Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 01.06.2013 23:16

jara napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a): a moja uwielbia trunki z "Krakowskiego Kredensu" likiery,wiśniówki,śliwki w czekoladzie,czekolade z solą itd... :P

Trzeba mieć zdrowie, żeby jechać do Twojej gospodyni. :mrgreen:

:oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
Ale to myśl, tez w tym roku zabiorę :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2013 23:16

jara napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a): a moja uwielbia trunki z "Krakowskiego Kredensu" likiery,wiśniówki,śliwki w czekoladzie,czekolade z solą itd... :P

Trzeba mieć zdrowie, żeby jechać do Twojej gospodyni. :mrgreen:

oj tam oj tam :oczko_usmiech: 250ml likieru jajecznego nikomu nie zaszkodzi :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.06.2013 08:55

darek1 napisał(a):
stalowy.mis napisał(a):pierwszy raz do chorwacji i zamierzamy "cos" zabrac

19:4

19 : 4 - 19 osób zabiera jedzenie z Polski do Chorwacji, 4 osoby nie zabiera nic

Bardzo miarodajny wynik biorąc pod uwagę kilkaset tysięcy wyjeżdżających.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 02.06.2013 09:42

bouli1978 napisał(a):
razpol napisał(a):
darek1 napisał(a): Wstyd to nie odzywać się w Cro do Polaka.

Niezła bzdura. Niby dlaczego miałbyś się odzywać, gdy ktoś zachowuje się tak, że chciałbyś się zapaść pod ziemię, a nawiązywanie rozmowy to ostatnia rzecz jaką chciałbyś zrobić?

Rozumiem, że rozmawiasz z każdym napotkanym Polakiem, no bo jak nie to... wstyd! ;)

Może inaczej, wstyd nie pomóc drugiemu Polakowi

Być może, ale jaki to ma związek z zacytowanymi postami?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 02.06.2013 09:55

Swoją drogą jaki sens ma ta ankieta? Niektórzy piszą o wałówach na dwa tygodnie, a inni o przyprawie czy upominku dla gospodarza. Jeśli brać pod uwagę każdy produkt spożywczy to zapewne każdy coś ze sobą bierze, choćby na drogę. Możecie zmienić sobie wynik na ile chcecie do zera i zakończyć ten pasjonujący wyścig. ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.06.2013 10:19

razpol napisał(a):Swoją drogą jaki sens ma ta ankieta? Niektórzy piszą o wałówach na dwa tygodnie, a inni o przyprawie czy upominku dla gospodarza. Jeśli brać pod uwagę każdy produkt spożywczy to zapewne każdy coś ze sobą bierze, choćby na drogę. Możecie zmienić sobie wynik na ile chcecie do zera i zakończyć ten pasjonujący wyścig. ;)

Ankieta nie ma, moim zdaniem, żadnego sensu.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.06.2013 11:37

Bocian napisał(a):
razpol napisał(a):Swoją drogą jaki sens ma ta ankieta? Niektórzy piszą o wałówach na dwa tygodnie, a inni o przyprawie czy upominku dla gospodarza. Jeśli brać pod uwagę każdy produkt spożywczy to zapewne każdy coś ze sobą bierze, choćby na drogę. Możecie zmienić sobie wynik na ile chcecie do zera i zakończyć ten pasjonujący wyścig. ;)

Ankieta nie ma, moim zdaniem, żadnego sensu.

Wg.mnie to tylko zabawa. Sens ankiety będzie wtedy, jeżeli zrobimy ją na wybranej grupie respondentów, którzy spełniają określone warunki. Piszę to jako niedoszły socjolog. :lol:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 02.06.2013 11:53

I gdy sprecyzujemy pytanie, bo w tej zacnej ankiecie takie nawet nie zostało postawione. ;)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.06.2013 12:34

20 : 4 - dla zabierających jedzenie do Chorwacji.- ankieta twa dalej
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 02.06.2013 12:41

Spełniłeś już swoją misję. Możesz spać spokojnie. ;)

Chorwaci zaczynają przeprojektowywać drogi na większe obciążenie. Właściciele apartamentów, campingów itd. kupują wielkie zamrażarki dla nadciągających turystów. :D Chorwacjo, nadjeżdżamy! :D

Ogłaszam koniec ankiety! ZWYCIĘSTWO PRZEWOŹNIKÓW!!! ;)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.06.2013 12:42

razpol napisał(a):I gdy sprecyzujemy pytanie, bo w tej zacnej ankiecie takie nawet nie zostało postawione. ;)

Jeszcze ja. Dokładnie. Tu jest czy popiera się zabieranie jedzenia, temat wątku: czy warto zabierać, a respondenci odpowiadają, że zabierają. Dlatego traktujmy to jako zabawę, to mój taki nieformalny postulat. :lol:

Akcje Konzumu spadły o 80%
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.06.2013 12:49

Ogłosić koniec ankiety mogę tylko ja

cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 02.06.2013 13:00

darek1 napisał(a):Ogłosić koniec ankiety mogę tylko ja

moja jest tylko racja i to święta racja... :) http://www.youtube.com/watch?v=ff-XVdiepTo
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.06.2013 13:07

20 : 4 - dla zabierających jedzenie do Chorwacji.- ankieta twa dalej do końca dnia
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 02.06.2013 13:59

Janusz Bajcer napisał(a):
    Raul73 napisał(a): [Oj, tak tak - "Podlaski" rządzi! (przynajmniej ten zwykły w żółtej puszcze, a nie te wynalazki smakowe) :D :D

Na południu rządzi "Konspol" :lol:

I już macie mniamniuśny temat na kolejną ankietę - czy wolisz Podlaski, czy Konspol.

Następna - Żubr czy Tyskie. Chociaż z Tyskim może byłoby trudno, bo sądząc z reklamy w TV, są tego 2 rodzaje.
    Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.