Zmienię trochę temat

.png)

TicoTrip napisał(a):Witajcie!
Zmienię trochę tematW poprzednim roku spędziłem majówkę w Czechach (Tico), zaś wakacje w Chorwacji (Golf II z 1991). W tym roku apetyty urosły i planujemy wyruszyć Oplem Corsą B (w dieslu 1.7) z 1999 na objazdówkę - CHorwacja, Bośnia, Albania, Czarnogóra i Serbia. Dlatego też miałbym prośbę o rady dotyczące tego wyjazdu... Czy samochodzik da radę na albańskich wzniesieniach i nie rozpadnie się na czarnogórskich dziurach w drodze? Ktoś udawał się w te okolice starym autem?
.png)
Zmienię trochę tematW poprzednim roku spędziłem majówkę w Czechach (Tico), zaś wakacje w Chorwacji (Golf II z 1991). W tym roku apetyty urosły i planujemy wyruszyć Oplem Corsą B (w dieslu 1.7) z 1999 na objazdówkę - CHorwacja, Bośnia, Albania, Czarnogóra i Serbia. Dlatego też miałbym prośbę o rady dotyczące tego wyjazdu... Czy samochodzik da radę na albańskich wzniesieniach i nie rozpadnie się na czarnogórskich dziurach w drodze? Ktoś udawał się w te okolice starym autem?
.png)
.png)
.png)
kodens79 napisał(a):Ja jestem zdania i starsze tym lepsze.
Mój focus 2003 r był już 3 razy w cro.
I jakoś nigdy nie myślałem że jadę starym samochodem.
I jak czytam takie głupoty że mam 6 letni samochód i już się boi wyjechać zagranice to człowieka szlak trafia.

.png)
kodens79 napisał(a):Ja jestem zdania i starsze tym lepsze.
Mój focus 2003 r był już 3 razy w cro.
I jakoś nigdy nie myślałem że jadę starym samochodem.
I jak czytam takie głupoty że mam 6 letni samochód i już się boi wyjechać zagranice to człowieka szlak trafia.
.png)
.png)
.png)
te kiero napisał(a):TicoTrip napisał(a):Witajcie!
r.99; 1,2L; 65km; ok. 200t km; przekona Cię
oczywiście o auto zadbałem przed wyjazdem...
.png)
Koenig napisał(a):Nie jestem fanem BMW, ale przyznaję, że E39 to solidna konstrukcja (poza dieslem 2,5)....turbiny o zmiennej geometrii....
.png)
nosekdomin napisał(a):
A dzwiek tego R6 mmmmm mozna sie zakochac i zapomniec ze to diesel.
A jezeli chodzi o turbiny roznych marek (BMW, VW AUDI SKODA SEAT) o zmiennej geometrii maja ten sam problem. Uzytkownik. Olej musi spelniac wysokie normy jakosci do takowych silnikow. Dla VW AUDI SEAT SKODA: 505,01.
.png)
Koenig napisał(a):Nie jestem fanem BMW, ale przyznaję, że E39 to solidna konstrukcja (poza dieslem 2,5). W ogóle auta z tamtego okresu (przełom 90/00) to chyba najlepsze auta w historii motoryzacji. Dopracowane mechanicznie, wytrzymałe, przyzwoicie wyposażone. Potem już tylko nadmiar elektroniki (często awaryjnej), nadmiernej komplikacji konstrukcji (DPF, dwumasa, turbiny o zmiennej geometrii) i rozbuchanej na maxa stylistyki.
Niestety - lub na szczęście - postępu nie zatrzymamy.
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi