p.s. laik to wg definicji człowiek niekompetentny w jakiejś dziedzinie.
.png)

.png)
.png)
piotrulex napisał(a):W lasach ogromna ilość grzybów, które momentami rosły wręcz na drodze, którą jechałem.

.png)
.png)
piotrulex napisał(a):piotrulex napisał(a):Ostatnimi dniami brak pogody i/lub czasu na pedałowanie. Jakoś tak czuję, że czegoś mi brakuje. Na dniach kupuje SPD (pewnie z platformą) oraz niedrogie buty.
Niebawem montuje
https://www.decathlon.pl/pedaly-mtb-spd ... 58390.html kupione w tym samym sklepie za 169,99zł
.png)
piotrulex napisał(a):W zeszłym tygodniu przytrafił mi się krótki wyjazd na żagle, w sumie 4 dni. Czas na rower sobie wykombinowałem, więc wpakowałem go do bagażnika. Tak więc pierwszego dnia zanim impreza się zaczęła objechałem ponad 60km trasą jezioro w okolicy Giżycka. Na powrocie do domu, wjazd do Mrągowa i tam 30km pętelka po zadupiach. To był piękny wyjazd. SPD i do tego buty świetnie się spisują. Zalecam solidnie dokręcić bloki do butów i później co jakiś czas sprawdzać. Ja niestety zgubiłem jedną śrubkę
.png)
lew napisał(a):piotrulex napisał(a):W zeszłym tygodniu przytrafił mi się krótki wyjazd na żagle, w sumie 4 dni. Czas na rower sobie wykombinowałem, więc wpakowałem go do bagażnika. Tak więc pierwszego dnia zanim impreza się zaczęła objechałem ponad 60km trasą jezioro w okolicy Giżycka. Na powrocie do domu, wjazd do Mrągowa i tam 30km pętelka po zadupiach. To był piękny wyjazd. SPD i do tego buty świetnie się spisują. Zalecam solidnie dokręcić bloki do butów i później co jakiś czas sprawdzać. Ja niestety zgubiłem jedną śrubkę
.......fajnie jest łączyć żagielki z dwoma kółkami; ja swoje rowery wkładam do schowka na ponton, a ponton na górę
.png)
.png)
lew napisał(a):......ponieważ kolega bawi się w żeglarza, to i czasu na jazdę nie ma. Gdyby kolega pobawił się w jachtera tak jak ja, to by czas na jazdę by się znalazł.(joke) PS Mnie się wydawało ,że koło Giżycka i Węgorzewa,czy Mikołajek mimo wszystko jest gdzie pojeździć.
.png)
lew napisał(a):...racja mało ścieżek; ale ruch na drogach nieduży ; osobiście lubię trasy koło Mikołajek. PS Rzeczywiście rower na Phobosie i 4 osoby to byłoby za dużo.
.png)
piotrulex napisał(a):Ja zgubiłem śrubkę mocującą blok do obuwia. Zachęcam solidnie dokręcić i kontrolować gdyż po wizycie w 3 sklepo-serwisach chyba wyjdzie, że muszę nowy komplet bloków ze śrubami zakupić
.png)
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.