Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ZEN- karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
skrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skrzys » 11.08.2022 08:21

skrzys napisał(a):A w Revolucie do 800 zł/m-c

Wypłata z bankomatów zen v revolut do 700 eur/m-c
do 1 600 zł/m-c
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 11.08.2022 08:49

Myślałem o przejściu na ZEN, jednak karty używam zazwyczaj 2 razy w roku na wyjazdach więc mija się z celem bo w ZEN jest opłata miesięczna. W R mam jednak za friko a i karta fizyczna również darmowa (a nie jak ktoś pisał 25zł) więc w moim wypadku R wygrywa jednak zdecydowanie.
Kerad n
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kerad n » 14.08.2022 11:51

skrzys napisał(a):
skrzys napisał(a):A w Revolucie do 800 zł/m-c

Wypłata z bankomatów zen v revolut do 700 eur/m-c
do 1 600 zł/m-c

W Erste Bank prowizja bez względu na kwotę, kartę 28 kun
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 15.08.2022 17:23

Różnica w kursie Zen do kursu w kantorze gdzie wybrałem 1000 kun to ponad 5gr. Zdecydowane zdzierstwo. Płatność za autostrade bez najmniejszych problemów. Ściągnięte kuny.
skrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skrzys » 15.08.2022 21:35

dziś wybierane w Umag 1000kn w zagrebaćka Bank i prowizja banku 35kn
skrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skrzys » 23.06.2023 08:38

Witam ZEN-owiczów, ktoś już korzystał w tym roku z Zena w Cro? jak bankomaty podchodzą do tego? czy są jakieś bankomaty bezprowizyjne dla ZEN?
skrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skrzys » 23.07.2023 19:22

Pozdrawiam wszystkich aktualnie przebywających w CRO. Jak tam używanie ZENa? Może w któryś bankomatach z Zena nie ma dodatkowych opłat???
robertpeti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertpeti » 23.07.2023 22:49

A dlaczego chcecie wyplacac tu euro a nie przywiezc ze soba albo placic karta. Po co te ceregiele. Sciagaja teraz wszedzie po 5 euro za obsluge bankomatu bez roznicy jaka karta w uzyciu. Testowalem karty bez prowizji to wiem.
skrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skrzys » 21.02.2025 21:02

Jakieś to rozwiązanie jest wziąć gotówkę euro ze sobą a płacić większość Zenkiem. Gdzie się nie da to gotówka
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.02.2025 21:48

skrzys napisał(a):Jakieś to rozwiązanie jest wziąć gotówkę euro ze sobą a płacić większość Zenkiem. Gdzie się nie da to gotówka

Zbierać się z odpowiedzią przez półtora roku...Musi być bardzo przemyślana. :spoko: :ganja:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.02.2025 22:15

Bravik napisał(a):...
Zbierać się z odpowiedzią przez półtora roku...Musi być bardzo przemyślana. :spoko: :ganja:

Ach Bravik. Krutom mówił mi że inteligenty facet jesteś. A jeśli mądry Krutom tak mówi to musi tak być.
To nie lokowanie produktu i nie jestem pracownikiem tego banku. Santander ma konto wielowalutowe. Euro, dolary, korony czeskie, franki szwajcarskie. Płacisz kartą i ściągają tyle ile wydałeś. Bez prowizji, przewalutowań i innych ukrytych dziwactw.
Pewno w innych bankach też są takie opcje.
skrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skrzys » 22.02.2025 08:15

Bravik napisał(a):
skrzys napisał(a):Jakieś to rozwiązanie jest wziąć gotówkę euro ze sobą a płacić większość Zenkiem. Gdzie się nie da to gotówka

Tak jakoś wyszło :-) a w związku z tym co wg was jest najlepsze tzn jaka karta wielowalutowa? Oczywiście sprawdzona w bojach z chorwackimi bankomatami :-)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 22.02.2025 09:25

Używam Mastercard od żubra, z tym że nie walczę z bankomatami :)
Ostatnio edytowano 22.02.2025 11:15 przez Marlowe1994, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2025 11:10

romuald22 napisał(a):
Bravik napisał(a):...

Ach Bravik. Krutom mówił mi że inteligenty facet jesteś. A jeśli mądry Krutom tak mówi to musi tak być.
To nie lokowanie produktu i nie jestem pracownikiem tego banku. Santander ma konto wielowalutowe. Euro, dolary, korony czeskie, franki szwajcarskie. Płacisz kartą i ściągają tyle ile wydałeś. Bez prowizji, przewalutowań i innych ukrytych dziwactw.
Pewno w innych bankach też są takie opcje.

Rencyma i nogamy podpisuję się pod tym, że Tomek to mądry gość.

A co do ruchów walutowych - od wielu lat mam wielowalutowego Mastercarda w Pekao SA. Kursy praktycznie takie same jak w kantorach internetowych. Tyle tylko, że ogarnia jedynie podstawowe waluty. Ale coś za coś. Jako że to dodatkowe konto, ważne, żeby warunki na darmowe konto były jak najlżejsze. Tu wystarczy 500 PLN comiesięcznego zasilenia i jedna płatność kartą lub blikiem. Dlatego też w przypadku innych walut podpieram się zarówno Revolutem jak i ZEN-em. Warto mieć alternatywę. No i trochę gotówki wypłaconej w kraju, bo praktycznie bezkosztowo. Również daleki jestem od lokowania czegokolwiek.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

ZEN- karta wielowalutowa - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone