piotrf napisał(a):Miasto z poziomu wody wygląda bardzo ciekawie , z tej perspektywy widać jego ogrom
Bardzo lubimy ten sposób "zwiedzania" . Nie tylko Stambuł z tej perspektywy prezentuje się ciekawie. Londyn, Wenecja, Amsterdam...
Właściwie w Stambule nie ma potrzeby korzystania z tych rejsów wycieczkowych bo po prostu można popływać promami, które funkcjonują w ramach systemu transportu miejskiego. Ale seniorce się nie odmawia
.Poza tym to świetny sposób na poznanie miasta dla osób, które nie mogą dużo chodzić. Dla naszej ekipy było to idealne rozwiązanie
maslinka napisał(a):Mimo wszystko mam ze Stambułem problem. Mimo zabytków, które bardzo chcę zobaczyć, wiem, że prawdopodobnie źle będę się tam czuła ze względu na tłumy i ścisk we wszystkich miejscach turystycznychPotwierdza to koleżanka, która wróciła kilka dni temu zachwycona kuchnią i oczywiście top miejscówkami, ale bardzo zmęczona nieustannym przeciskaniem się między ludźmi...
To jest chyba problem każdego dużego miasta o dużym potencjale turystycznym. Większy ścisk to odczuwałam chyba tylko w Pekinie

.png)
.png)

.png)
.png)