamerę.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.02.2012 23:26

WolfAtTheDoor napisał(a):
Brzmi rezolutnie. Pochlebiasz mi. Ale jak chcesz mi dopiec to nie bądź taki poprawny politycznie... chamstwa nie musisz przecie maskować czułostkowymi docinkami - to pospolita i powszechnie akceptowalna ostatnio forma na forach internetowych. Sam stosuję czasem.

Dobranoc. :D

Obrazek
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 22.02.2012 23:27

ZAJEC napisał(a):Moj drogi zwiedzać to nie tylko podziwiac to o czym pisza w przewodnikach,mnie kreci szukanie samodzielne i nawet nie wyobrażasz sobie jaką radoche mialem kiedy w Biogradzie na Moru udało mi sie odnależć nagrobek z XVI wieku o ktorym pojecia nie mial nawet tamtejszy proboszcz.Nie wyobrazasz sobie ile zadowolenia miaŁem kiędy na Hvarze dyskutowalem z dyrektorem instytutu historycznego na temat spomenika djevojki i andjela i kiedy on po ciekawj i dośc zazartej dyskusji przyznał mi racje że to nie ja myliłem się co do okresu kiedy ta rzeżba powstala,Widzisz wiec ,ze zwiedzanie ma różne oblicza i wcale nie koliduje z innymi formami wypoczynku.

To już się chyba bardziej ociera o archeologię niż o zwiedzanie :P

Dobra już się nie napinajmy.
Dobrej nocy życzę,
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.02.2012 23:30

WolfAtTheDoor napisał(a):Dobra już się nie napinajmy.
Dobrej nocy życzę,

Dobra, ale co z tym rajem :?: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czy zamienilibyście morze na jakieś zwiedzanie miasta? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone