Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Samolot Modlin - Zagrzeb

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ziemniak
Cromaniak
Samolot Modlin - Zagrzeb

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 29.05.2026 17:36

Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2026 22:07

Jak dla mnie oferta bez szału, ale dobrze, że jest. Może przez to LOT nie będzie szalał z cenami regularnymi.
W LOT można trafić promocję za 500pln z Chopina i w innych dniach niż poniedziałek-sobota. Jak ktoś z Wawy to odpada kwestia dojazdu, parkingu. Dla przyjezdnych jeden ciul.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 29.05.2026 23:43

Najbardziej cieszy mnie ta ekspansja w kierunkach włoskich, bo mam kilka planów zimowych, szczególnie Neapol chodzi mi po głowie.
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 30.05.2026 10:15

O Modlinie można dużo powiedzieć... mi po wielu latach przerwy w tym roku szykuje się lot do Aten na początku lipca. Wylot na weekend bez tracenia urlopu, w piątek (18:30-22:15). Powrót z niedzieli na poniedziałek (23:45-01:25). Do tego cena, niecałe 150 zł (FR) i 190 zł (W6).
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 30.05.2026 17:39

Wiele osób narzeka na Modlin, że ciasno i słabe warunki.

Ja osobiście zdecydowanie wolę Modlin od Okęcia: jest mniejsze, przytulne, szybko można wszystko załatwić, super oznakowane (w porównaniu z fatalnie oznakowanym Chopinem), tańsze parkingi.

Już nie mówiąc o fakcie, że w większości przypadków nie trzeba przejeżdżać przez zakorkowane Słoikowo, żeby do tego lotniska dojechać. :D

W dodatku trwa rozbudowa (blokowana dotąd przez część zarządu), po której terminal będzie prawie 2 razy większy.

A, no i kolej będzie za 2 lata pod sam terminal.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 30.05.2026 19:49

ziemniak napisał(a):O Modlinie można dużo powiedzieć... mi po wielu latach przerwy w tym roku szykuje się lot do Aten na początku lipca. Wylot na weekend bez tracenia urlopu, w piątek (18:30-22:15). Powrót z niedzieli na poniedziałek (23:45-01:25). Do tego cena, niecałe 150 zł (FR) i 190 zł (W6).

Bez własnego auta, z tego dworca, bo koło portu lotniczego to nie stało, jest problem gdziekolwiek dojechać w późnych godzinach wieczornych. Transport, powiedzmy do stolicy to minimum 200pln. Jeszcze długa droga przed nimi żeby nie konkurować choćby z terminalem tanich linii w Tiranie. Albo innym Pierdziszewie czy Płocku. Wielu się to zapewne podoba bo gubią się w większych miastach i obiektach.
Ciekawe jakie będzie obłożenie na te loty do Zagrzebia. Widać tu po tym forum, że to nie miejsce wakacyjne dla "miłośników" Chorwacji. Branie auta w Zagrzebiu i jazda nad morze, moim zdaniem bez sensu z uwagi na loty do Dubrownika, Zadaru, Splitu... Branie auta i zwiedzanie interioru cro? Nie Polacy z Modlina.
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 30.05.2026 22:57

Jestem bardzo ciekawy jak potoczy się historia tego połączenia. Jak powyżej dla kogoś kto chce się dostać nad morze argumentów raczej brak. Marek rozumiem, że masz blisko, ale z mojego punktu widzenia to brak jakichkolwiek zalet. W moim przypadku jedynie cena i termin. Cena parkingu nie powala, oficjalny parking P6 - 60 zł, za prywatne 100 zł (piątek 16:30 - poniedziałek 02:00).

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Samolot Modlin - Zagrzeb
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone