Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) ita » 03.10.2013 16:32

bluesman napisał(a):
ita napisał(a):Dzisiaj 1 stopień, trzeba było szybciej jechać ;)
(

O tej porze radzę zakładać czapkę pod kask i buffa na twarz. Raz złapane zatoki lubią się powtarzać :papa:

założyłam opaskę dość szeroką, w twarz jeszcze nie było mi zimno, za to założyłam jakieś dziwne białe okulary bo oczy mi łzawią jak jest tak chłodno i tylko się wkurzałam bo parowały jak na światłach stawałam, tak zipałam czy co? :wink:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 03.10.2013 18:41

To dobrze ;) Faktycznie z okularami jest problem np wczoraj miałem żółte i przy zjazdach zakładałem buffa na twarz. Niestety miałem to co Ty czyli zaparowane szkła. Przy szybszej jeździe oczyszczały się ale nie do końca dobrze, że nie trafiłem na jakiś większy głaz :)
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.10.2013 12:17

bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 04.10.2013 12:41

Nie widzieli ale uwidzieli :) ciekawe, aczkolwiek, co do tej szybkości mam wątpliwości :)Jako ciekawostka ok. ale do mojego użytku się nie nadaje ;) Nie ma łańcucha przez co mniejszy opór ? a to kółeczko pośrodku do czego służy do napędzania tylnego kola jeżeli tak no to i opór większy? no i jak tym jechać pod górę ? bez skrzyni biegów ? :papa:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 04.10.2013 12:50

Ja rozumiem, że może to być efemeryda.
Zauważ jednakże, że więcej ludzi jeździ okazjonalnie po mieście, więc jakaś grupa docelowa może być.
Pytanie tylko, czy będzie on tańszy/lepszy/lżejszy od porównywalnego klasyka.
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 04.10.2013 14:12

czego to ludzie nie wymyślą :roll: ciekawe czy to kogoś zainteresuje ?
adahu.cro
Croentuzjasta

Postnapisał(a) adahu.cro » 04.10.2013 18:30

Obrazek
trasa
Obrazek
ekipa
Obrazek
sprzęt i sukces
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 06.10.2013 09:22

fajnie :)
oj marzy się teraz takie ciepełko, marzy...
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 06.10.2013 09:25

Dzisiaj słoneczny dzień , i zapowiada się ciepły tydzień na rowery .
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 06.10.2013 09:26

u nas ani grama słońca niestety :(
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 06.10.2013 19:04

adahu.cro napisał(a):ekipa

Witamy ekipę :hut: sprzęt i miny marsowe :mrgreen: wygląd zacny znaczy się może coś więcej o swoich eskapadach ??
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 06.10.2013 20:43

ita napisał(a):u nas ani grama słońca niestety :(
nic to w mżawce też się fajnie jeździ, zwłaszcza jak dzieciaki ciśnienie podniosą ;)
pojechałam do lasu, zabłądziłam, pytałam zabłąkanych biegaczy czy grzybiarzy o drogę :oops:
momentami rower pchałam po piachu, ale do domu wróciłam :D
Zapowiada się ciepły tydzień, można rowerować ;)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 07.10.2013 10:09

ita napisał(a):
ita napisał(a):u nas ani grama słońca niestety :(
nic to w mżawce też się fajnie jeździ, zwłaszcza jak dzieciaki ciśnienie podniosą ;)
pojechałam do lasu, zabłądziłam, pytałam zabłąkanych biegaczy czy grzybiarzy o drogę :oops:
momentami rower pchałam po piachu, ale do domu wróciłam :D
Zapowiada się ciepły tydzień, można rowerować ;)

Czyli do jazdy potrzebujesz adrenaliny :) no mapa ew. by się przydała bo jeszcze Cię w lesie coś zezre i co ? chociaż kto poleci na kości :mrgreen:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 07.10.2013 11:16

W ten weekend zaliczyliśmy Beskid Śląski i to z przygodami !! Pierwsza to .......... spadł rower z bagażnika na hak. Może nie tyle sam spadł co puściła łapa i wlokłem go może 7-10 m. Błąd ludzki (niedokręcenie) mnóstwo robót drogowych i wstrząsy spowodowały poluzowanie ? nie wiem. Całe szczęście, że jechałem ok. 60km/h, a że mam zwyczaj często patrzeć we wsteczne lusterko widziałem moment jak rower się przewraca stąd szybka reakcja. Niestety uszkodzeniu uległ chwyt i karbonowa kierownica ......... stety :) tylko to na szczęście. Da się jeździć ale na wszelki wypadek jako, że poruszamy się tym rowerem (małżonka) w trudnym terenie, czeka mnie wymiana raczej kosztownej kierownicy Easton Rizer Monkey Lite Sl :)
Drugi pech przy wnoszeniu rzeczy do apartamentu w Istebnej potknąłem się na schodach i uderzyłem kolanami, a następnie ręką w płytki. Ręka w nadgarstku mi błyskawicznie spuchnęła. Całe szczęście opuchlizna do rana przeszła.
Rano start z Istebnej na Wielki Stożek. Mimo mapy godzina błąkania się, oznakowanie fatalne zanim znaleźliśmy szlak już byliśmy spoceni temp. rano -4
ale pogoda piękna i temp. wzrastała słonecznie.
Trzeci pech :) podczas podjazdu w pewnym momencie małżonka mówi, że zawadza korbami o podłoże, okazuje się, że damper fox-a czyli amortyzator tylny puścił powietrze i tył roweru opadł. Pedały były może 5 cm nad podłożem, niestety specjalnej pompki do amora nie mieliśmy więc musiała tak jechać. Całe szczęście, że jeszcze powietrze było na tyle, że nie dobijał, a małżonka waży 54 kg więc nie stanowiła zbyt dużego obciążenia :) Poza tym nie jeździ agresywnie.. Wjechaliśmy na górę z dużą satysfakcją :)
Na szczycie usłyszeliśmy ciekawy tekst za naszymi plecami pewnego pana cyt. " Wprowadzili rower, a później się pochwalą, że wjechali"
Z uśmiechem obróciłem się do niego i zaproponowałem by np. mając mój plecak wziął mój rower i 6 km pchał go pod górę ......... riposty się nie doczekałem. Nic to :) zjazd następnie do Wisły lans na deptaku, oczywiście ku pokrzepieniu małe piwko i powrót już główna drogą do Istebnej przez Kubalonkę taki tam sobie podjazd do góry.
Po powrocie szybki obiad i koło 17 z powrotem na rowery. Kierunek trójstyk czyli spotkanie się trzech granic Polskiej, Czeskiej i Słowackiej :) Całe szczęście, że od miejsca naszego zakwaterowania było to tylko 6 km wprawdzie pod górę ale po asfalcie :)
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 07.10.2013 11:23

Bez zdjęć się nie liczy
:mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone