Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bratek123
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bratek123 » 21.07.2022 13:51

Na Lenti i dalej już Letenye
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 21.07.2022 14:22

Na Lenti odbijać w Redics dopiero czy tam wcześniej? W „polu” że tak powiem?
markid
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markid » 21.07.2022 14:43

Można w Redics ale ja zwykle jadę tak: https://goo.gl/maps/pxhhjzGCaQQ5aRph9
Ostatnio edytowano 21.07.2022 14:44 przez markid, łącznie edytowano 1 raz
bratek123
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bratek123 » 21.07.2022 14:44

tranquilo napisał(a):Na Lenti odbijać w Redics dopiero czy tam wcześniej? W „polu” że tak powiem?
. Ja odbijam zawsze przed Redics.
W.W.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) W.W. » 21.07.2022 16:15

Tu masz optymalna trasę z ominięciem Słowenii.
https://goo.gl/maps/QEJAHnEFMhEV3XBg7
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 21.07.2022 19:28

tranquilo napisał(a):Zawsze jeździłem przez Węgry do Redics i potem na Mursko.
Z uwagi na to że tam za Mursko coś kopią, postanowiłem odbić na Letenye.

Nadeszły wakacje i Słoweńcy jedyną drogę prowadzącą do przejścia granicznego Mursko Sredisce, rozkopali tuż przed tym przejściem.

Remont drogi do przejścia Mursko Sredisce.jpg

Czysty zbieg okoliczności?
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 21.07.2022 19:47

W.W. napisał(a):Tu masz optymalna trasę z ominięciem Słowenii.
https://goo.gl/maps/QEJAHnEFMhEV3XBg7

Jaki sens jechać naokoło skoro można ściąć przejazd przez węgierskie Lenti...
vin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vin » 21.07.2022 19:52

Chris_M napisał(a):Nadeszły wakacje i Słoweńcy jedyną drogę prowadzącą do przejścia granicznego Mursko Sredisce, rozkopali tuż przed tym przejściem.

Rzuciłbyś proszę więcej światła na ten temat? Na stronach Prometu nie ma żadnego info o robotach na drodze 109. Chodzi o jakieś prace między przejściem a faktyczną granicą na rzece?
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 21.07.2022 20:16

vin napisał(a):
Chris_M napisał(a):Nadeszły wakacje i Słoweńcy jedyną drogę prowadzącą do przejścia granicznego Mursko Sredisce, rozkopali tuż przed tym przejściem.

Rzuciłbyś proszę więcej światła na ten temat? Na stronach Prometu nie ma żadnego info o robotach na drodze 109. Chodzi o jakieś prace między przejściem a faktyczną granicą na rzece?

Detali nie znam, ale Dids76 który zawsze jeździł tą trasą, po niedawnym powrocie z Chorwacji napisał, że w tym roku (chyba wracając) zrezygnował z tego przejścia, gdyż ze względu na roboty drogowe wprowadzono tam ruch wahadłowy.
Gdyby te prace już faktycznie zakończono, to byłaby dla mnie bardzo dobra informacja, gdyż miałem zamiar właśnie tamtędy jechać do Chorwacji.
vin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vin » 21.07.2022 20:41

Chris_M napisał(a):
vin napisał(a):

Detali nie znam, ale Dids76 który zawsze jeździł tą trasą, niedawno po powrocie z Chorwacji napisał, że w tym roku (chyba wracając) zrezygnował z tego przejścia, gdyż ze względu na roboty drogowe wprowadzono tam ruch wahadłowy.
Gdyby te prace już faktycznie zakończono, to byłaby dla mnie bardzo dobra informacja, gdyż miałem zamiar właśnie tamtędy jechać do Chorwacji.

A dids76 nie pisał może o drodze już po stronie chorwackiej? Bo w połowie czerwca faktycznie były tam roboty, z wahadłem włącznie, choć wtedy nie powodowało to żadnych poważnych korków.
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 21.07.2022 21:16

vin napisał(a):A dids76 nie pisał może o drodze już po stronie chorwackiej? Bo w połowie czerwca faktycznie były tam roboty, z wahadłem włącznie, choć wtedy nie powodowało to żadnych poważnych korków.

Tak, chyba masz rację, odszukałem ten post i dids76 wówczas napisał:
Ja w tym roku jechałem po staremu przez Dolga Vas i Lendavę, ale odradzam bo w Mursko Sredisce budują kanalizację i jest trochę rozkopane + wahadło.

A budowa kanalizacji prędko się nie skończy :(
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.07.2022 21:27

Tak roboty były po stronie Chorwackiej i wglądało to na budowę kanalizacji, więc tak szybko się nie skończy.
Chris_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chris_M » 21.07.2022 21:37

dids76 napisał(a):Tak roboty były po stronie Chorwackiej i wglądało to na budowę kanalizacji, więc tak szybko się nie skończy.

Długi był ten odcinek wahadła?
Dużo czasu tam straciłeś?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.07.2022 21:41

Chris_M napisał(a):
dids76 napisał(a):Tak roboty były po stronie Chorwackiej i wglądało to na budowę kanalizacji, więc tak szybko się nie skończy.

Długi był ten odcinek wahadła?
Dużo czasu tam straciłeś?

Kilkadziesiąt metrów, stanąłem jako trzecie auto w do świateł i po zmianie na zielone pojechałem :wink:
Bardziej denerwował mnie brak asfaltu niż o wahadło.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 21.07.2022 22:50

tranquilo napisał(a):Na Lenti odbijać w Redics dopiero czy tam wcześniej? W „polu” że tak powiem?

Wcześniej - ok. 2 km za Zalabaksą - jest drogowskaz na Lenti.

A z informacji drogowych na tej trasie - Chorwaci tradycyjnie remontują A4. Tym razem zwężenia są od samego zjazdu ze starego przejścia w Goričan aż za Varaždin. W sumie 3. Nie powoduje to korków, ale trochę spowalnia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 434
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone