Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.06.2013 14:46

darek1 napisał(a):20 : 4 - dla zabierających jedzenie do Chorwacji.- ankieta twa dalej do końca dnia

A może Ci pomóc i wstawić ankietę "dla potomności"?

21:4
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 02.06.2013 19:39

Brać udział w tej ankiecie to wstyd!
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.06.2013 19:41

razpol napisał(a):Brać udział w tej ankiecie to wstyd!

Więc po tu bywasz ? masz misję ??? :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.06.2013 19:44

razpol napisał(a):
Jedzenie zawsze warto zabierać do Chorwacji.

dla zabierających jedzenie do Chorwacji

dla popierających zabieranie jedzenia do Chorwacji

Trzy pierwsze głosy i właściwie trzy różne sprawy... Świetna ankieta. ;)

Jest zasadnicza różnica (według mnie) między stwierdzeniem czy warto zabierać, a tym czy ktoś zabiera.

W pierwszym przypadku można uznać, że warto, bo jak zabiorę 10-kilogramowy worek ryżu i będę go codziennie gotował, to dla mojego konta pewnie będzie warto. Z drugiej strony zawsze można kupić ten ryż na miejscu.

Co do drugiego pytania.. Ja nie zabieram. A to dlatego, że nigdy nie przyrządzam żadnych weków w ciągu roku więc nie przyrządzam ich tym bardziej na wakacje. Co więcej, jadąc na te wakacje ciesze się m. in. myślą o kosztowaniu tamtejszych smaków. Dzięki temu wakacje są też bardziej wyjątkowe (dla mnie), że nie je się tego co przez cały rok.

Tak więc mogę stwierdzić, że w niektórych przypadkach warto wozić żarcie (głównie te produkty, które są dużo droższe np.). Dla osób, które nie są w stanie przeżyć kilku dni w roku bez symbolicznego własnego schabowego może to być wręcz koniecznością (więc też warto, bo chodzi o ich życie, a w najlepszym przypadku o udane wakacje). ;)
A ogólnie mam to gdzieś co kto wozi. Jak ktoś chce to niech sobie wiezie nawet żywego świniaka, coby na miejscu ubić i mieć świeże polskie przetwory. To indywidualna sprawa.

Także odpowiedzieć bym musiał w zależności od tego co autor ankiety miał na myśli.. Czy pytanie rozpoczynające ankietę (czy warto?), czy tak jak jest dalej pisane (kto zabiera). Bo to się nie wyklucza, ale widzę, że występują tu problemy i z czytaniem ze zrozumieniem (poprzednie strony dyskusji) i z wyrażaniem własnych myśli.. Tak więc nawet jakbym chciał, to bym nie wiedział, gdzie do tej ankiety mam się dopisać. ;)

Jak dla mnie:
Czy warto? - w niektórych przypadkach pewnie warto.
Czy popieram? - mam to w dupie, nie moja sprawa.
Czy zabieram? - nie.

To tak przypadkiem Ci się zdarzyło?

Oooo ......... ależ skądże przecież to nie udział w ankiecie :)

P.S. Czego mamy się wg Ciebie wstydzić?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 02.06.2013 19:46

bluesman napisał(a):

Szkoda, że się nie do*e*a*eś jak inni frustraci pisali o wstydzie.. Lahmoos... :)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 02.06.2013 19:50

bluesman napisał(a):
razpol napisał(a):
Jedzenie zawsze warto zabierać do Chorwacji.

dla zabierających jedzenie do Chorwacji

dla popierających zabieranie jedzenia do Chorwacji

Trzy pierwsze głosy i właściwie trzy różne sprawy... Świetna ankieta. ;)

Jest zasadnicza różnica (według mnie) między stwierdzeniem czy warto zabierać, a tym czy ktoś zabiera.

W pierwszym przypadku można uznać, że warto, bo jak zabiorę 10-kilogramowy worek ryżu i będę go codziennie gotował, to dla mojego konta pewnie będzie warto. Z drugiej strony zawsze można kupić ten ryż na miejscu.

Co do drugiego pytania.. Ja nie zabieram. A to dlatego, że nigdy nie przyrządzam żadnych weków w ciągu roku więc nie przyrządzam ich tym bardziej na wakacje. Co więcej, jadąc na te wakacje ciesze się m. in. myślą o kosztowaniu tamtejszych smaków. Dzięki temu wakacje są też bardziej wyjątkowe (dla mnie), że nie je się tego co przez cały rok.

Tak więc mogę stwierdzić, że w niektórych przypadkach warto wozić żarcie (głównie te produkty, które są dużo droższe np.). Dla osób, które nie są w stanie przeżyć kilku dni w roku bez symbolicznego własnego schabowego może to być wręcz koniecznością (więc też warto, bo chodzi o ich życie, a w najlepszym przypadku o udane wakacje). ;)
A ogólnie mam to gdzieś co kto wozi. Jak ktoś chce to niech sobie wiezie nawet żywego świniaka, coby na miejscu ubić i mieć świeże polskie przetwory. To indywidualna sprawa.

Także odpowiedzieć bym musiał w zależności od tego co autor ankiety miał na myśli.. Czy pytanie rozpoczynające ankietę (czy warto?), czy tak jak jest dalej pisane (kto zabiera). Bo to się nie wyklucza, ale widzę, że występują tu problemy i z czytaniem ze zrozumieniem (poprzednie strony dyskusji) i z wyrażaniem własnych myśli.. Tak więc nawet jakbym chciał, to bym nie wiedział, gdzie do tej ankiety mam się dopisać. ;)

Jak dla mnie:
Czy warto? - w niektórych przypadkach pewnie warto.
Czy popieram? - mam to w dupie, nie moja sprawa.
Czy zabieram? - nie.

To tak przypadkiem Ci się zdarzyło?

Oooo ......... ależ skądże przecież to nie udział w ankiecie :)

P.S. Czego mamy się wg Ciebie wstydzić?

A czy ja pisałem, że masz się czegoś wstydzić? Nie potrafisz czytać? O wstydzie to pisał bardziej akurat pewien forumowy okaz.. Jak nie rozumiesz tego co czytasz to nie odpowiadaj na posty..
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.06.2013 19:52

razpol napisał(a):
bluesman napisał(a):

Szkoda, że się nie do*e*a*eś jak inni frustraci pisali o wstydzie.. Lahmoos... :)

Nie rozumiem ? wyjaśnij co znaczy "do*e*a*eś"
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.06.2013 19:56

Ogłaszam koniec ankiety. Wynik 20 : 4.
Oświadczam, że z przeprowadzonej ankiety wynika, że 80% użytkowników forum zabiera do Chorwacji jedzenie z Polski i przyrządza je w apartamentach.

Tylko 20% użytkowników nie zabiera nic z kraju i zaopatruje się w żywność w sklepach chorwackich i w większości korzysta z posiłków w konobach.

Brawo rodacy - wspieracie polską gospodarkę.
Ostatnio edytowano 02.06.2013 20:00 przez darek1, łącznie edytowano 5 razy
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.06.2013 19:57

Razpol zacytuję Ciebie "A czy ja pisałem, że masz się czegoś wstydzić? Nie potrafisz czytać? O wstydzie to pisał bardziej akurat pewien forumowy okaz.. Jak nie rozumiesz tego co czytasz to nie odpowiadaj na posty.."

Wziąłem udział w ankiecie co jest równoznaczne z tym, że mam się wstydzić !! Taka jest Twoja logika !!
Wytłumacz mi czego nie umiem czytać, na drugi raz się poprawię.
bouli1978
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bouli1978 » 02.06.2013 20:00

A czy ja pisałem, że masz się czegoś wstydzić? Nie potrafisz czytać? O wstydzie to pisał bardziej akurat pewien forumowy okaz.. Jak nie rozumiesz tego co czytasz to nie odpowiadaj na posty..[/quote]

"Forumowy okaz" czyli kto???
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 02.06.2013 20:03

bouli1978 napisał(a):A czy ja pisałem, że masz się czegoś wstydzić? Nie potrafisz czytać? O wstydzie to pisał bardziej akurat pewien forumowy okaz.. Jak nie rozumiesz tego co czytasz to nie odpowiadaj na posty..

"Forumowy okaz" czyli kto???[/quote]

Tobie pierwszy zadałem pytanie więc nie zamierzam odpowiadać przynajmniej dopóki Ty tego nie zrobisz. Napisałeś bzdury i już próbujesz je przemilczeć?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 02.06.2013 20:06

bluesman napisał(a):Razpol zacytuję Ciebie "A czy ja pisałem, że masz się czegoś wstydzić? Nie potrafisz czytać? O wstydzie to pisał bardziej akurat pewien forumowy okaz.. Jak nie rozumiesz tego co czytasz to nie odpowiadaj na posty.."

Wziąłem udział w ankiecie co jest równoznaczne z tym, że mam się wstydzić !! Taka jest Twoja logika !!

Nie wiem czy zauważyłeś za to jaka jest logika osobnika przeprowadzającego ankietę? Trudno ogarnąć?
bouli1978
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bouli1978 » 02.06.2013 20:07

Może inaczej, wstyd nie pomóc drugiemu Polakowi[/quote]

Być może, ale jaki to ma związek z zacytowanymi postami?[/quote]

Nie ma związku jest to luźna myśl, odnosząca się do zachowań między Polakami przebywającymi za granicą.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 02.06.2013 20:09

darek1 napisał(a):Ogłaszam koniec ankiety. Wynik 20 : 4.
Oświadczam, że z przeprowadzonej ankiety wynika, że 80% użytkowników forum zabiera do Chorwacji jedzenie z Polski i przyrządza je w apartamentach.

Tylko 20% użytkowników nie zabiera nic z kraju i zaopatruje się w żywność w sklepach chorwackich i w większości korzysta z posiłków w konobach.

Brawo rodacy - wspieracie polską gospodarkę.

A jak ktoś nie mieszka w apartamencie?

Poza tym to wstyd nie wspierać polskiej gospodarki. :D :mrgreen: :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.06.2013 20:10

razpol napisał(a):
bluesman napisał(a):Razpol zacytuję Ciebie "A czy ja pisałem, że masz się czegoś wstydzić? Nie potrafisz czytać? O wstydzie to pisał bardziej akurat pewien forumowy okaz.. Jak nie rozumiesz tego co czytasz to nie odpowiadaj na posty.."

Nie wiem czy zauważyłeś za to jaka jest logika osobnika przeprowadzającego ankietę? Trudno ogarnąć?

To w tej chwili jest dla mnie rzeczą drugorzędną. Skoro mam się wstydzić chcę wiedzieć za co. Jeżeli nie umiem czytać chcę się poprawić.
To co kolega zawarł w ankiecie zrozumiałem na swój sposób. Zdaję sobie sprawę, ze ankieter niewiele miał wspólnego z metodologią badań naukowych ale nie o to chodzi :)
Ostatnio edytowano 02.06.2013 20:12 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji? - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone