Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.05.2008 09:26

stypkaa napisał(a):Ja wyjeżdżam do Chorwacji już w piątek rano.

Szczęśliwej podróży - a mięsko w słoikach już jest :wink: - bo mało czasu zostało na wekowanie :P :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2008 09:30

Sorki, ale jak czytam te "porady" czy "opinie" to jedno mi tylko do głowy przychodzi - ta dyskusja "brać czy nie brać" to nic innego jak sra....e w banie.
Każdy jedzie jak mu pasuje, śpi gdzie chce, je co mu pasuje i nikomu innemu nic do tego !!!
Nie ma nic złego zarówno zabieraniu żarcia jak i nie zabieraniu.
A krytykowanie ludzi za coś takiego to można o kant d.......;-)

Do "krytyków" tematu - pamietajcie jeszcze o tym, że na wakacje jeżdzą ludzie o różnym budżecie. Niektórzy musza się liczyć z kosztami. A to, że nie stać ich na knajpy itp. w niczym tym ludziom nie ujmuje.
Znam masę osób, którzy na taki wyjazd muszą z trudem oszczędzać (i to kosztem wielu wyrzeczeń) przez cały rok. Dla takich osób taganie żarcia z kraju to istotny element w budżecie wyjazdu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.05.2008 09:58

FUX napisał(a):Zawsze można zmienić restauracje...

Dwa tygodnie wakacji to za krótki okres na szukanie restauracji gdzie smaczniej można zjeść :P

A z kempingów do miasta na obiad to cała wyprawa, trzeba się wykąpać po plaży, wystroić w "ciuchy" - bo przecież w samym stroju kąpielowym do restauracji wejść nie można.

Jedni wolą swoje "żarełko" - inni lubią jeść w restauracjach i niech każdy robi jak lubi :P :lol: :papa:
stypkaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stypkaa » 27.05.2008 10:04

Janusz Bajcer napisał(a):
stypkaa napisał(a):Ja wyjeżdżam do Chorwacji już w piątek rano.

Szczęśliwej podróży - a mięsko w słoikach już jest :wink: - bo mało czasu zostało na wekowanie :P :papa:

Hmm, to nie ja napisałam, że wyjeżdzam w piątek rano, tylko Obione :) Chociaż teraz jak spojrzałam to tak wygląda jakbym ja to napisała, źle skopiowałam jego wypowiedź :)
My wyjeżdżamy 5go czerwca, więc jeszce mam trochę czasu na zrobienie weków. I właśnie się do tego przymierzam :))
Dzięki i też pozdrawiam :)
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 27.05.2008 10:07

Piotrek B napisał(a):Każdy jedzie jak mu pasuje, śpi gdzie chce, je co mu pasuje i nikomu innemu nic do tego !!!
Nie ma nic złego zarówno zabieraniu żarcia jak i nie zabieraniu.

To jest tzw. oczywista oczywistość :wink: i święta racja :!:

Piotrek B napisał(a):Do "krytyków" tematu - pamietajcie jeszcze o tym, że na wakacje jeżdzą ludzie o różnym budżecie. Niektórzy musza się liczyć z kosztami. A to, że nie stać ich na knajpy itp. w niczym tym ludziom nie ujmuje.
Znam masę osób, którzy na taki wyjazd muszą z trudem oszczędzać (i to kosztem wielu wyrzeczeń) przez cały rok. Dla takich osób taganie żarcia z kraju to istotny element w budżecie wyjazdu.

Tu oczywiście też masz rację. Ale nie raz się już czytało, że jak ktoś nie ma kasy to niech siedzi na swojej wsi i nie robi wsi z CRO bo wiezie ze sobą ryż czy konserwę.
A każdy, nawet ten co zarabia np 1500 na rękę, jeśli ma taką potrzebę ma prawo zobaczyć coś jeszcze oprócz własnej "wsi" i ewentualnie zimnego Bałtyku.......

A jeszcze a propos wekowania...... u mnie już i bigosik i klopsiki zawekowane czekają na 'start' :D
stypkaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stypkaa » 27.05.2008 10:08

Kończąc już temat, przynajmniej z mojej strony, dziękuję wszystkim tolerancyjnym cromaniakom za fachowe porady :))
A tym krytykującym życzę trochę więcej wyrozumiałości i empatii :))

Wszystkim zaś życzę NIEZAPOMNIANEGO URLOPU :) (sobie też ;)) )
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2008 10:18

kulka53 napisał(a):..... Ale nie raz się już czytało, że jak ktoś nie ma kasy to niech siedzi na swojej wsi i nie robi wsi z CRO bo wiezie ze sobą ryż czy konserwę.....

Też czytałem takie "rewelacyjne" stwierdzenia naszych "elyt turystycznych"
Zazwyczaj te "elyty" robią większą "wiochę" za granicą niż Ci od ryżu ;-)
Pozdrav
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 27.05.2008 10:31

Piotrek B napisał(a):Też czytałem takie "rewelacyjne" stwierdzenia naszych "elyt turystycznych"

Tu 3 przykładowe cytaty na ten temat z 'innego forum' :wink:
Co prawda nie o CRO, ale nie szkodzi :wink:

Ja tam jak wsiok bez pieniędzy nie jeżdżę jak ty. Jak się nie ma kasy to się z wiochy nie wyjeżdża .

Facet ja nie prostak tylko mnie wnerwiają goście co wyzywają ludzi co siedzą na basenach termalnych od plastikowych ludzików i od sfołoczy ciekawe czy masz tyle kasy jak oni i cię stać na wykupienie choć 3 godzin na basenie jak ci tak nie pasuje to

radzę ci koleżko podjechać pod AQUA CITY POPRAD i papatrzeć na parking jakie gabloty stoją , Audi Q7 , BMW E-90 . Takżę koleś przemyśl czasami hasło w stylu "Sfołocz" bo sfołocz nie jeździ takimi gablotami.

Bez komentarza.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2008 10:51

Błehehehe a ja zabiorę ze sobą łuk syna i będę polował na kurczaki czy kaczki :lool: co to sobie luzem biegają przy drodze 8) :lol: Ciekawe czy to będzie "wiocha" czy sport :lool:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 27.05.2008 11:11

aż mi głupio, bo przedwczoraj jadłem kaszankę ... kim ja więc jestem? kim? :roll:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2008 11:16

Krystof trza ją było kawiorem zaprawić i byłoby ok a tak :?: :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2008 11:24

Krystof napisał(a):aż mi głupio, bo przedwczoraj jadłem kaszankę ... kim ja więc jestem? kim? :roll:

Toś mnie załamał :-( Bo ja jadłem 2 tygodnie temu i to z grila :-) a nie z wypasionego piekarnika czy innej kuchenki ;-)
Ale nie martw sie jest już nas dwóch ;-)
Przyznam się bez bicia, że kiedyś w HR zupke Knorra (przywieziona z RP) ukradkiem zalałem wrzatkiem i zjadłem :-)

Lesiu - a z tym łukiem to "wiocha" a nie sport.
Sport to by był jakbyś ten łuk kupił w HR a nie targał go ze sobą z RP :-) :-) :-) ;-)

Pozdrav ;-)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2008 11:37

Piotrek_B napisał(a):...
Lesiu - a z tym łukiem to "wiocha" a nie sport.
Sport to by był jakbyś ten łuk kupił w HR a nie targał go ze sobą z RP :-) :-) :-) ;-)

Pozdrav ;-)

No ale skoro go już mam... :roll: to może warto targać go ze sobą ... :?: ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2008 11:47

Leszek Skupin napisał(a):....No ale skoro go już mam... :roll: to może warto targać go ze sobą ... :?: ;)

Lesiu nie rób "wiochy" - z drzewem do lasu bedziesz jechał, kupisz łuk w HR i wtedy będziesz TRENDY, DZEZI, COOL (niepotrzebne skreślić) :-) :-) :-)
Pozdrav ;-)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.05.2008 11:49

A niby co... w Cro kupię łuk od ręki na straganie z rakiją :?: :lol: bo może jednak nie :!: i co wtedy zapiję się i umrę z głodu ... :roll: :lool:

P.S. To dopiero będzie "wiocha" :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.