sito_zabrze napisał(a):Jechałeś przepisowo ?
Spokojnie da się Czechy bez zbędnego przekraczania prędkości przejechać w 2 godziny, jeżeli nie robi się postoju. Mowa o przejeździe Ostrava-Mikulov.
mar00ha
.png)
sito_zabrze napisał(a):Jechałeś przepisowo ?
.png)
.png)
birkin napisał(a):Mam pytanko. Od którego momentu zaczynają się płatne autostrady w czechach jadąc naszą A1 od strony Gliwic? Wyjeżdżam 12.07 ale winietę mam od 13.07 i nie wiem czy muszę czekać do północy żeby przekroczyć granicę polska- czechy czy mogę troszkę wcześniej wjechać za granicę?
.png)
szaki17 napisał(a):Płatna autostrada zaczyna się za Ostravą, nie radzę jechać przez Czechy bez ważnej winiety, bardzo boli ich "pokuta" , a mocno tego pilnują .
Ale jest ryzyko, jest zabawa
.png)
birkin napisał(a):szaki17 napisał(a):Płatna autostrada zaczyna się za Ostravą, nie radzę jechać przez Czechy bez ważnej winiety, bardzo boli ich "pokuta" , a mocno tego pilnują .
Ale jest ryzyko, jest zabawa
Winietę mam tylko ważną od północy 13.07. Czyli mogę wjechać do Czech przed północą, ważne aby na autostradę wjechać po północy, tak?
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
DorotaF napisał(a):Wiem, że możecie odesłać do lupki ale przy takiej ilości postów ciężko nam się zdecydować. Mam nadzieję, że Ci co jechali w tym roku lub w latach poprzednuch pomogą w podjęciu decyzji gdyż jedziemy 1 raz i jest dla nas to obce. Wiem też ze opini pół na pół ale może jednak pomożecie. Mamy apartament w Pakostane od 16.07 (niedziela). Wyruszamy z Łodzi. Którą trasę wybrać przez Słowenię czy Węgry. Nie chodzi o koszt a o czas przejazdu i wygodę jazdy. Z racji, że wiem, że to weekend - najgorszy czas - najbardziej boimy się korków i stania godzinami w upale. I o której z waszego doświadczenia najlepiej wyruszyć? Będę wdzęczna za pomoc i rzeczowe odpowiedzi.
.png)
DorotaF napisał(a):Wiem, że możecie odesłać do lupki ale przy takiej ilości postów ciężko nam się zdecydować. Mam nadzieję, że Ci co jechali w tym roku lub w latach poprzednuch pomogą w podjęciu decyzji gdyż jedziemy 1 raz i jest dla nas to obce. Wiem też ze opini pół na pół ale może jednak pomożecie. Mamy apartament w Pakostane od 16.07 (niedziela). Wyruszamy z Łodzi. Którą trasę wybrać przez Słowenię czy Węgry. Nie chodzi o koszt a o czas przejazdu i wygodę jazdy. Z racji, że wiem, że to weekend - najgorszy czas - najbardziej boimy się korków i stania godzinami w upale. I o której z waszego doświadczenia najlepiej wyruszyć? Będę wdzęczna za pomoc i rzeczowe odpowiedzi.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi