Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.10.2013 19:32

remikrmk napisał(a):
bluesman napisał(a):
remikrmk napisał(a):Ja robię zdjęcia ;)

Czyżbyś się wstydził ??

Nie, nie wstydzę się. Po prostu nie wrzucam zdjęć ukazujących me oblicze na publiczne fora :)

Dziś złapałem, jadąc do pracy, 3 gumy naraz. Potłuczone szkło na drodze rowerowej. Za późno je ujrzałem i nie zdążyłem wyhamować. Przecięło mi oponę, która wraz z dętką nadaje się tylko do wyrzucenia. Wracałem spacerkiem z rowerem u boku przez godzinkę podziwiając piękną jesień. mniamniuśny dzień.
:roll:

Ja nie mam nic do ukrycia ale Ty możesz mieć ;) Kiedyś przed maratonem w Wierchomli pojechałem na tym rowerze co masz zdjęcia powyżej (Jak widzisz jest to full, który co ciekawe waży 8,5 kg ) by zobaczyć trasę. Niestety skończyło się to 8 km marszem. Użyłem wówczas super lekkich opon Maxxis Flyweight i tak jak Ty przeciąłem oponę. Z uwagi na pogodę, a lało w końcu nie wziąłem w maratonie udziału :(

P.S. Pewnie jesteś brzydki :mrgreen: Zamaż oblicze i pokaż się w fajnej scenerii z bikiem :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 23.10.2013 21:02

chciałam coś powiedzieć na temat łapania gum, ale nie powiem, bo to się zemści i na pewno szybko złapię ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.10.2013 21:34

ita napisał(a):chciałam coś powiedzieć na temat łapania gum, ale nie powiem, bo to się zemści i na pewno szybko złapię ;)

:mrgreen: co by tu napisać ............. temat śliski a w trekingach się niełatwo sciąga oponę
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 24.10.2013 18:37

bluesman napisał(a):P.S. Pewnie jesteś brzydki :mrgreen: Zamaż oblicze i pokaż się w fajnej scenerii z bikiem :)

:mrgreen:

Zaświtała mi dziś myśl złożenia sobie rowerku do startu w maratonach mtb/xc. Brakuje mi rywalizacji a tych zawodów jest stosunkowo najwięcej. Zaczynam mocno się rozglądać co i jak, gotowy czy złożony oto jest pytanie :mrgreen:
I tak na marginesie, może ktoś ma doświadczenia. Mam Seata Toledo II, chcę bagażnik na dwa rowery - lepszy na dach czy na hak? Jakie za i przeciw?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.10.2013 18:44

ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 24.10.2013 20:20

bluesman napisał(a):
ita napisał(a):chciałam coś powiedzieć na temat łapania gum, ale nie powiem, bo to się zemści i na pewno szybko złapię ;)

:mrgreen: co by tu napisać ............. temat śliski a w trekingach się niełatwo sciąga oponę

czyli dobrze koleżance nie życzysz ;)
jak niełatwo to nawet się nie biorę za naukę :evil:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.10.2013 09:31

remikrmk napisał(a):
bluesman napisał(a):P.S. Pewnie jesteś brzydki :mrgreen: Zamaż oblicze i pokaż się w fajnej scenerii z bikiem :)

:mrgreen:

Zaświtała mi dziś myśl złożenia sobie rowerku do startu w maratonach mtb/xc. Brakuje mi rywalizacji a tych zawodów jest stosunkowo najwięcej. Zaczynam mocno się rozglądać co i jak, gotowy czy złożony oto jest pytanie :mrgreen:
I tak na marginesie, może ktoś ma doświadczenia. Mam Seata Toledo II, chcę bagażnik na dwa rowery - lepszy na dach czy na hak? Jakie za i przeciw?

Jeżeli masz konkretne wymagania wobec roweru to proponuję złożenie z tym, że jest to czasochłonne ale za to masz w pełni to co chcesz i często części kupisz w dobrych cenach. Podstawa to rama, jeżeli Ci zależy na wynikach i masz twardy zad to hardtail jeżeli nie aż tak bardzo full xc odrobine wolniejszy.

Jeżeli chodzi bagażnik to mam sporo doświadczeń z różnymi typami bagażników i polecam bagażnik na hak tyle, że w stylu platforma nie typu "V"
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.10.2013 09:32

ita napisał(a):
bluesman napisał(a):

Rzycę rzycę :P
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 25.10.2013 10:00

bluesman napisał(a):
ita napisał(a):
bluesman napisał(a):

Rzycę rzycę :P

jasne, pół drogi dzisiaj szkła omijałam :evil:
co Ci ludzie w tej nocy robią, że rano przejechać nie można, zwłaszcza koło ekskluzywnych knajp i hoteli w centrum.
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 25.10.2013 20:11

FUX napisał(a):Hak.
Zobacz wątek bagażniki, boxy, etc.
bagazniki-boxy-uchwyty-lancuchy-sniegowe-t32785-1560.html#p1291254

Dzięki za namiary, przysiądę do lektury :)

bluesman napisał(a):Jeżeli masz konkretne wymagania wobec roweru to proponuję złożenie z tym, że jest to czasochłonne ale za to masz w pełni to co chcesz i często części kupisz w dobrych cenach. Podstawa to rama, jeżeli Ci zależy na wynikach i masz twardy zad to hardtail jeżeli nie aż tak bardzo full xc odrobine wolniejszy.

Jeżeli chodzi bagażnik to mam sporo doświadczeń z różnymi typami bagażników i polecam bagażnik na hak tyle, że w stylu platforma nie typu "V"

Zima idzie więc czasu na jeżdżenie będzie mniej ale za to na składanie więcej, więc chyba ta opcja zwycięży :) Fulla nie chcę, hardtail to jest to w co celuję. Muszę tylko wczytać się w temat maratonów i wszystkiego co z tym związane. Najpierw muszę dokładnie nakreślić sobie czego dokładnie potrzebuje, później będzie składanie :)
W mym crossie wymieniłem wczoraj tylną oponę, dzisiaj krótka, godzinna przejażdżka a jutro cały dzień na trasie dopóki pogoda pozwala :) Trasę wytyczyłem sobie na ~210km, co z tego wyjdzie okaże się w drodze. Pewnie znowu coś wywinę na trasie :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.10.2013 21:56

Powodzenia :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 26.10.2013 06:52

remikrmk napisał(a): Trasę wytyczyłem sobie na ~210km, co z tego wyjdzie okaże się w drodze. Pewnie znowu coś wywinę na trasie :mrgreen:

Może jaikeś endomondo ... zobaczymy tę trasę i wyczyny ... to nie byle co
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 26.10.2013 10:46

Z zaplanowanych 210km wyszło 2km100m :|
Ledwo wyjechałem z domu i zaczęła się grzechotka w przedniej piaście. Rozsypała się prawie w drobny mak, łożyska do dupy i bieżnie dokonały swego żywota. I tak oto sobie dziś pojeździłem :(
Jeśli pogoda pozwoli to dzisiejszą trasę jeszcze w tym roku objadę w całości, zawziąłem się i tak łatwo nie odpuszczę :mrgreen:
Co do endomondo to z chęcią bym wrzucił ale nie używam żadnych gps-ów, nie posiadam takowych choć chyba się uśmiechnę do mikołaja w tym roku i może jakiś garmin na pokładzie zawita :mrgreen:
A ta trasa to Rowerowy Pierścień Dookoła Poznania z lekką modyfikacją. Czy to wyczyn? Raczej nie, choć przejechanie 200km to już jest spory wysiłek :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.10.2013 17:58

remikrmk napisał(a):. Czy to wyczyn? Raczej nie, choć przejechanie 200km to już jest spory wysiłek :)

Wyczuwam tu jakieś fałszywe tony :mrgreen: jak sam wiesz co druga osoba na rowerze przejeżdża 50 km, setkę robi co trzecia, co czwarta 150 km więc i 200 km co za problem :papa:
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 26.10.2013 20:43

Problem jest wtedy gdy się jeździ po górkach, u nas płasko więc to chyba nie wyczyn :mrgreen: Chociaż pierścień ma ok.1100m przewyższeń więc czasem coś tam się pofałduje :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 34
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone