Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zagrzeb - czy warto jechać ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 01.03.2025 08:57

Się spodziewać było można, że te zdjęcia i tak znikną po określonym czasie.
Trzeba było rozwijać temat a nie teraz jęczeć w swoim stylu :lool: Brakuje jeszcze tu dwóch następnych :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.03.2025 09:29

Marlowe1994 napisał(a):Się spodziewać było można, że te zdjęcia i tak znikną po określonym czasie.
Trzeba było rozwijać temat a nie teraz jęczeć w swoim stylu :lool: Brakuje jeszcze tu dwóch następnych :D

Nie chciałem przeszkadzać mistrzowi 8) Po za tym swój spacer po Zagrzebiu napisałem, ale go wyśmiałeś w swoim stylu, więc mnie zniechęciłeś.
Ty również masz swoich zbiegających się kompanów :D :piwo: więc co za różnica :)
Dla dobra forum mógłbyś napisać fajną relację z Zagrzebia, byłaby to zapewne skarbnica wiedzy, bo przecież byłeś wiele razy. Sam bym zajrzał chętnie i może ponownie zjawił się w stolicy zamiast kolejny raz w innych miejscowościach po drodze.
To samo z innymi regionami np Lonjsko Polje.
Masz sporo większe doświadczenie z Chorwacji i mógłbyś fajnie podziałać na rzecz rozwoju forum, niż tylko pojedyncze wpisy w wątkach, niejednokrotnie zaczepne.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 01.03.2025 10:49

Po co i dla kogo? :) Dla tych co uważają ze cro to pasek wybrzeża czy dla tych co zawsze wiedzą lepiej i uważają, że inni nigdzie nie byli? :) Byłem w Zagrzebiu w sumie z 8 razy. Najdłużej tydzień bo to był urlopowy pobyt, reszta 4 noclegi, większość zimowo na Adwencie. W Lonjsko Polje dwa razy. Cudowne miejsce, świetnie ludzie. Oprócz Slavoniji i Baranji to prava Hrvatska.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.03.2025 11:00

Bogactwo. Dla tych co będą chcieli doświadczyć.
W Lonjsku pewnie miałbym spory problem z komarami, bo mnie lubią.

Ale jak uważasz i nie wiem jak u Ciebie z czasem. Chęci też są ważne, a z nimi różnie, wiem po sobie.
Ja bym chętnie wrócił do Zagrzebia, może na powrocie z Peljesca kiedyś.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 01.03.2025 15:09

te kiero napisał(a):Bogactwo. Dla tych co będą chcieli doświadczyć.
W Lonjsku pewnie miałbym spory problem z komarami, bo mnie lubią.

Ale jak uważasz i nie wiem jak u Ciebie z czasem. Chęci też są ważne, a z nimi różnie, wiem po sobie.
Ja bym chętnie wrócił do Zagrzebia, może na powrocie z Peljesca kiedyś.

Nie kojarzę komarów w Lonjsko Polje, przynajmniej tam gdzie bylem, mimo, że rzeka nieopodal i w środku wsi staw. Więcej ich doświadczyłem w Kopačevie a najwięcej na Pelješcu.
Jak to mówią, czas to pieniądz, więc ja mam dużo czasu :) Chęci mniej, z różnych względów. Poza tym głównie używam fonu i pisanie epopei nie wchodzi w rachubę. Inną kwestią jest sposób spędzania czasu na wyjazdach. Nie ma co opisywać, dłużyzny, aż mi się chce z kina wyjść :D Ja nie zbieram informacji pod przyszłą relację, spędzam czas z godziny na godzinę. Choćby taki Advent, co tu opisywać? Kuhano vino i fritule :) Kogo interesuje gdzie można zjeść najlepsze fileki w Zagrzebiu? :lool:
Albo taka Mužilovčica. Co komu po nurkujących świniach turopoljskich czy wołach siedzących w bagnie po rogi? :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.03.2025 17:18

Aaa ok.

Jak mi wpadnie coś co napiszesz dla mnie nowego iz Hrvatska to zwykle sprawdzam, np najlepszy zawodnik :lol:
Teraz też zapodałeś i znów sprawdzam... Mužilovčica, na razie znalazłem na mapie :)
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 01.03.2025 19:22

Marlowe1994 napisał(a):(...) Co komu po nurkujących świniach turopoljskich (...)
Takie rarytasy to ze świecą...
Ale,
bez porządnego "połcia" boczku i słoninki ze sławońskich świnek oraz žmanskiego caprino z Chorwacji nie wyjeżdżam.
Kubki smakowe wchodzą w inny wymiar czasoprzestrzeni :lol:

Marlowe1994 napisał(a):(...) Jak to mówią, czas to pieniądz (...)
Mówią też, że ten kto spisywal słowa Franklina się przesłyszał.
I zapisał "time is money" zamiast "time is... honey" ;)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 02.03.2025 11:23

boboo napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):(...) Co komu po nurkujących świniach turopoljskich (...)
Takie rarytasy to ze świecą...
Ale,
bez porządnego "połcia" boczku i słoninki ze sławońskich świnek oraz žmanskiego caprino z Chorwacji nie wyjeżdżam.
Kubki smakowe wchodzą w inny wymiar czasoprzestrzeni :lol:

Marlowe1994 napisał(a):(...) Jak to mówią, czas to pieniądz (...)
Mówią też, że ten kto spisywal słowa Franklina się przesłyszał.
I zapisał "time is money" zamiast "time is... honey" ;)

A to piszesz o świnkach rasy Mangalica? Smaczna, dokładnie to chyba węgierska rasa, ale wiadomix, że Slavonija itd... :spoko: Turopoljska svinja to najstarsza chorwacka rasa, też bardzo smaczna. Zwierzaki żyją w Lonjsko Polje w stanie półdzikim,tak samo jak bydło i konie. Spotkania w naturze bywają zaskakujące, czasem wieje grozą :lool:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 02.03.2025 11:38

A o co były te pretensje, o co biegało ?? Przecież nagroda za Zagrzeb przyznana "Tak blisko, a tak daleko"

Marlowe1994 napisał(a):.... to prava Hrvatska.

Wygonili mnie tam 8) , to wchodzę tu, jak domokrążny sprzedawca odkurzaczy :lool:

desno to prawo, prawo to prawidłowo prosto, prosto to rawno, równo to rawnomjerno, a lewo to lewo .... uff.... wreszcie pasuje ... :lool:

.....
Ostatnio edytowano 02.03.2025 12:26 przez AdamSz, łącznie edytowano 3 razy
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 02.03.2025 11:41

AdamSz napisał(a):A o co były te pretensje, o co biegało ?? Przecież nagroda za Zagrzeb przyznana "Tak blisko, a tak daleko"

No tak :) Spoko, hvala lipa :oczko_usmiech:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 02.03.2025 11:51

Marlowe1994 napisał(a):A to piszesz o świnkach rasy Mangalica?
Nie wiem :oops:
Zapytam Bernarda, co tam jego śwagier w chlewikach trzyma.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.03.2025 18:17

AdamSz napisał(a):A o co były te pretensje, o co biegało ?? Przecież nagroda za Zagrzeb przyznana "Tak blisko, a tak daleko"

Te AdamSki ;) Pojechałbyś do tego Zagrzebia i się sam przekonał, a może i tych co nie byli jeszcze. Jako Samozwańcze Jury Cro.pl, pobiegałbyś po mieście, dowiedział się "o co biegało" i dał mu ostateczną recenzję :hut:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 02.03.2025 19:19

te kiero napisał(a):

Te AdamSki ;) Pojechałbyś do tego Zagrzebia i się sam przekonał, .... Jako Samozwańcze Jury Cro.pl, pobiegałbyś po mieście, dowiedział się "o co biegało" i dał mu ostateczną recenzję :hut:

Te, kieroWski ;) Nie po to jury obradowało dwa dni i dwie noce, żeby wystawiać jakieś chybioną nagrodę ;)

Nagroda uzasadniona. :) A co do tego Zagrzebia, który dla wielu cro turystów, jest "tak blisko, a tak daleko", to nie będę wymyślał tu jakiś wzniosłych tekstów. Pójdę na łatwiznę i przekleję, co tam o Zagrzebiu mówią internety

Cytuję: " ... Zagrzeb to piękne miejsce, wyglądające jak miniatura Wiednia. Wspaniałe zabytki, ulice bardzo schludne i zadbane. Ma prawdziwy klimat. Wieczorami mnóstwo możliwości rozrywki - od klubów nocnych po wystawy, spektakle teatralne i heppeningi ...." .... O !!!! :verryhappy:

.....
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 02.03.2025 21:35

AdamSz napisał(a):
Cytuję: " ... Zagrzeb to piękne miejsce, wyglądające jak miniatura Wiednia. Wspaniałe zabytki, ulice bardzo schludne i zadbane. Ma prawdziwy klimat. Wieczorami mnóstwo możliwości rozrywki - od klubów nocnych po wystawy, spektakle teatralne i heppeningi ...." .... O !!!! :verryhappy:

.....

Nie ma co cytować, trza jechać. Pójść raniutko na Dolac, kupić świeży kajmak i kiszonki :) W powrotnej drodze do apartmana zapodać običnu kavu i malo Karlovačko ;)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 30.05.2025 11:22

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Zagrzeb - czy warto jechać ? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone