Widok z Zaostrogu.
Na Pelješac

Na wyspę Hvar

.png)
Przecież nie musisz nim jeździć do końca życiakai_30 napisał(a):Cudowne widoki! Strasznie bym chciała zobaczyć lodowiec z bliska, ale niestety, trasy wysokogórskie pozostaną chyba w strefie marzeń, mam duży samochód z maleńkim silniczkiem, na każdym wzniesieniu mam wrażenie, że nie podoła

.png)
gusia-s napisał(a):Przecież nie musisz nim jeździć do końca życiakai_30 napisał(a):Cudowne widoki! Strasznie bym chciała zobaczyć lodowiec z bliska, ale niestety, trasy wysokogórskie pozostaną chyba w strefie marzeń, mam duży samochód z maleńkim silniczkiem, na każdym wzniesieniu mam wrażenie, że nie podoła![]()
.png)

smoki3 napisał(a):Witam gdzie ten Zaostrog?
kai_30 napisał(a):gusia-s napisał(a):Przecież nie musisz nim jeździć do końca życiakai_30 napisał(a):Cudowne widoki! Strasznie bym chciała zobaczyć lodowiec z bliska, ale niestety, trasy wysokogórskie pozostaną chyba w strefie marzeń, mam duży samochód z maleńkim silniczkiem, na każdym wzniesieniu mam wrażenie, że nie podoła![]()
No nie muszę, ale trochę jeszcze pojeżdżę, bo autko ma niecałe trzy lata, a przez Austrię jedziemy w tym roku, więc teoretycznie okazja by była, żeby odbić w góry, a w praktyce wiem, że się nie odważę, bo 75 koni z pełnym obciążeniem to trochę słabo
piotrf napisał(a):Piękne widoki i fajny męski , górski spacer do lodowca, co do wiekowej kolejki - lubię takie doświadczenia . . .
Pozdrawiam
Piotr
.png)

.png)

.
.
..png)
Pasażerowie udają się od razu do wagonu piętrowego (u nas „piętrusy” to obecnie rzadkość).
Nasza kwatera jest naprzeciw kościoła. Okazuje się, że akurat za chwilę ma rozpocząć się msza pogrzebowa i samochody żałobników zajęły za zgodą właściciela miejsca parkingowe.
.png)

Piter_M napisał(a):Dawigs napisał(a):Na szlaku trafiamy na ostatnią tabliczkę.
To jest rok w którym my tam byliśmy, ciężko w to uwierzyć![]()
Piter_M napisał(a):Dawigs napisał(a):na futurystycznym pojeździe skończywszy.
A tu nic się nie zmieniło ... pomarańczowy KTM jak stał tak stoi i dzisiaj
maslinka napisał(a):Taka podróż pociągiem to świetna atrakcja i urozmaicenie wakacjiPamiętam, że Makłowicz mówił o tym w jednym ze swoich programów.
Widokowa jest ta trasa?
Katerina napisał(a):No, i już w Chorwacji![]()
Katerina napisał(a): DawigsPasażerowie udają się od razu do wagonu piętrowego (u nas „piętrusy” to obecnie rzadkość).
Ja je widuję jedynie na stacji Iława Główna w drodze z Gdańska do WarszawyJeszcze niedawno kursowały jakieś regionalne na Hel, ale nie wiem, czy jeszcze funkcjonują .
Katerina napisał(a): Fajny ten pociąg dla aut, był tam jakiś "Wars"?![]()
Katerina napisał(a): DawigsNasza kwatera jest naprzeciw kościoła. Okazuje się, że akurat za chwilę ma rozpocząć się msza pogrzebowa i samochody żałobników zajęły za zgodą właściciela miejsca parkingowe.
Zdarzało się to częściej?Pamiętam z dzieciństwa wakacje z rodzicami w Szczyrku - obok naszej kwatery codziennie przechodziły kondukty - z orkiestrą dętą i "Marszem pogrzebowym"
![]()
Właściwie nic więcej nie zapamiętałam z tamtego lata
.png)

. Przy a w zasadzie na plaży w cieniu drzew jest plac zabaw dla dzieci..png)
Dawigs napisał(a):Piter_M napisał(a):Dawigs napisał(a):Na szlaku trafiamy na ostatnią tabliczkę.
To jest rok w którym my tam byliśmy, ciężko w to uwierzyć![]()
Mocno się zmieniło przez 4 lata. Może wrzucisz zdjęcie z 2015
![]()
Paradoks jest taki że teraz lodowiec będzie się topił pod górę.
.png)

travel napisał(a):Ach Zaostrog![]()
Tam spędziłam moje pierwsze chorwackie wakacje 20 lat temu
.Piter_M napisał(a):Tu są zdjęcia z 2015 roku:
…
Widać, że lodowiec teraz jest już dużo mniejszy.
Powrót do Nasze relacje z podróży