Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2020 10:04

piotrulex napisał(a):Ja teraz jeżdżę z plecaczkiem i portfelem. Wiarygodna historyjka jest przygotowana. Nie było konieczności sprawdzania jej skuteczności. Kilka dni temu jadąc CHODNIKIEM wzdłuż zakorkowanej, waskiej drogi mijałem się z mieszanym, pieszym patrolem policji i straży miejskiej. Ładnie mi zeszli z chodnika bo on też wąski :)

Mnie tam uczyli, że po chodniku się nie jeździ ;) Myślę, że nawet jak się wyszło na rower rekreacyjnie dla zdrowia i ma się konkretne odpowiedzi to się nie przyczepią... ;)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 16.04.2020 10:26

pääkäyttäjä napisał(a):
piotrulex napisał(a):Ja teraz jeżdżę z plecaczkiem i portfelem. Wiarygodna historyjka jest przygotowana. Nie było konieczności sprawdzania jej skuteczności. Kilka dni temu jadąc CHODNIKIEM wzdłuż zakorkowanej, waskiej drogi mijałem się z mieszanym, pieszym patrolem policji i straży miejskiej. Ładnie mi zeszli z chodnika bo on też wąski :)

Mnie tam uczyli, że po chodniku się nie jeździ ;) Myślę, że nawet jak się wyszło na rower rekreacyjnie dla zdrowia i ma się konkretne odpowiedzi to się nie przyczepią... ;)

Mnie też. Solidnie tego pilnuje, nie bez powodu napisałem to dużymi/wielkimi literami :)
Droga na zadupiu, jakiś remont, spory korek, dużo ciężarówek w obie strony, ulicą bym bezpiecznie nie wyprzedził
Tak więc pozwoliłem sobie :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 17.04.2020 14:52

Dziś pięknie, 55km pyknięte :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.04.2020 08:56

.
Ostatnio edytowano 23.04.2020 21:31 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.04.2020 11:06

Wczoraj rower oddany do serwisu po roku garazowania w piwnicy w celu dopompowanie powietrza w kołach oraz przeglądu ogólnego.
Kilka ścieżek rowerowych jest w Nowym Sączu, więc po przeglądzie i przy dobrej pogodzie będzie rowerowa rekreacja.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2020 11:07

Janusz Bajcer napisał(a):Wczoraj rower oddany do serwisu po roku garazowania w piwnicy w celu dopompowanie powietrza w kołach oraz przeglądu ogólnego.
Kilka ścieżek rowerowych jest w Nowym Sączu, więc po przeglądzie i przy dobrej pogodzie będzie rowerowa rekreacja.

Ja se muszę linkę tylnej przerzutki wymienić - dziś rano odmówiła posłuszeństwa :mrgreen:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 21.04.2020 13:10

Janusz Bajcer napisał(a):Wczoraj rower oddany do serwisu po roku garazowania w piwnicy w celu dopompowanie powietrza w kołach oraz przeglądu ogólnego.

Znajome sąsiadki zwykle do mnie rowery przyprowadzają, aby im dmuchnąć, przeczyścić, dokręcić, przesmarować czy podregulować ;)

U nas ma być piękne 20 stopni w czwartek. Zaplanowana po śniadanku wycieczka z kolega po okolicznych lasach, jest trochę urokliwych rezerwatów czy ścieżek dydaktycznych :) Pod setkę może podciągniemy :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.04.2020 20:43

.
Ostatnio edytowano 23.04.2020 21:31 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.04.2020 21:32

Ja na górskie ścieżki się nie wybieram, rower ma typowo miejski.
Gdzieś go w tym wątku pokazywałem.
Kask mam - dostałem od Koleżanek i Kolegów z pracy, jak odchodziłem na emeryturę. :wink: :lol:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 21.04.2020 23:34

pääkäyttäjä napisał(a):

Ja se muszę linkę tylnej przerzutki wymienić - dziś rano odmówiła posłuszeństwa :mrgreen:

Kup teflonową, może warto też pomyśleć o wymianie pancerzy.
Niektóre też są teflonowe.
Będą działać dłużej, płynniej i praktycznie bez konieczności konserwacji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.04.2020 09:33

Kupił....nowy rower. :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2020 09:58

Janusz Bajcer napisał(a):Kupił....nowy rower. :smo:

Nie no, linkę kupiłem wczoraj, razem z rowerem bo o nowym kole i tak myślałem. Linka oczywiście, że teflon :) Pancerze se wyczyszczę a linka jak to linka, poddała się - miałem szimanocha bez otuliny. Na rowery poszła kasa przeznaczona na majówkę :roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.04.2020 11:44

greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 24.04.2020 16:01

Pierwszy rowerek w tym roku zaliczony. Na początek 28 km :wink:
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 24.04.2020 18:47

Ja też pierwsze rowerowania mam za sobą. Wczoraj i dzisiaj łącznie zrobione 40 km. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 159
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone