Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje na wyspie - raczej południe

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 18.12.2006 21:40

Że też musicie drażnić człowieka ...... a do wakacji jest jeszcze sporo czasu. Ładnie, wszystko ładne i cudne. Jest tylko jeden problem, ja nie jeżdzę na wyspy bez stałego połączenia z lądem. Tak jakoś, sam nie wiem dlaczego ale chyba z powodu "uwiązania" na ograniczonym terytorium. Może w tym roku tzn. 2007 r. wybiorę sie gdzieś dalej, tak przed siebie, ... do nikąd. Najbardziej podoba mi sie jak jadę i nie wiem gdzie. Zatrzymuję się tam gdzie akurat jest dla mnie najlepiej. ( czyli ..... KRK) :D :D
pietro
Cromaniak

Postnapisał(a) pietro » 18.12.2006 21:56

na Hvarze jeszcze nie byłem za to Bracz z czystym sumieniem polecam-wyspa o nieograniczonych możliwościach-i nie musi być to koniecznie osławiony i zatłoczony Bol-choć wart zobaczenia,odpoczywaliśmy w roku 2005 w miasteczku Postira na północnej stronie wyspy u małżenstwa polsko-chorwackiego-termin lipiec -cena 40 euro za rodzinkę 2+2,co do cen na wyspie to wydają sie w miare normalne-sa także supermarkety
ogólnie pobyt super udany !!
uboot
Odkrywca

Postnapisał(a) uboot » 19.12.2006 07:03

rich72 napisał(a):Ivan Dolać 26 sierpnia do 2 września 30 Euro z wliczoną taksą za apartament 3 osobowy (2 osoby dorosłe + córa 4 latka) około 70 m. do plaży do morza 30 m. Różnic cenowych w sklepach nie odnotowałem pomiędzy Zivogosce Porat a Ivan Dolac.

Witaj rich72, możesz mi podać namiary na ten apartament lub napisać coś więcej o nim na maila (adres masz w moim poście na początku temat)? Czuję, że Ivan Dolac może stac sie moim miejscem docelowym na wakacje AD 2007.
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 19.12.2006 07:54

uboot napisał(a):Czuję, że Ivan Dolac może stac sie moim miejscem docelowym na wakacje AD 2007.

Też tak czuję, ale może będę tam tylko tydzień a wcześniej lub później Czarnogóra. :) Jeszcze tam pozostało mi duzo do zwiedzania. :wink:
new leaf
Podróżnik

Postnapisał(a) new leaf » 22.12.2006 20:20

uboot napisał(a):
rich72 napisał(a):Ivan Dolać 26 sierpnia do 2 września 30 Euro z wliczoną taksą za apartament 3 osobowy (2 osoby dorosłe + córa 4 latka) około 70 m. do plaży do morza 30 m. Różnic cenowych w sklepach nie odnotowałem pomiędzy Zivogosce Porat a Ivan Dolac.

Witaj rich72, możesz mi podać namiary na ten apartament lub napisać coś więcej o nim na maila (adres masz w moim poście na początku temat)? Czuję, że Ivan Dolac może stac sie moim miejscem docelowym na wakacje AD 2007.

No własnie ..podaj namiary na ten apartamen w JD.
pozd
uboot
Odkrywca

Postnapisał(a) uboot » 23.12.2006 21:32

A jak wyglądały ceny za przeprawy promowe w szczycie na trasie Split - Stary Hrad? Pamieta ktoś ile musiał wyłożyć kasiurki? A jak to wyglądało na linii z Drvenika na Sućuraj? Byłem teraz na stronie Jadrolinji ale nie mają obecnie cen na tzw. high season :(
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 23.12.2006 21:51

Nie byly zbyt drogie, np. z DRVENIKA DO SUCURAJA ok. 140 zl pl; płatne w euro, lub w kunach, za samochód + 4 osoby / 2+2/. :lol:
uboot
Odkrywca

Postnapisał(a) uboot » 24.12.2006 07:48

majeczka napisał(a):Nie byly zbyt drogie, np. z DRVENIKA DO SUCURAJA ok. 140 zl pl; płatne w euro, lub w kunach, za samochód + 4 osoby / 2+2/. :lol:

Dzięki "majeczka" - dam radę... :D
Ryszard_K
Cromaniak

Postnapisał(a) Ryszard_K » 24.12.2006 20:35

2 dusze + auto
Split - Stari Grad 320 Kn
Sucuraj - Drvenik 110 Kn
uboot
Odkrywca

Postnapisał(a) uboot » 27.12.2006 06:02

Święta minęły więc czas wziąć się do konkretów! Daję sobie jeszcze tydzień na podjęcie ostatecznej decyzji co do miejsca pobytu w czasie wakacji.Ale na pewno Hvar! Może w tym czasie ktoś zaproponuje jeszcze inne mieścinki czy wioski na Hvarze?Mnie do cywilizacji szczególnie nie goni, mam jej dość na codzień więc nawet "zapadła dziura" może wchodzić w rachubę. Może Sucuraj? Na mapie od strony południowej zalazłem jeszcze: Lusica, Groin Dolac, Sveta Nedjelja, Dubovica - może ktoś z Was był tam. A co widział i co słyszał niechaj tutaj nam opowie... :D
lemnos
Turysta

Postnapisał(a) lemnos » 28.12.2006 12:41

new leaf napisał(a):
uboot napisał(a):

Również prosze o namiary, pozdrawiam lemnoss
rich72
Cromaniak

Postnapisał(a) rich72 » 28.12.2006 12:48

lemnos napisał(a):
new leaf napisał(a):
uboot napisał(a):

Również prosze o namiary, pozdrawiam lemnoss

szukać ludziska szukać :wink:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=140 ... r&start=15
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.12.2006 16:38

rich72 napisał(a):szukać ludziska szukać :wink:

Powtórzę za richem: szukać ludziska szukać i dodam instrukcję :wink:
http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
uboot
Odkrywca

Postnapisał(a) uboot » 28.12.2006 18:24

Dla wszystkich pragnących skorzystać z adresów mailowych od "rich72" - maile niestety nie dochodzą, wracają "zwrotki" trzeba dzwonić, to chyba jedyna możliwość kontaktu z właścicielami apartamentu.
rich72
Cromaniak

Postnapisał(a) rich72 » 28.12.2006 20:10

niestety - taką dostałem wizytówkę - ja na Hvar trafiłem "w ciemno" po wcześniejszym pobycie w Zivogosce i znalazłem tego apartmana osobiście więc nie sprawdzałem meili. Pozostaje jeszcze posłać na mobila sms-a z prośbą o działający kontakt meilowy lub w ten sposób próbować dokonać wstępnej rezerwacji. :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wakacje na wyspie - raczej południe - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone