Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.05.2020 10:29

Nie mam takiego wyposazenia jak Wy bo dla mnie rower to rekreacja na wymiennie ze spacerem. Wczoraj nad jeż. Żywieckim 15 km, dla mnie sporo. A moje wyposażenie to telefon, woda do picia, husteczki i podręczny płyn do dezynfekcji :D też dałam radę, nic się nie zepsuło.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 11.05.2020 12:17

Ja wczoraj z Żoną 30 km na molo w Osłoninie (Pucci Bay) :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.05.2020 12:42

Jak pogoda na północy? Bo u nas upalne weekend i dzisiejszy dzień.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 11.05.2020 13:28

piekara114 napisał(a):Jak pogoda na północy? Bo u nas upalne weekend i dzisiejszy dzień.

Weekend przepiękny. Sobota 18 stopni i słońce, wczoraj chyba z 20
Na polach po drodze na morze trochę wiało.

Niestety zwykle pusta ścieżka przez łąki i pola, wczoraj wyglądała momentami jak droga Wyścigu Pokoju :(

Dziś: 7 stopni i pada deszcz 8O 8O
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.05.2020 14:14

To u mnie dużo cieplej. I w weekend i teraz, ale deszcze pewnie niedługo tu dotrze....
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.05.2020 14:15

Wlasnie myślimy o majówko-czerwcowce w Trójmieście z rowerami
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 11.05.2020 14:43

piekara114 napisał(a):Wlasnie myślimy o majówko-czerwcowce w Trójmieście z rowerami

Tras i ładnych miejsc jak wiesz Ci u nas sporo, ale pogody nigdy nie gwarantujemy.

Potrafi nawet w lipcu pięknie padać, wiać i 13 stopni, gdy u Was 30 :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.05.2020 17:01

tony montana napisał(a):
piekara114 napisał(a):Wlasnie myślimy o majówko-czerwcowce w Trójmieście z rowerami

Tras i ładnych miejsc jak wiesz Ci u nas sporo, ale pogody nigdy nie gwarantujemy.

Potrafi nawet w lipcu pięknie padać, wiać i 13 stopni, gdy u Was 30 :)

Wszyscy doskonale to wiemy :)

Gdyby Bałtyk nie był tak kapryśny to cro.pl by pustkami świeciło

Rok temu w 1 połowie lipca byliśmy z rowerami w 3mieście. Ludzie na tym deptaku wzdłuż brzegu momentami w puchowych kurtkach i czapkach spacerowali. Jak wyjeżdżaliśmy z Torunia to było mocno przyzwoicie. Gdańsk żegnał nas konkret ulewą
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2020 20:20

Wczoraj i dzisiaj łącznie 60 km. Wczoraj lasy i woda dziś asfalt i infra (zanim mnie deszcz nie zagonił do domu) ;)

PSX_20200511_211843.jpg

PSX_20200511_211825.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.05.2020 22:04

piekara114 napisał(a):Nie mam takiego wyposazenia jak Wy bo dla mnie rower to rekreacja na wymiennie ze spacerem. Wczoraj nad jeż. Żywieckim 15 km, dla mnie sporo. A moje wyposażenie to telefon, woda do picia, husteczki i podręczny płyn do dezynfekcji :D też dałam radę, nic się nie zepsuło.

Rower to także wyobraźnia ... jak widać rower w formie rekreacji się nie psuje i nie łapie kapci. Hm... Husteczki to nie Hustler ale podstawa i oddolnie i odgórnie :mrgreen:

Dzisiaj trzy kapcie :) odległość 55 km. Na butach ostatnie 3 km. Samopoczucie ? ok. toż to nasza młodzież kochana :)
Niestety jakże wykształcona i wychowana przez wrażliwych rodziców młodzież rozbija puste butelki po alkoholu na ścieżce rowerowej, taki sport :mrgreen:

p.s. gdzie nasi moderatorzy dbający o czystość języka polskiego :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.05.2020 09:32

pääkäyttäjä napisał(a):Wczoraj i dzisiaj łącznie 60 km ...

i elegancko

Hexagon 7.0?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2020 12:03

piotrulex napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):Wczoraj i dzisiaj łącznie 60 km ...

i elegancko

Hexagon 7.0?

Ano, Hexagon 7.0. Muszę się przyzwyczaić do tych wielkich, 29 calowych kół (mój poprzedni Giant Rincon Disc 06 miał 26 cali). Na przykręcenie czekają jeszcze SPD w miejsce platform :mrgreen:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.05.2020 13:03

pääkäyttäjä napisał(a):
piotrulex napisał(a): ... Hexagon 7.0?

Ano, Hexagon 7.0. Muszę się przyzwyczaić do tych wielkich, 29 calowych kół (mój poprzedni Giant Rincon Disc 06 miał 26 cali). Na przykręcenie czekają jeszcze SPD w miejsce platform :mrgreen:

W zeszłym roku zakupiłem 6,0. Dla mnie bardzo wygodna pozycja, a że żaden ze mnie sportowiec/specjalista/maniak to było to ważne kryterium. 7.0 wpadło w ręce ze sporym rabatem, ale nie podobało się niebieskie malowanie a szczególnie świecący lakier. Byłem rowerkiem ze znajomym, który w zeszłym tygodniu właśnie 7 kupił, w porównaniu z moim zeszłorocznym 6 to zdecydowanie bardziej profi ta 7-ka wygląda, wszystko nieco lepsze :). Ja nawet nie mam blokady amortyzatora z kierownicy co ma już tegoroczna 6-ka. Mi się tym jeździ bardzo wygodnie, a to było główne kryterium przy wielu przymiarkach. We wcześniejszym, pewnie 20to letnim Skocie też miałem koło 26, i to w ramie chyba 22 :)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 13.05.2020 13:12

pääkäyttäjä napisał(a):

Ja mam obecnie Giant Rincon SE 26', rama 21,5". Zakup roweru - 2000r.
Spisuje się doskonale ale jak patrze na aktualne modele rowerów to kusi zmiana na nowsze.
Ten co mam może wylądować jako "rower działkowy"
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.05.2020 13:20

wikol napisał(a):
pääkäyttäjä napisał(a):

Ja mam obecnie Giant Rincon SE 26', rama 21,5". Zakup roweru - 2000r.
Spisuje się doskonale ale jak patrze na aktualne modele rowerów to kusi zmiana na nowsze.

Te Krossy za 2 koła to moim zdaniem nie pochodzą za długo. Jak wczytasz się w gwarancje to w sumie chyba tylko ona będzie na ramę :). Dla mnie wyglądają spoko, jest mi wygodnie, jest frajda z jazdy. Spory wybór modeli, kolorów, rozmiarów, każdy coś dla siebie znajdzie. Dla mnie fajne to matowe malowanie :) Jak znów się wkręcę w pedałowanie to zapodam coś zdecydowanie lepszego za kilka razy więcej kasy. Rok temu mi było szkoda jak nie miałem pojęcia czy nie będzie rowerek stał w kącie garażu i się kurzył :( Rozumiem ludzi którzy dają kilkanaście koła za rowery, a to już coś :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 162
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone