Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pepermint
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepermint » 01.06.2013 12:35

12:3

Jedziemy w tym roku pierwszy raz i jak pokazuje wynik - zabierzemy ze sobą jedzenie. Na pewno nie wszystko ale podstawowe rzeczy - tak.

Dla tych co lubią obśmiewać: na każdy wyjazd dłuższy niż 3 dni zabieramy też filtr do wody i ekspres do kawy.Głupota? Może, ale smak wybornej i ulubionej kawy czy herbaty z wody przefiltrowanej - bezcenne. Smakosze - wiedzą o co chodzi, mniejsi smakosze - nie czują różnicy więc dla nich to bez znaczenia. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2013 12:40

A głos- tak i nie jak policzyć ?
Bo jedne rzeczy - tak, a drugie - typu mięso peklowane, weki z fasolką, lodowki ze schabowym- nie....
Byłam raz, ale wiem co do Chorwacji warto wziąć ( bo jest tam albo o wiele droższe niż w Polsce i gorsze ) a czym nie warto zagracać auta.
I też lubię "podlaski" z pomidorem lubi ogorkiem małosolnym ( nie obchodzi mnie ile w nim jest "E") i słone paluszki na plaży ( słone obrzydlistwo, ktore na co dzień nie tknę).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.06.2013 12:58

Raul73 napisał(a):
    Iwona75 napisał(a):
    Może ciężko Ci będzie uwierzyć, ale nic tak nie smakuje mi na wakacjach jak buła z pasztetem z puszki ( niezdrowym, naszpikowanym chemią )

Oj, tak tak - "Podlaski" rządzi! (przynajmniej ten zwykły w żółtej puszcze, a nie te wynalazki smakowe) :D :D

Na południu rządzi "Konspol" :lol:
    Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2013 13:09

Niektóre rzeczy tak.

13:3
    Anai
    Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 01.06.2013 15:42

13:4
    Jeśli warto = opłaca się, to nie, nie bardzo...
    bouli1978
    Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bouli1978 » 01.06.2013 16:18

razpol napisał(a):
    darek1 napisał(a): Wstyd to nie odzywać się w Cro do Polaka.

Niezła bzdura. Niby dlaczego miałbyś się odzywać, gdy ktoś zachowuje się tak, że chciałbyś się zapaść pod ziemię, a nawiązywanie rozmowy to ostatnia rzecz jaką chciałbyś zrobić?

Rozumiem, że rozmawiasz z każdym napotkanym Polakiem, no bo jak nie to... wstyd! ;)

Może inaczej, wstyd nie pomóc drugiemu Polakowi
    bouli1978
    Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bouli1978 » 01.06.2013 16:23

14:4
    Ja zabieram flaczki , konserwy mięsne, kiełbasę swojską i suszoną. Mineralna z Ustronia w cenie 0,68 zł za 1,5l to też dobra cena.
    raulinio75
    Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raulinio75 » 01.06.2013 18:24

w zeszłym roku nie wziołem żadnego jedzonka z Polski przyznam ,że po kilku dniach troszkę mi go brakowało dlatego w tym roku małe co nie co zabieramy ale bez przesady :wink:
    Kilka słoiczków z gotowymi obiadkami,jakas konserwa no i ulubione piwko Namysłów :oczko_usmiech:
    Majdan72
    Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 01.06.2013 19:52

raulinio75 napisał(a):w zeszłym roku nie wziołem żadnego jedzonka z Polski przyznam ,że po kilku dniach troszkę mi go brakowało dlatego w tym roku małe co nie co zabieramy ale bez przesady :wink:
    Kilka słoiczków z gotowymi obiadkami,jakas konserwa no i ulubione piwko Namysłów :oczko_usmiech:

skoro jesteś za,to zmień wynik... :wink:
    arabesqa74
    Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 01.06.2013 20:24

16:4 (zakładam, że kolega raulinio75 też byl za zabieraniem :)

Biorę i w Polsce i w Chorwacji - to co najpotrzebniejsze i to co lubimy. Z zasady 3-4 obiady zawekowane przed wyjazdem, kawa, płatki śniadaniowe dla dzieci, wędlinę własnego wyrobu i przynajmniej mały zapas Ciechana :oczko_usmiech:
    thopson23
    Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) thopson23 » 01.06.2013 20:25

17:4

przyprawy, masło, pasztet :-), sucha krakowska i jakaś szynka w puszce...
    + to co akurat jest w szafce
    marko350
    Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 01.06.2013 20:31

18:4
    Tom_Krasu
    Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tom_Krasu » 01.06.2013 20:43

Mogę napisać że z doświadczenia wynika że co wyjazd (6 w tym roku) zabieramy coraz mniej jedzenia.
    Dokładnie pamiętam nasz pierwszy wyjazd 7xkonserwa turystyczna, 10xpasztetów, makarony, sosy do makaronów i wodę mineralną + napoje.
    Teraz zabieramy tylko przyprawy i kawę.
    Tam też są sklepy można wszystko kupić a że troszkę drożej to trudno.
    stalowy.mis
    Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 01.06.2013 22:14

pierwszy raz do chorwacji i zamierzamy "cos" zabrac

19:4
    darek1
    zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.06.2013 22:23

stalowy.mis napisał(a):pierwszy raz do chorwacji i zamierzamy "cos" zabrac

19:4

19 : 4 - 19 osób zabiera jedzenie z Polski do Chorwacji, 4 osoby nie zabiera nic
    Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.