Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.06.2013 11:25

jara napisał(a):
hrupek666 napisał(a):Po co takie rzeczy wypisywać,3/4 osób na tym forum zagwarantowane 100% pogodą nad właśnie Bałtyk by pojechał a a nie do CRO :!:
I niech mi tu nikt nie wypisuje głupot że nie :mrgreen:

nie rozumiem tego zdania :(

Jara, musisz przez enigmę przepuścić :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 03.06.2013 11:26

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):
hrupek666 napisał(a):Po co takie rzeczy wypisywać,3/4 osób na tym forum zagwarantowane 100% pogodą nad właśnie Bałtyk by pojechał a a nie do CRO :!:

Jara, musisz przez enigmę przepuścić :mrgreen:

a Ty łapiesz, no bo po coś to hrupek666 napisał?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2013 11:29

jara napisał(a):

Gdyby nad Bałtykiem była pogoda pewna jak nad Adriatykiem 3/4 cromaniakow jechałoby nad Bałtyk. I nie mów , że nie.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 03.06.2013 11:29

ynka napisał(a):A gdzie się da, różne przyprawy kupuję, zwykły listek laurowy ma bardziej intensywny zapach po miesiącu niż nasz z Prymatu czy jeszcze czegoś tam...

Pytałam rzeczywiście z ciekawości, bo na większości przypraw jakie kupiłam w Cro jakoś większej różnicy nie odnotowałam, ale może jeszcze na te najlepsze nie trafiłam :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.06.2013 11:33

jara napisał(a):
a Ty łapiesz, no bo po coś to hrupek666 napisał?

Lata praktyki i obcowanie z prewencją dają mi małe pojecie o co kaman :) :)
Hrupek twierdzi, że jakbyś miał zagwarantowana pogodę nad Bałtykiem to wybrałbyś Bałtyk i nie pchał się nad Jadran :)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 03.06.2013 11:40

kinga35 napisał(a):
jara napisał(a):

Gdyby nad Bałtykiem była pogoda pewna jak nad Adriatykiem 3/4 cromaniakow jechałoby nad Bałtyk. I nie mów , że nie.

Jednak ktoś rozumie,wiedziałem że co do niektórych trzeba "DRUKOWANYMI LITERAMI PISAĆ" i jak zwykle ci sami maja jakiś problem.

Bocian napisał(a):Moim zdaniem, nie. Cro, to nie tylko pogoda.

Twoim zdaniem nie,moim zdaniem tak tym bardziej tacy co liczą się z wydatkami na wakacjach.

NAPISZ MI PO CO TAKA OSOBA JAK JA, MA JECHAĆ DO CRO JAK NIE DLA POGODY,JA NIE ZWIEDZAM TYLKO LENIUCHUJE.

WŚRÓD MOICH ZNAJOMYCH 90 PROCENT JEDZIE DLA POGODY WŁAŚNIE.I CI SAMI MÓWIĄ ŻE GDYBY NAD NASZYM BAŁTYKIEM BYŁY TAKIE TEMPERATURY CO TAM NIGDY BY NIE POJECHALI DO CRO.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 03.06.2013 11:43

A jak ktoś zwiedza i to bardzo dużo? A jak ktoś lubi takie, a nie inne widoki? A jak ktoś lubi tamtejszą kuchnię..? ;)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 03.06.2013 11:45

Aldonka napisał(a):
ynka napisał(a):A gdzie się da, różne przyprawy kupuję, zwykły listek laurowy ma bardziej intensywny zapach po miesiącu niż nasz z Prymatu czy jeszcze czegoś tam...

Pytałam rzeczywiście z ciekawości, bo na większości przypraw jakie kupiłam w Cro jakoś większej różnicy nie odnotowałam, ale może jeszcze na te najlepsze nie trafiłam :)

Ja znam takich co to do kraju przywożą przyprawę do ryb vegety, bo w Polsce takiej nie ma.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 03.06.2013 11:47

razpol napisał(a):A jak ktoś zwiedza i to bardzo dużo? A jak ktoś lubi takie, a nie inne widoki? A jak ktoś lubi tamtejszą kuchnię..? ;)

Fakt ,ale jak jest 18 st pada deszcz ,wieje to nie to samo :!:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 03.06.2013 11:52

hrupek666 napisał(a):Jednak ktoś rozumie,wiedziałem że co do niektórych trzeba "DRUKOWANYMI LITERAMI PISAĆ" i jak zwykle ci sami maja jakiś problem.

Ja nie mam problemu i nie musisz do mnie pisać drukowanymi literami, wystarczy w miarę poprawnie stylistycznie. :D
Jeździłem nad Bałtyk 11 lat, 6 razy w roku. Pojechałem raz do Cro i będę teraz jeździł tam.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 03.06.2013 11:55

hrupek666 napisał(a):
Aldonka napisał(a):

Ja znam takich co to do kraju przywożą przyprawę do ryb vegety, bo w Polsce takiej nie ma.

Różne są zboczenia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A tak na poważnie, to ja mało generalnie kompatybilna z kuchnią jestem więc i przyprawy tu czy tam tak jakoś podobne do siebie są :D
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 03.06.2013 11:57

ynka napisał(a):
Aldonka napisał(a):
ynka napisał(a):I Ajvar i olwki, oliwe z oliwek, wino, Cedevite Go, sól (wystarcza mi na cały rok) :D

Uważaj, żeby od Ajvaru cellulitu nie dostać. Piętnujesz Raul73, że zabiera swoje ulubione fasolki czy pulpety w słoiku, a sama wieziesz do domu słoiki z aivarem. Naiwnie rozumiem wierzysz, że w nich nie ma ani grama chemii? Brawo.

Naiwna nie jestem, jem najwyżej jedną łyżkę do obiadu, to proporcjonalnie do takiego obiadku z Sokołowa na pewno znacznie mniej.

ynka, ajvar to samemu można zrobić i zawekować na wiele miesięcy, po co taki z chemią z Cro wozić ?
Nie pomyślałaś ?

Pasztetu samodzielnie wyprodukować nie potrafię, więc zajadam się tym nafaszerowanym chemią, ale ajvar ? :roll:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.06.2013 12:04

hrupek666 napisał(a):
WŚRÓD MOICH ZNAJOMYCH 90 PROCENT JEDZIE DLA POGODY WŁAŚNIE.I CI SAMI MÓWIĄ ŻE GDYBY NAD NASZYM BAŁTYKIEM BYŁY TAKIE TEMPERATURY CO TAM NIGDY BY NIE POJECHALI DO CRO.

Nie moja to wina, że masz takich znajomych i mogę ci tylko współczuć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I nie krzycz :) Tu głuchych raczej nie ma :)
Pogoda to dla mnie tylko jeden element, oprócz tego jest morze w którym spędzam powiedzmy połowę czasu "plażowego", jedzenie, wino, piękne widoki, brak ogromnej ilości rodaków na plaży.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.06.2013 12:05

Iwona75 napisał(a):ynka, ajvar to samemu można zrobić i zawekować na wiele miesięcy, po co taki z chemią z Cro wozić ?
Nie pomyślałaś ?

Jest jeden warunek. Że uzyska się identyczny smak.
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 03.06.2013 12:11

Bocian napisał(a):
Iwona75 napisał(a):ynka, ajvar to samemu można zrobić i zawekować na wiele miesięcy, po co taki z chemią z Cro wozić ?
Nie pomyślałaś ?

Jest jeden warunek. Że uzyska się identyczny smak.

Mój jest taki jakim częstowały nas chorwackie rodziny u których bywaliśmy. Robiony przez chorwackie panie domu. Od nich się tego nauczyłam i taki nam smakuje.
Jaki jest ten ze sklepu nie wiem, bo nigdy go nie próbowałam :wink:

Ale skoro ynka dodaje do posiłku tylko łyżkę, to pewnie sporo chemi w sobie ma....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.