Interseal napisał(a):Cześć Agnieszko.
Odebrałem jeszcze wczoraj Twój wpis tutaj, a później burza odcięła mnie od internetu aż do teraz. Chciałem wczoraj wkleić resztę zdjęć i zamknąć wątek Rozsutca. Zrobię to dziś wieczór.
Oj

Nas wczoraj w okolicach Czeskiego Cieszyna złapała burza i "jechała" z nami aż do Gliwic. Biegaliśmy z bagażami w deszczu

Jak ja nie lubię takich brutalnych powrotów do rzeczywistości

Interseal napisał(a):Tak na marginesie to "wujek" Fatamorgana wycofał się w piątek z wyjazdu, pewnie bał się, że przyjdzie mu nosidło taszczyć
Hehe

Myślałam o Was, przejeżdżając przez Żilinę. Zastanawiałam się, czy nie macie może małego spotkania w Małej Fatrze

Interseal napisał(a):Zastanawiałem się, gdzie Was wywieje z Gliwic na ten dłuższy weekend (było to dla mnie pewne

Wywiało nas do Ostrzyhomia (Esztergom). Bardzo ładne miasto, historyczne (pierwsza stolica Węgier), ze sporą liczbą zabytków, ale trochę zaniedbane.
Spędziliśmy prawie 5 dni w prawdziwie chorwackich upałach. A opaliłam się bardziej niż kiedykolwiek w Cro

Polecam, jak będziecie chcieli po prostu odpocząć w ładnym miejscu. 2 kąpieliska termalne (po węgierskiej stronie i w słowackim Sturovie), ładny camping z basenem, ciekawe zabytki, no i pyszna węgierska kuchnia

Interseal napisał(a):teraz ciekawi mnie, gdzie końcem sierpnia macie zamiar dokończyć wakacje.
Planów mamy (a właściwie na razie ja mam, bo zawsze mam miliony pomysłów na minutę, a później muszę do nich przekonać małżonka

) mnóstwo! Jadąc słowacką autostradą, oglądałam to, co za oknem i to, co na mapie.
Co z tego będzie, trudno powiedzieć

Ale marzy mi się albo Mała Fatra właśnie, albo Sulovske Skały, albo Strazovske Vrchy, albo wreszcie Białe Karpaty
Trzeba się w końcu trochę zmęczyć i połazić po górach.
Dylemat dotyczy też zakwaterowania... Nie wiem, czy nasz namiot wytrzyma kolejne rozbijanie, zwłaszcza, gdyby miał padać deszcz. (Na tropiku jest chyba ze sto mikro dziurek

) Poza tym może być trochę zimno w nocy, to góry są w końcu.
A jeśli kwatery, to też nie wiem, gdzie...
Zobaczymy, co z tego wszystkiego wyniknie