Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

zieloma karta jadąc przez Neum

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 17.06.2008 07:44

Jacy32 napisał(a):Pytam o cene ZK na granicy Cro BiH i czy mozna kupic na jeden dzien

Znajomy chciał kupić na Slovenskim Brodzie - była droga - już nie pamiętam dokładnie ale ca' 300 PLN min. miesiąc.

Pozdrav.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2008 08:23

Jacy32 napisał(a):Pytam o cene ZK na granicy Cro BiH i czy mozna kupic na jeden dzien

A nie prościej to zrobić w Polsce ?
Większość towarzystw ubezpieczeniowych wystawia ZK za free
Jacy32
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacy32 » 17.06.2008 13:15

Witam ponownie

Za dwie godziny wyjezdzam do CRO bez ZK
Odpowiadamna na pytanie czy prosciej w PL - pewnie tak ale mam w tow.MTU a tam jesli nie zgłosisz przy zawieraniu umowy o ZK to pozniej NIE MA TAKIEJ OPCJI ich propozycja -skorzystaj z konkurencji super co .
oddzielnie u nas tez drogo wiec BiH jako plan jednodniowej wycieczki raczej odpada szkoda.chyba ze uda sie wjechac , moze przez NEUM .

pozdrawiam
jadi
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadi » 19.01.2009 14:08

Witam wszystkich,

właśnie planuję swój pierwszy wyjazd do cro i mam podobny problem co Jacy32- OC i AC w MTU. Pani grzecznie poinformowała mnie, że jeśli przy zawieraniu polisy OC nie powiedziałem że chcę ZK to nie ma opcji 'dokupienia', mam poczekać aż polisa się skończy i wtedy przy ponawianiu poprosić o ZK, szkoda tylko że polisa kończy się w listopadzie. Dla mnie jest to chore i niezrozumiałe, tym bardziej że koszt ZK na rok to 15zł :!: Ale skąd mogłem wiedzieć... Więc chyba nici z wycieczki do Dubrovnika :( Uważajcie więc na ten fakt przy wybieraniu MTU...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.01.2009 14:28

Wsiadasz na prom w Ploce i wysiadasz w Trpanju - Dubrovnik stoi otworem a przy okazji zobaczysz Peljesać :wink:
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 19.01.2009 18:02

W 2005 "najkrótsza" ZK była na tydzień za 20 Ojro do kupienia w drodze do Medjugorje na przejściu w Metkovic - baraki po prawej - oczywiście wszyscy mundurowi na granicy nic o tym nie wiedzą
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 19.01.2009 18:18

jadi napisał(a):Witam wszystkich,

właśnie planuję swój pierwszy wyjazd do cro i mam podobny problem co Jacy32- OC i AC w MTU. Pani grzecznie poinformowała mnie, że jeśli przy zawieraniu polisy OC nie powiedziałem że chcę ZK to nie ma opcji 'dokupienia', mam poczekać aż polisa się skończy i wtedy przy ponawianiu poprosić o ZK, szkoda tylko że polisa kończy się w listopadzie. Dla mnie jest to chore i niezrozumiałe, tym bardziej że koszt ZK na rok to 15zł :!: Ale skąd mogłem wiedzieć... Więc chyba nici z wycieczki do Dubrovnika :( Uważajcie więc na ten fakt przy wybieraniu MTU...

A co za problem żeby kupić ZK w innym TU jeszcze w PL:?:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

zieloma karta jadąc przez Neum - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone