darek1 napisał(a):20 : 4 - dla zabierających jedzenie do Chorwacji.- ankieta twa dalej do końca dnia
A może Ci pomóc i wstawić ankietę "dla potomności"?
21:4
.png)
razpol napisał(a):Jedzenie zawsze warto zabierać do Chorwacji.dla zabierających jedzenie do Chorwacjidla popierających zabieranie jedzenia do Chorwacji
Trzy pierwsze głosy i właściwie trzy różne sprawy... Świetna ankieta.
Jest zasadnicza różnica (według mnie) między stwierdzeniem czy warto zabierać, a tym czy ktoś zabiera.
W pierwszym przypadku można uznać, że warto, bo jak zabiorę 10-kilogramowy worek ryżu i będę go codziennie gotował, to dla mojego konta pewnie będzie warto. Z drugiej strony zawsze można kupić ten ryż na miejscu.
Co do drugiego pytania.. Ja nie zabieram. A to dlatego, że nigdy nie przyrządzam żadnych weków w ciągu roku więc nie przyrządzam ich tym bardziej na wakacje. Co więcej, jadąc na te wakacje ciesze się m. in. myślą o kosztowaniu tamtejszych smaków. Dzięki temu wakacje są też bardziej wyjątkowe (dla mnie), że nie je się tego co przez cały rok.
Tak więc mogę stwierdzić, że w niektórych przypadkach warto wozić żarcie (głównie te produkty, które są dużo droższe np.). Dla osób, które nie są w stanie przeżyć kilku dni w roku bez symbolicznego własnego schabowego może to być wręcz koniecznością (więc też warto, bo chodzi o ich życie, a w najlepszym przypadku o udane wakacje).![]()
A ogólnie mam to gdzieś co kto wozi. Jak ktoś chce to niech sobie wiezie nawet żywego świniaka, coby na miejscu ubić i mieć świeże polskie przetwory. To indywidualna sprawa.
Także odpowiedzieć bym musiał w zależności od tego co autor ankiety miał na myśli.. Czy pytanie rozpoczynające ankietę (czy warto?), czy tak jak jest dalej pisane (kto zabiera). Bo to się nie wyklucza, ale widzę, że występują tu problemy i z czytaniem ze zrozumieniem (poprzednie strony dyskusji) i z wyrażaniem własnych myśli.. Tak więc nawet jakbym chciał, to bym nie wiedział, gdzie do tej ankiety mam się dopisać.![]()
Jak dla mnie:
Czy warto? - w niektórych przypadkach pewnie warto.
Czy popieram? - mam to w dupie, nie moja sprawa.
Czy zabieram? - nie.
.png)
bluesman napisał(a):razpol napisał(a):Jedzenie zawsze warto zabierać do Chorwacji.dla zabierających jedzenie do Chorwacjidla popierających zabieranie jedzenia do Chorwacji
Trzy pierwsze głosy i właściwie trzy różne sprawy... Świetna ankieta.
Jest zasadnicza różnica (według mnie) między stwierdzeniem czy warto zabierać, a tym czy ktoś zabiera.
W pierwszym przypadku można uznać, że warto, bo jak zabiorę 10-kilogramowy worek ryżu i będę go codziennie gotował, to dla mojego konta pewnie będzie warto. Z drugiej strony zawsze można kupić ten ryż na miejscu.
Co do drugiego pytania.. Ja nie zabieram. A to dlatego, że nigdy nie przyrządzam żadnych weków w ciągu roku więc nie przyrządzam ich tym bardziej na wakacje. Co więcej, jadąc na te wakacje ciesze się m. in. myślą o kosztowaniu tamtejszych smaków. Dzięki temu wakacje są też bardziej wyjątkowe (dla mnie), że nie je się tego co przez cały rok.
Tak więc mogę stwierdzić, że w niektórych przypadkach warto wozić żarcie (głównie te produkty, które są dużo droższe np.). Dla osób, które nie są w stanie przeżyć kilku dni w roku bez symbolicznego własnego schabowego może to być wręcz koniecznością (więc też warto, bo chodzi o ich życie, a w najlepszym przypadku o udane wakacje).![]()
A ogólnie mam to gdzieś co kto wozi. Jak ktoś chce to niech sobie wiezie nawet żywego świniaka, coby na miejscu ubić i mieć świeże polskie przetwory. To indywidualna sprawa.
Także odpowiedzieć bym musiał w zależności od tego co autor ankiety miał na myśli.. Czy pytanie rozpoczynające ankietę (czy warto?), czy tak jak jest dalej pisane (kto zabiera). Bo to się nie wyklucza, ale widzę, że występują tu problemy i z czytaniem ze zrozumieniem (poprzednie strony dyskusji) i z wyrażaniem własnych myśli.. Tak więc nawet jakbym chciał, to bym nie wiedział, gdzie do tej ankiety mam się dopisać.![]()
Jak dla mnie:
Czy warto? - w niektórych przypadkach pewnie warto.
Czy popieram? - mam to w dupie, nie moja sprawa.
Czy zabieram? - nie.
To tak przypadkiem Ci się zdarzyło?
Oooo ......... ależ skądże przecież to nie udział w ankiecie
P.S. Czego mamy się wg Ciebie wstydzić?
.png)
razpol napisał(a):bluesman napisał(a):razpol napisał(a):Brać udział w tej ankiecie to wstyd!
Więc po tu bywasz ? masz misję ???
Szkoda, że się nie do*e*a*eś jak inni frustraci pisali o wstydzie.. Lahmoos...
.png)
.png)
bouli1978 napisał(a):A czy ja pisałem, że masz się czegoś wstydzić? Nie potrafisz czytać? O wstydzie to pisał bardziej akurat pewien forumowy okaz.. Jak nie rozumiesz tego co czytasz to nie odpowiadaj na posty..
.png)
bluesman napisał(a):Razpol zacytuję Ciebie "A czy ja pisałem, że masz się czegoś wstydzić? Nie potrafisz czytać? O wstydzie to pisał bardziej akurat pewien forumowy okaz.. Jak nie rozumiesz tego co czytasz to nie odpowiadaj na posty.."
Wziąłem udział w ankiecie co jest równoznaczne z tym, że mam się wstydzić !! Taka jest Twoja logika !!
Wytłumacz mi czego nie umiem czytać, na drugi raz się poprawię.
.png)
darek1 napisał(a):Ogłaszam koniec ankiety. Wynik 20 : 4.
Oświadczam, że z przeprowadzonej ankiety wynika, że 80% użytkowników forum zabiera do Chorwacji jedzenie z Polski i przyrządza je w apartamentach.
Tylko 20% użytkowników nie zabiera nic z kraju i zaopatruje się w żywność w sklepach chorwackich i w większości korzysta z posiłków w konobach.
Brawo rodacy - wspieracie polską gospodarkę.

.png)
razpol napisał(a):bluesman napisał(a):Razpol zacytuję Ciebie "A czy ja pisałem, że masz się czegoś wstydzić? Nie potrafisz czytać? O wstydzie to pisał bardziej akurat pewien forumowy okaz.. Jak nie rozumiesz tego co czytasz to nie odpowiadaj na posty.."
Wziąłem udział w ankiecie co jest równoznaczne z tym, że mam się wstydzić !! Taka jest Twoja logika !!
Wytłumacz mi czego nie umiem czytać, na drugi raz się poprawię.
Nie wiem czy zauważyłeś za to jaka jest logika osobnika przeprowadzającego ankietę? Trudno ogarnąć?