Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.10.2013 10:42

Kupiłem małżonce komplet takiego ustrojstwa
Załączniki:
7148_shimano_xt_m785_disc_brake_set_front_rear_black.jpg
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.10.2013 10:55

Kolegę mam co jeździ w klubie jak z nim rozmawiałem to stwierdził że na rowery które nie maja na przerzutkach XT nie patrzy

Kreidler ma rowerki z XT i kasety po 10 , cena sprzętu kilka tysięcy za rower nawet ,a i powyżej dychy stoją ... dla extremalnych zawodowców ..
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.10.2013 11:27

auto_gt napisał(a):Kolegę mam co jeździ w klubie jak z nim rozmawiałem to stwierdził że na rowery które nie maja na przerzutkach XT nie patrzy

Kreidler ma rowerki z XT i kasety po 10 , cena sprzętu kilka tysięcy za rower nawet ,a i powyżej dychy stoją ... dla extremalnych zawodowców ..

Shitmano akurat niespecjalnie ogólnie cenie (hamulce tarczowe mają dobre) jeżeli przerzutki to jeździmy na X0 i X9 Sram z uwagi na dobre lekkie gripy. Shitmano na tym poziomie oferuje cięższe Rapid Fire. Co do rozwiązań gripy czy RF to można dyskutować jak o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami wielkiej Nocy :P
Jeżeli już, wolałbym na hamulcach logo Xtr :mrgreen: ale i cena prawie 2x tyle. Dobrze, że jest alledrogo jak niektórzy piszą :mrgreen:

Aaa byłbym zapomniał do pokazanej wczesniej ramy kupiłem Manitou Expert Radium Lock-out :)
Załączniki:
8_60013_02_12_10.jpg
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.10.2013 12:19

Teleskop tylni z kolei nazwał fotelem bujanym i tego nie cierpi , pewnie ilu użytkowników tyle opinii
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.10.2013 13:08

hm, wszystko zależy kto i do czego rower potrzebuje :) Nam jest potrzebny ów fotel do komfortowego i bezpiecznego przemieszczania się :mrgreen: Skoro kolega jeździ w klubie to pewnie startuje w maratonach, a to insza inszość chociaż Jaroslav Kulchavy też jeżdzi na bujaku i jest w ścisłej światowej czołówce mtb :) Ile kolega liczy wiosen ?
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.10.2013 13:17

27 , jeździ w klubie Kieleckim bo tam studia robił , a tez tak lata jak Ty po 60km naraz jakby jutro nie można :D
startuja w zawodach ostatnio byli w Jaśle
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.10.2013 13:20

Hm, nie dziwota ja mam prawie 2x tyle :mrgreen: i bujak mię się należy. Powyżej pokazywany ma blokadę w razie czego ale nie sądzę by M. używała :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.10.2013 13:32

ja też mam taki rower z 2 teleskopami tylko że on z Makro jest i ciężki ,ale ja też ciężki za to koła ma gruube i teleskop przedni taki jak w motocyklu , nie widziałem takich teraz cieniznę robią jakąś ...

no kurcza w takie bagniste tereny nim wjeżdżałem że masakra , a nim dało się jechać ... :lol:

dokładnie taki żelaźniak , tylko mój żółty (lepiej wygląda) :

Obrazek

to ten teleskop :
Obrazek
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.10.2013 13:40

:roll: :mrgreen: :twisted:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 18.10.2013 13:52

FUX napisał(a)::roll: :mrgreen: :twisted:

co się śmiejesz :D to jeden z pierwszych moich rowerów , jedzie do dzisiaj ,teleskop ma luz bo się tuleje wytarły , muszę zregenerować .

nie ważny sprzęt ważne kto jeździ i ile na sprzęcie ... :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.10.2013 14:40

Sprzęt dobry do treningu :) jak wsiądziesz na lżejszy będziesz fruwał :mrgreen:

Co do amortyzatora nie wygląd świadczy o jego jakości :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.10.2013 20:32

auto_gt napisał(a):ja też mam taki rower z 2 teleskopami tylko że on z Makro jest i ciężki ,ale ja też ciężki za to koła ma gruube i teleskop przedni taki jak w motocyklu , nie widziałem takich teraz cieniznę robią jakąś ...

no kurcza w takie bagniste tereny nim wjeżdżałem że masakra , a nim dało się jechać ... :lol:

mom takiego samego z Kerfura, kosztował 750pln
jeździ już 12 lat i nie chce się ani zepsuć ani złamać, hopy nie hopy, downhill Wisła-Stożek i inne szlaki; szutrówka, asfalt, piasek (Błędowska), daje radę; osprzęt Shimano Acera;
parę kraks na kamolach i korzeniach, ale ino kiera się wygła

przemalowany na czarny mat :boss: :sm:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.10.2013 20:50

te kiero napisał(a):
auto_gt napisał(a):ja też mam taki rower z 2 teleskopami tylko że on z Makro jest i ciężki ,ale ja też ciężki za to koła ma gruube i teleskop przedni taki jak w motocyklu , nie widziałem takich teraz cieniznę robią jakąś ...

mom takiego samego z Kerfura, kosztował 750pln
jeździ już 12 lat i nie chce się ani zepsuć ani złamać, hopy nie hopy, downhill Wisła-Stożek i inne szlaki; szutrówka, asfalt, piasek (Błędowska), daje radę; osprzęt Shimano Acera;
parę kraks na kamolach i korzeniach, ale ino kiera się wygła

Wisła-Stożek ?? toż to uphill :mrgreen:

Zrobiłem dziś przegląd jednego roweru niestety 2 łożyska do wymiany bez ściągacza się nie obejdzie :(
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 18.10.2013 21:48

bluesman napisał(a):
auto_gt napisał(a):
bluesman napisał(a):
remikrmk napisał(a):Że też ten temat dopiero ujrzałem :) Muszę go sobie w całości przeglądnąć, wszak rower to moje drugie ja :D
Szykuje się ktoś na BB Tour w przyszłym roku? :D

Już 15 osób z forum jest chętnych ..............

Cieszy mnie to niezmiernie :mrgreen:

Szaro buro i ponuro za oknem ale na rower nie ma złej pogody, jest tylko złe nastawienie :mrgreen: Jutro wybieram się chyba na ostatnią dłuższą przejażdżkę w tym roku. Problem w tym, że ma wiać nie w te stronę w którą jadę :mrgreen:
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 19.10.2013 12:05

te kiero napisał(a):

A to mi pomysła zadałeś ... zrobić go na batman-bike :mrgreen:

ale muszę rozebrać teleskop bo ma luzaaa ,nie miał osłon i piach zrobił swoje .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 32
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone