Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.09.2020 09:37

Jak na czymś się nie znam to wchodzę na odpowiednie tematyczne fora w tym wypadku rowerowe (jest ich sporo) i tam z reguły znajduję informację przykładowo https://forum.szajbajk.pl/forum/236-szajbajk-blog/ :papa:

p.s. laik to wg definicji człowiek niekompetentny w jakiejś dziedzinie.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 17.09.2020 08:21

Wczoraj miałem czas i wybrałem się na zaplanowana wycieczkę, aby nauczyć się jeździć w SPD. Test nie został przeprowadzony, gdyż zapomniałem wcześniej wymienić pedałów, a rano poszukiwania klucza 15 skończyły się niepowodzeniem ;)
Tak więc wczoraj piękna, pewnie ostatnia lego lata, dłuższa wycieczka. Wykręcone nieco ponad 100km. Z Torunia przez Ciechocinek do promu w Nieszawie, na drugą stronę Wisły i powrót lasami do Torunia. Po drodze zaliczone kąpanie w jeziorze. W lasach ogromna ilość grzybów, które momentami rosły wręcz na drodze, którą jechałem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.09.2020 09:30

piotrulex napisał(a):W lasach ogromna ilość grzybów, które momentami rosły wręcz na drodze, którą jechałem.

:wink:

Obrazek

Dwa grzyby - dwa kółka :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.09.2020 10:46

Janusz Bajcer napisał(a):
piotrulex napisał(a):W lasach ogromna ilość grzybów, które momentami rosły wręcz na drodze, którą jechałem.

:wink:

Obrazek

Dwa grzyby - dwa kółka :oczko_usmiech:

trudno uwierzyć, że to nie fake :papa:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 28.09.2020 08:40

W zeszłym tygodniu przytrafił mi się krótki wyjazd na żagle, w sumie 4 dni. Czas na rower sobie wykombinowałem, więc wpakowałem go do bagażnika. Tak więc pierwszego dnia zanim impreza się zaczęła objechałem ponad 60km trasą jezioro w okolicy Giżycka. Na powrocie do domu, wjazd do Mrągowa i tam 30km pętelka po zadupiach. To był piękny wyjazd. SPD i do tego buty świetnie się spisują. Zalecam solidnie dokręcić bloki do butów i później co jakiś czas sprawdzać. Ja niestety zgubiłem jedną śrubkę
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.09.2020 08:39

piotrulex napisał(a):
piotrulex napisał(a):Ostatnimi dniami brak pogody i/lub czasu na pedałowanie. Jakoś tak czuję, że czegoś mi brakuje :). Na dniach kupuje SPD (pewnie z platformą) oraz niedrogie buty.

Niebawem montuje

https://www.decathlon.pl/pedaly-mtb-spd ... 58390.html kupione w tym samym sklepie za 169,99zł

W sklepach sezon rowerowy powili się kończy

Wczoraj w Decathlon na półce "moje" pedały widziałem za 129,00zł :)

Jak ktoś ma plany zakupowe to warto zapolować :)

Ja zgubiłem śrubkę mocującą blok do obuwia. Zachęcam solidnie dokręcić i kontrolować gdyż po wizycie w 3 sklepo-serwisach chyba wyjdzie, że muszę nowy komplet bloków ze śrubami zakupić :(
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 29.09.2020 12:07

piotrulex napisał(a):W zeszłym tygodniu przytrafił mi się krótki wyjazd na żagle, w sumie 4 dni. Czas na rower sobie wykombinowałem, więc wpakowałem go do bagażnika. Tak więc pierwszego dnia zanim impreza się zaczęła objechałem ponad 60km trasą jezioro w okolicy Giżycka. Na powrocie do domu, wjazd do Mrągowa i tam 30km pętelka po zadupiach. To był piękny wyjazd. SPD i do tego buty świetnie się spisują. Zalecam solidnie dokręcić bloki do butów i później co jakiś czas sprawdzać. Ja niestety zgubiłem jedną śrubkę

.......fajnie jest łączyć żagielki z dwoma kółkami; ja swoje rowery wkładam do schowka na ponton, a ponton na górę
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.09.2020 07:54

lew napisał(a):
piotrulex napisał(a):W zeszłym tygodniu przytrafił mi się krótki wyjazd na żagle, w sumie 4 dni. Czas na rower sobie wykombinowałem, więc wpakowałem go do bagażnika. Tak więc pierwszego dnia zanim impreza się zaczęła objechałem ponad 60km trasą jezioro w okolicy Giżycka. Na powrocie do domu, wjazd do Mrągowa i tam 30km pętelka po zadupiach. To był piękny wyjazd. SPD i do tego buty świetnie się spisują. Zalecam solidnie dokręcić bloki do butów i później co jakiś czas sprawdzać. Ja niestety zgubiłem jedną śrubkę

.......fajnie jest łączyć żagielki z dwoma kółkami; ja swoje rowery wkładam do schowka na ponton, a ponton na górę

My pływaliśmy w 4 osoby PHOBOS 25. Miejsca tam wiele nie było. Rower został w bagażniku auta, gdyż i tak podczas pływania czasu by nie było. Ale faktycznie dopływając w nowe miejsce fajnie by było pokręcić się rowerem w okolicy. W miejscach w których się poruszałem żadnej infrastruktury rowerowej nie napotkałem. Za miastami żadnych wytyczonych czy przygotowanych ścieżek

Śrubka wczoraj zamontowana, poratowali mnie chłopaki w bardzo dobrym serwisie rowerowym w Toruniu i nawet grosza za to nie chcieli :)
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 30.09.2020 16:11

......ponieważ kolega bawi się w żeglarza, to i czasu na jazdę nie ma. Gdyby kolega pobawił się w jachtera tak jak ja, to by czas na jazdę by się znalazł :lol: .(joke) PS Mnie się wydawało ,że koło Giżycka i Węgorzewa,czy Mikołajek mimo wszystko jest gdzie pojeździć.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.10.2020 08:10

lew napisał(a):......ponieważ kolega bawi się w żeglarza, to i czasu na jazdę nie ma. Gdyby kolega pobawił się w jachtera tak jak ja, to by czas na jazdę by się znalazł :lol: .(joke) PS Mnie się wydawało ,że koło Giżycka i Węgorzewa,czy Mikołajek mimo wszystko jest gdzie pojeździć.

Pojeździć jest gdzie. Ale tam gdzie mapy.cz mi wyznaczyło pętelki infrastruktury rowerowej nie napotkałem. Jedynie fragmenty ścieżek rowerowych z samym Giżycku czy Węgorzewie.
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 01.10.2020 16:42

...racja mało ścieżek; ale ruch na drogach nieduży ; osobiście lubię trasy koło Mikołajek. PS Rzeczywiście rower na Phobosie i 4 osoby to byłoby za dużo.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.10.2020 08:25

lew napisał(a):...racja mało ścieżek; ale ruch na drogach nieduży ; osobiście lubię trasy koło Mikołajek. PS Rzeczywiście rower na Phobosie i 4 osoby to byłoby za dużo.

Osobiście to właśnie na trasy w okolicy Mikołajek byłem przygotowany. Zasięgnąłem języka i miałem w pamięci kilka wariantów, gdyż pierwotnie tam mieliśmy się spotkać. Na krótko przed wyjazdem nastąpiła zmiana miejsca spotkania na okolice Giżycka i tu zaufałem mapy.cz. Wystartowałem więc z Giżycka i objechałem jeziora w kierunku odwrotnym do ruchu wskazówek zegara, wyszło 60km. Najpierw kilka km asfaltu, później gruntówki, leśne drogi, trochę piachów, kocie łby, znów asfalty i koniec. Piękna pogoda zrekompensowała wszelkie niedogodności, a pyszny rybny obiad na tarasie z widokiem na jezioro sprawił, że trasa była wręcz idealna :)

Z SPD jestem bardzo zadowolony :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.10.2020 08:13

piotrulex napisał(a):Ja zgubiłem śrubkę mocującą blok do obuwia. Zachęcam solidnie dokręcić i kontrolować gdyż po wizycie w 3 sklepo-serwisach chyba wyjdzie, że muszę nowy komplet bloków ze śrubami zakupić :(

Jeżeli kolega nie znalazł owej śrubki i jest jeszcze w potrzebie mogę przesłać nawet dwie sztuki :) Z uwagi na kwarantannę nie mogłem wcześniej odpisać :) Na następny raz proponuję oprócz dokręcenia zastosować lekki loctite lub nawet silikon na gwint :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.10.2020 08:32

Wczoraj piękna pogoda, a ja dość szybko ogarnąłem się z robotą. Wyjazd przed 11, powrót koło 17. Pękła setka, pewnie ostatnia w tym sezonie. Średnia nieco powyżej 18. Umordowałem się solidnie. Spora część drogi polami i dość mocny wiatr w twarz. Fragmentami przez lasy cudownie się jechało, wspaniałe słonko. Ludzie po lasach się kręcą i niektórzy mieli pełne wiadra grzybów.
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 23.10.2020 09:27

Również "trochę" pomykam wkoło Torunia , ale stówka w 6h po polach ...wielki szacun . Chciałbym mieć takiego powera . Trochę jezdziłem w mtb w różnych zawodach i najlepsi na dystansach pro (70km) notowali czasy ok 5h, a ci średni ok 6h .
Myślę ,że powinieneś spróbować wystartować w takich zawodach , miałbyś duże szanse zająć dobre miejsce ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 168
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone