.png)
.png)
.png)
tranquilo napisał(a):Zawsze jeździłem przez Węgry do Redics i potem na Mursko.
Z uwagi na to że tam za Mursko coś kopią, postanowiłem odbić na Letenye.
.png)
W.W. napisał(a):Tu masz optymalna trasę z ominięciem Słowenii.
https://goo.gl/maps/QEJAHnEFMhEV3XBg7
.png)
Chris_M napisał(a):Nadeszły wakacje i Słoweńcy jedyną drogę prowadzącą do przejścia granicznego Mursko Sredisce, rozkopali tuż przed tym przejściem.
Czysty zbieg okoliczności?
.png)
vin napisał(a):Chris_M napisał(a):Nadeszły wakacje i Słoweńcy jedyną drogę prowadzącą do przejścia granicznego Mursko Sredisce, rozkopali tuż przed tym przejściem.
Rzuciłbyś proszę więcej światła na ten temat? Na stronach Prometu nie ma żadnego info o robotach na drodze 109. Chodzi o jakieś prace między przejściem a faktyczną granicą na rzece?
.png)
Chris_M napisał(a):vin napisał(a):Chris_M napisał(a):Nadeszły wakacje i Słoweńcy jedyną drogę prowadzącą do przejścia granicznego Mursko Sredisce, rozkopali tuż przed tym przejściem.
Rzuciłbyś proszę więcej światła na ten temat? Na stronach Prometu nie ma żadnego info o robotach na drodze 109. Chodzi o jakieś prace między przejściem a faktyczną granicą na rzece?
Detali nie znam, ale Dids76 który zawsze jeździł tą trasą, niedawno po powrocie z Chorwacji napisał, że w tym roku (chyba wracając) zrezygnował z tego przejścia, gdyż ze względu na roboty drogowe wprowadzono tam ruch wahadłowy.
Gdyby te prace już faktycznie zakończono, to byłaby dla mnie bardzo dobra informacja, gdyż miałem zamiar właśnie tamtędy jechać do Chorwacji.
.png)
vin napisał(a):A dids76 nie pisał może o drodze już po stronie chorwackiej? Bo w połowie czerwca faktycznie były tam roboty, z wahadłem włącznie, choć wtedy nie powodowało to żadnych poważnych korków.
Ja w tym roku jechałem po staremu przez Dolga Vas i Lendavę, ale odradzam bo w Mursko Sredisce budują kanalizację i jest trochę rozkopane + wahadło.
.png)
Chris_M napisał(a):dids76 napisał(a):Tak roboty były po stronie Chorwackiej i wglądało to na budowę kanalizacji, więc tak szybko się nie skończy.
Długi był ten odcinek wahadła?
Dużo czasu tam straciłeś?
.png)
tranquilo napisał(a):Na Lenti odbijać w Redics dopiero czy tam wcześniej? W „polu” że tak powiem?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi